Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εργασία ως προγραμματιστής - τα φώτα σας!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Geysser. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Geysser στις 02-02-2011, 07:14. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-01-2011, 14:20 62362

    Εργασία ως προγραμματιστής - τα φώτα σας!

    Πρώτο μου post σε αυτό το forum και θα ήθελα τις "παλιές καραβάνες" του χώρου να μου δώσουν κάτι από τα φώτα τους. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αφεντιά μου, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο post του "Ας συστηθούμε", αλλά ας πω και λίγα σχετικά με τις γνώσεις μου.
    1)VB.NET: Απ'έξω, ανακατωτά, ανάποδα, κρεμασμένος από δέντρο blindfolded και παίζοντας μαντολίνο.
    2)C#: Δεν μπορώ να γράψω εκ νέου το 3ds max, αλλά ενα LINQ...ε, του @#$%^!!!!
    3)Προσεχώς SilverLight και κατ'επέκταση WPF. Μην ακούτε που λένε "you can't teach an old dog new tricks"
    Σε δευτερο επίπεδο, Photoshop, Illustrator, InDesign, Audition (Adobeας μέχρι το κόκκαλο!), 3ds max...μια χαρούλα και καλύτερα από πολλούς θα έλεγα.
    Συν τοις άλλοις: αγγλικά λες και μόλις βγήκα από το Buckingham Palace (C2 Mastery, 75% στο γραπτό, First Class Pass στο προφορικό).
    Σημείωση: τα βιογραφικά που έχω στείλει φτάνουν για να γεμίσουν την βιβλιοθήκη του Κονγκρέσου.
    Και η ερώτησή μου-απορία μου:  βλέπωντας ότι οι web applications κερδίζουν έδαφος έναντι των desktop - αρα ASP, Java, php και δεν συμμαζεύεται - , υπάρχει κάποιο φως στο τούνελ, ή πρόκειται για όνειρο απατηλό και σε εταιρία πληροφορικής θα προσληφθώ μόνο ως καφετζής; Χωρίς προϋπηρεσία στο χώρο - έχω γνώση περί του παλαβού και τυπικότατα ελληνικού φαινομένου σχετικά με τις απαιτήσεις προϋπηρεσίας - ποιές οι ελπίδες να υπάρξει κάποιος που θα επενδύσει σε κάποιον σαν κι εμένα; Όπως είδατε, δεν μιλάω ούτε για ωράρια, ούτε για αποδοχές. Καταθέστε τις γνώμες σας, τις απόψεις σας και, ει δυνατόν, τις συμβουλές σας. Κι αν χρειαστείτε περισσότερες λεπτομέρειες, μην διστάσετε. Αποκαλύπτω σχεδόν τα πάντα!
  •  18-01-2011, 11:47 62458 σε απάντηση της 62362

    Απ: Εργασία ως προγραμματιστής - τα φώτα σας!

    Δεν μου αρέσει να θεωρώ τον εαυτό μου "παλια καραβάνα" (με κάνει να νιώθω παππους) αλλά επειδή μαλλον αναφέρεσαι στα χρόνια προυπηρεσίας, με 15 στην πλάτη μου να σου απαντήσω....

    προφανώς έτσι όπως γράφεις νιωθεις ότι το προβλημά σου ειναι η προυπηρεσία. Εγώ προσωπικά είμαι εναντίον της στεγνής μέτρησης προυπηρεσίας... αλλά απο την άλλη δεν θα έκρινα θετικά κάποιον που γράφει "απο εξω και ανακατωτα"... αυτό που δεν υπαρχει σε έναν χωρις πειρα (πολλεσ φορες δεν υπαρχει και σε αλλουσ με πειρα) δεν είναι να ξερεις μια γλωσσα. ένας προγραμματιστης ξέρει γλώσσες.. αλλα μπορεί και να μάθει... αυτο που πρέπει να διδαχθείς απο εμπειρία και για μένα είναι πιο σημαντικό απο το όποιες γλώσσες ξέρεισ είναι ότι ένας προγραμματιστής γράφει κώδικα για την κυρίως λειτουργικότητα.. ένας άλλος προβλέπει και γράφει κώδικα για οτιδηποτε μπορεί να συμβεί εκτός απο του να "πατήσει ο χρήστης το κουμπί να βγει η χοντρή" που εγραψε ο πρώτος προγραμματιστής... ποιος είναι ο έμπειρος?

    για να μην βγω λοιπόν εκτός topic εφόσον νιοθεις οτι το προβλημά σου ειναι η εμπειρία.. αντιμετώπισε το εσύ όπως το αντιμετωπίζουν και οι άλλοι που δεν έχουν εμπειρία.. όλοι ζοριζονται να πιασουν την πρωτη τουσ δουλεία που θα γεμισει με εμπειρία το βιογραφικό τους. Αλλά δεν είναι αδυνατο.. εγώ δουλεψα 4 μήνες τζάμπα για να πείσω. Απλά ημουν τυχερός επειδή δεν μου έτυχε εταιρία που απλά θα απολάμβανε τουσ 4 μήνες τζάμπα και μέτα θα επαιρνε άλλον.

    Το βασικότερο όμως ήταν ότι ημουν 21 χρονών. και δεν είχα αναγκές.. δεν ζορίστικά να κάνω αυτή την υπέρβαση.. έτσι και αλλίως θα δούλευα για το χαρτζιλίκι και την εμπειρία. και έτσι μπορούσα να πείσω το αφεντικό ότι αυτές είναι η προθέσεις μου και με δοκιμάσανε.Εσυ έχεις τις απαιτήσεις από μια δουλεία που έχει ενας 21 χρονών ή ενας 32? μπορείς να πείσεις ότι θα είσαι στο αφεντικό σου σαν 21 χρονον? Εγω πάντως τώρα που ειμαι 35 χρονον παντρεμένος με παιδί δεν θα το ξαναέκανα... αλλά ακόμα και αν ήμουν απελπισμένος πάλι δεν θα έπειθα εύκολα ότι θα ήμουν διατεθιμένος να δουλέψω με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες ενός 21 χρονών.

    πάντως και μιλώ σαν προγραμματιστής "desktop" και "service" που δεν ασχολείται με web και έτσι έχω πιο πολυ ανάγκη να δουλέυω σε εταιρία.... στην θέση σου (αφού εισαι "web" ) θα έκανα τζαμπα web sites για κάποιους κοντινού μου.. και αν δεν με πληρώναν στο τέλος.. τουλαχιστον θα είχα ένα χαρτοφυλάκιο να δείχνω έναντι εμπειρίας είτε για να πιάσω δουλειά σαν υπάλληλος είτε για να πάρω δουλεια σαν free lancer

    Spyros Vasiliadis

  •  02-02-2011, 07:14 62931 σε απάντηση της 62458

    Απ: Εργασία ως προγραμματιστής - τα φώτα σας!

    Σπύρο, σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου και με συγχωρείς που δεν απάντησα πιο γρήγορα - μην πω τι πέρασα τις τελευταίες εβδομάδες!
    Συμφωνώ μέχρι κεραίας με όσα μου είπες, αλλά πρέπει να διευκρινήσω μερικά πραγματάκια.
    Πρώτον, οικογένεια δεν έχω, οπότε οι απαιτήσεις μου είναι χαμηλότερες από κάποιον της ηλικίας μου που έχει και μερικά στόματα να θρέψει.Όπως προείπα, δεν σκέφτομαι καθόλου το οικονομικό - όχι οτι θα δεχόμουνα να δουλέψω part time με 300 ευρώ, αλλά από την άλλη δεν ζητάω δυο χιλιάρικα καθαρά τον μήνα.
    Συμφωνώ επίσης ότι  προγραμματισμός δεν είναι "ξέρω-να-γραφω-μια-lamda-expression-και-πιάνω-τον-παπα-από-τα-γενια".Ο προγραμματισμός είναι πανω απ'όλα τρόπος σκέψης (μην πω και τρόπος ζωής) και κάτι τέτοιο δεν αποκτιέται με μερικά ξενύχτια μπροστά στην οθόνη.Αλλά πως θα πειστεί κάποιος να με καλέσει έστω σε συνεντευξη από την στιγμή που το μόνο που βλέπει είναι το βιογραφικό μου;
    Επίσης να διευκρινήσω ότι δεν είμαι web! Κάθε άλλο, είμαι desktop μέχρι το κόκκαλο - όσο παλιομοδίτικο κι αν ακούγεται - και ό,τι έχω κάνει μέχρι τώρα είναι desktop applications. Όσο όμως ψάχνω για δουλειά, βλέπω το desktop να σβήνει - μάλλον δεν θα σβήσει εντελώς ποτέ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα - και τους desktop-affiliated φουκαράδες σαν και του λόγου μου να αισθάνονται δεινόσαυροι μπροστά στην νέα γενιά που ζει και αναπνεει στο web. Μπορεί να κάνω λάθος αλλα αυτή είναι η εντύπωσή μου.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems