Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόβλημα με την απελευθέρωση μνήμης στη VB.NET

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò fanisg. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 09-02-2011, 09:33. Υπάρχουν 30 απαντήσεις.
Σελίδα 3 από 3 (31 εγγραφές)   < 1 2 3
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  09-02-2011, 09:33 63132 σε απάντηση της 63131

    Απ: Πρόβλημα με την απελευθέρωση μνήμης στη VB.NET

    Γι αυτό και έβαλα την περιττή MoveTriangle για να δεις ότι και με 800.000 επαναλήψεις, πάλι δεν αλλάζει τίποτε. Όσο για τα αντικείμενα που δημιουργούνται ενδιάμεσα, ε ναι. Και στην VB6 πάλι δεν θα τα δημιουργούσες? Και δεν θα έτρωγες το performance hit επειδή θα τα καθάριζες ένα-ένα αντί όλα μαζί στο τέλος? Ο λόγος που ο garbage collector δεν εκτελείται συνέχεια είναι ότι το καθάρισμα κοστίζει σε CPU. Αντί για πολλά μικρά καθαρίσματα έχεις ένα μεγάλο, μόνο όταν χρειαστεί.

    Αν σκεφτείς ότι στόχος σου είναι να τελειώσει ο υπολογισμός γρηγορότερα, ή να μπορέσεις με το ίδιο μηχάνημα να επεξεργαστείς περισσότερα τρίγωνα, θα δεις ότι το κυνήγι της μνήμης είναι δευτερεύον. Για παράδειγμα, είναι ΚΑΛΟ να μην μοιράζεσαι αντικείμενα, γιατί έτσι μπορείς να τα επεξεργαστείς παράλληλα. Διαφορετικά, cores τα οποία προσπαθούν να επεξεργαστούν διαφορετικά τρίγωνα θα αναγκαστούν να περιμένουν το ένα το άλλο αν αυτά τα τρίγωνα "μοιράζονται" κορυφές.

    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Σελίδα 3 από 3 (31 εγγραφές)   < 1 2 3
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems