Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ενσωμάτωση txt αρχείων σε βάση δεδομένων.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò jimenez. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος sakis_drm στις 20-08-2010, 01:23. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-08-2010, 12:50 59689

Ενσωμάτωση txt αρχείων σε βάση δεδομένων.

Καλημέρα σε όλους 

Αυτές τις μέρες κάνω μια μελέτη για την σχεδίαση προγράμματος, το οποίο θα κάνει διαχείριση εκατομμυρίων αρχείων (φορολογικά...). Λόγω θέμα κατακερματισμού του δίσκου και για θέμα ασφάλειας και ταχύτητας η ιδέα καταχώρησεις ολόκληρου του αρχείο στη βάση είναι σωστή? Να υπολογίσετε ότι τα αρχεία ειναι 5ΚΒ. Αν είναι περασμένα στη βάση τότε θα χουμε ένα αρχείο (πχ ~100GB). Δεν ξέρω... Σίγουρα κάποιος θα χει βρεθεί σε κάτι τέτοιο. Ποια είναι η γνώμη σας?

Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  19-08-2010, 14:53 59690 σε απάντηση της 59689

Απ: Ενσωμάτωση txt αρχείων σε βάση δεδομένων.

Δεν ξέρω αν το κάνεις για δικούς σου λόγους,

Αλλά μην ξεχνάς ότι τα φορολογικά αρχεία αυτά δεν επιτρέπεται να διαγραφούν από τον δίσκο, θα είσαι παράνομος, και θα έχεις προβλήματα με την εφορία.

•  19-08-2010, 15:10 59691 σε απάντηση της 59690

Μπορεί το φυσικό αρχείο να μην υπάρχει αλλά θα έχω αποθηκευμένο το περιεχόμενο αυτών (απόδειξη,υπογραφή,z) στη βάση

Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  19-08-2010, 16:35 59692 σε απάντηση της 59691

Αυτο λέω, είναι παράνομο...ρώτα καλύτερα για να είσαι σίγουρος....αλλά ξέρω ο νόμος ότι ορίζει πως πρέπει να υπάρχουν αυτά τα αρχεία για να είσαι νόμιμος.
    Πρόσφατα μάλιστα ασχολήθηκα με αυτό για πιστοποιήσεις Τύπου Β. Πρέπει να έχει τα 2 αρχεία που δημιουργούνται _a και _b και να δημιουργείται σωστά και το αρχείο _c που είναι το Ζ.

•  19-08-2010, 16:47 59693 σε απάντηση της 59691

Από την ελληνική νομοθεσία ορίζεται ο τρόπος τήρησης των αρχείων Α,B,C της ΕΑΦΔΣΣ (Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων) .

Και ο τρόπος που μπορούν να αποθηκευτούν είναι σε μορφή αρχείου απλού κειμένου στον δίσκο ή σε Βάση δεδομένων τύπου SQL Server.

Σε περίπτωση που απλά λειτουργείς τον Φορολογικό μηχανισμό με οδηγό τύπου Α τότε την αποθήκευση την αναλαμβάνει πλήρως ο οδηγός.
    Υπάρχουν κάποιοι οδηγοί που  υποστηρίζουν και αποθήκευση σε Βάση δεδομένων.

Σε περίπτωση που θέλεις να αναπτύξεις οδηγό τύπου Β τότε μπορείς να αναλάβεις πλήρως την αποθήκευση των αρχείων σε βάση δεδομένων ή στον δίσκο.

Τώρα αν ο λόγος για αποθήκευση στον SQL server είναι για να κρατήσεις αντίγραφα ασφαλείας, μπορείς απλά να φτιάξεις ένα πρόγραμμα που θα ελέγχει

τον φάκελο για αλλαγές και θα αντιγράφει το νέο αρχείο σε έναν φάκελο δικτύου ως αντίγραφο (και αυτό το έχουν ενσωματωμένο οδηγοί τύπου Α) και μετά

να δημιουργείς ένα συμπιεσμένο αρχείο ας πούμε κάθε μέρα μετά από έκδοση Ζ.

Μπλουγουράς Γιάννης
    Wizcom O.E.
  •  19-08-2010, 17:05 59694 σε απάντηση της 59693

Λοιπόν εγώ εχω αυτά τα αρχεία σε αυτή τη μορφή. Εμείς "συλλέγουμε" τα αρχεία από όλες τις ταμειακές και τα κρατάμε σε φυσική μορφή. Και λέω μήπως για να μην έχω εκατομμύρια αρχεία, να έχω μια τεράστια βάση (ένα αρχείο) με τα περιεχόμενα αυτών?
    Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  19-08-2010, 17:16 59695 σε απάντηση της 59689

Μου κάνει λιγο εντύπωση ότι μιλάς για αρχεία 100 GB, μία ΕΑΦΔΣΣ έχει μνήμη για περίπού 2000-2500 Ζ,
    που σημαίνει ότι μετά από αλλαγή μνήμης ή αντικατάστασης φορολογικού μηχανισμού ο φάκελος αποθήκευσης δεν είναι πλέον ίδιος.
    Κάνεις ένα Achive και το βάζεις στην άκρη. Δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει σε τέτοιο μέγεθος ένας φάκελος.

πχ. 500 σημάνσεις / ημέρα * 5kb * 2500 μέρες (Ζ)=5,96 gb περίπου.

Για να απαντήσω στο τελευταίο σου Post, αν πρόκειται για πολλές ΕΑΦΔΣΣ , μην το κάνεις σε SQL server, κάνε achive τα αρχεία σβήσε τα μεμονωμένα αρχεία αρκεί να έχεις σωστό archive.

Αν σου γίνει έλεγχος εφορίας πρέπει να έχεις τα αρχεία σε οποιαδίποτε μορφή (Zip, rar, txt).  Δεν έχει σημασία που τα έχεις. Αρκεί να μπορούν να κάνουν επαλήθευση των στοιχείων που εκδόθηκαν και ο SHA-1 αλγόριθμος των αρχείων να ταιριάζει
    με αυτό της σήμανσης.

Μπλουγουράς Γιάννης
    Wizcom O.E.
  •  19-08-2010, 17:33 59697 σε απάντηση της 59689

Sql Server 2008 r2 Express Free 10gb limit.

from $3,495.00

Είναι μόνο ένας από τους λόγους να μην το κάνεις με Sql server, ο δευτερος είναι γιατί να κάνεις κάτι που το κάνει καλύτερα το λειτουργικό σύστημα (Διαχ. αρχείων).

Κάνε archive σε Zip η Rar (κάθε μέρα η κάθε μήνα ) και τα έχεις όλα σε ένα αρχείο :).

Μπλουγουράς Γιάννης
    Wizcom O.E.
  •  20-08-2010, 01:23 59700 σε απάντηση της 59697

Κατά τη δική μου γνώμη, δεν έχεις λόγο να μπλέξεις με βάση.
    Μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με archiving σε zip καθαρά και μόνο με ένα batch αρχειάκι του dos.
    Απλή, σίγουρη, αξιόπιστη, κλασσική, φτηνή λύση.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems