Γεια σας παιδιά, αναπτύσω μία εφαρμογή και έχω ένα detailsview για Insert, view, edit.
Θέλω όμως αυτά τα πεδία να αποθηκεύονται κρυπτογραφημένα μέσα στον sql server.
Χρησιμοποιώ VS2008 και VB.Net
Μπορεί να γίνει encryption & decryption?
Ευχαριστώ
Μπορεί να γίνει με αρκετούς τρόπους. Προσωπικά θα σου προτείνω την όλη διαδικασία να την κάνεις μέσα στον SQL Server καθώς έτσι δεν θα χρειαστείς να γράψεις επιπλέον κώδικα στην εφαρμογή σου. Για το λόγο αυτό, και εφόσον είσαι σε SQL Server 2005 και πάνω μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις δυνατότητες που αυτός σου δίνει. Έτσι θα σου πρότεινα να δεις την EncryptBy που έχει μέσα από τα books online και η οποία σε συνδιασμό με τα certifications είναι ότι καλύτερο για να κάνεις την δουλειά σου κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Θα προτιμούσα να γίνεται μέσα από την εφαρμογή γιατί δεν θέλω να μπλέξω με certificates και επειδή δε θα έχω εγώ τη διαχείριση του sql server.
της functions encrypt και decrypt τις έχω απλά δε ξέρω αν μπορώ να τις χρησιμοποιήσω με το detailsview control.
Ακόμα επειδή θα είναι στο internet η εφαρμογή αυτή αν το encryption γίνεται στην εφαρμογή λογικά δε θα υπάρχει θέμα υποκλοπής κατά τη μεταφορά στον sql server.
Μπορεί να γίνει με store procedure?
Με αυτό έπαιξε αφού είχα τη encrypt function.
Private Sub DetailsView1_ItemInserting(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Web.UI.WebControls.DetailsViewInsertEventArgs) Handles DetailsView1.ItemInserting
For i As Integer = 1 To e.Values.Count - 1
If e.Values(i) IsNot Nothing Then
e.Values(i) = Encryption.Encrypt(e.Values(i), "password")
End If
Next
End Sub
για το viewmode πως όμως γίνεται? ποιο event του DetailsView1 θα βάλω?