Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Μια ερώτηση σχετικά με τα MSMQ (Message queues)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò npoulis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 26-10-2005, 10:32. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  25-10-2005, 15:59 6434

Snail [sn] Μια ερώτηση σχετικά με τα MSMQ (Message queues)

Καλησπέρα σε όλους,

Αν μπορείτε λύστε μου μια ίσως χαζη απορία. Geeked [8-|]

Μόλις εχω αρχίσει γενικα να κοιτάω τα queues και ίσως η απαντηση να είναι προφανής , απλα δεν την εχω δει.

Απο όσο είδα το path ενός queue πρέπει να είναι τύπου netbios. Τι γίνεται σε περίπτωση που θέλω να ανταλλάσω μυνήματα μέσω 2 queues που δεν ανήκουν στο ιδιο ή δεν έχουν κανένα domain ή workgroup?

Στην περίπτωση πχ που έχω μονο 2 μηχανήματα με IP διευθύνσεις τι κάνω; Μήπως πρέπει να έχω remoting services ενδιάμεσα των queues;

Φιλικά Νίκος

Beer [B]

•  25-10-2005, 17:46 6439 σε απάντηση της 6434

Απ: Μια ερώτηση σχετικά με τα MSMQ (Message queues)

Αν διαβάσεις το help για τον Constructor του MessageQueue class θα δεις ότι μπορείς να προσδιορίσεις το όνομα του queue που θέλεις να ανοίξεις με δύο τρόπους: είτε δίνοντας το όνομα του υπολογιστή και του queue στη μορφή MachineName\ QueueName, είτε ορίζοντας τη διεύθυνση χρησιμοποιώντας το FormatName ή το Label του queue. Αν ξέρεις μόνο το IP address του υπολογιστή που θέλεις να συνδεθείς, θα δώσεις σαν path to "FormatName:DIRECT=TCP: IPAddress\QueueName"
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  25-10-2005, 18:01 6441 σε απάντηση της 6439

pkanavos wrote:
    Αν διαβάσεις το help για τον Constructor του MessageQueue class θα δεις ότι μπορείς να προσδιορίσεις το όνομα του queue που θέλεις να ανοίξεις με δύο τρόπους: είτε δίνοντας το όνομα του υπολογιστή και του queue στη μορφή MachineName\ QueueName, είτε ορίζοντας τη διεύθυνση χρησιμοποιώντας το FormatName ή το Label του queue. Αν ξέρεις μόνο το IP address του υπολογιστή που θέλεις να συνδεθείς, θα δώσεις σαν path to "FormatName:DIRECT=TCP: IPAddress\QueueName"

Φιλε μου τον constructor τον εχω διαβασει 20 φορες, αλλα το συγκεκριμενο formatname δεν το δειχνει πουθενα, ούτε και στα παραδείγματα,  ούτε και στο FormatName δίνει τι επιλογές format εχεις. Τουλαχιστον στο MSDN Library July 2005.

Νίκος

•  25-10-2005, 23:14 6451 σε απάντηση της 6441

Χμμμ, έχω το ίδιο MSDN και από εκεί αντέγραψα το FormatName. Κοίτα τα Remarks του MessageQueue Constructor (string). Ορίζει ότι η παράμετρος path μπορεί να έχει διαφορετικές μορφές, μεταξύ των οποίων να χρησιμοποιεί το FormatName ή το Label ενός queue. Εκεί έχει και ένα πίνακα με παραδείγματα του FormatName:

FormatName:Public= 5A5F7535-AE9A-41d4-935C-845C2AFF7112

FormatName:DIRECT=SPX: NetworkNumber; HostNumber\ QueueName

FormatName:DIRECT=TCP: IPAddress\ QueueName

FormatName:DIRECT=OS: MachineName\ QueueName

•  26-10-2005, 09:44 6470 σε απάντηση της 6451

pkanavos wrote:

Χμμμ, έχω το ίδιο MSDN και από εκεί αντέγραψα το FormatName. Κοίτα τα Remarks του MessageQueue Constructor (string). Ορίζει ότι η παράμετρος path μπορεί να έχει διαφορετικές μορφές, μεταξύ των οποίων να χρησιμοποιεί το FormatName ή το Label ενός queue. Εκεί έχει και ένα πίνακα με παραδείγματα του FormatName:

FormatName:Public= 5A5F7535-AE9A-41d4-935C-845C2AFF7112

FormatName:DIRECT=SPX: NetworkNumber; HostNumber\ QueueName

FormatName:DIRECT=TCP: IPAddress\ QueueName

FormatName:DIRECT=OS: MachineName\ QueueName

Εχεις απολυτο δικιο Stick out tongue [:P] . Εγώ κοίταγα την MessageQueue.Create.  (Γιατι δεν το γραφει και εκει;)

Εκανα το συγκεκριμενο FormatName:DIRECT=TCP: IPAddress\ QueueName  και δουλευει άψογα.

Ευχαριστώ

•  26-10-2005, 10:32 6474 σε απάντηση της 6470

Η Create είναι μόνο για να δημιουργήσεις ένα νέο queue, όχι για να συνδεθείς σε ένα που ήδη υπάρχει.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems