Παναγιώτης Καναβός:Όπως σου έχει πει ο Αντώνης τόσες φορες, το πρόβλημα δεν είναι η έκδοση της Access αλλά ο κώδικας που έχεις γράψει. Ή θα γράψεις ένα σωστό insert/update sql statement με τα πεδία που έχει ο κάθε πίνακας, ή θα φροντίσεις να προσθέσεις ένα primary key στον πίνακα για να δουλέψει ο CommandBuilder. Το πιο σωστό φυσικά είναι να γράψεις το σωστό statement. Από την άλλη, πίνακας χωρίς κλειδί είναι "κακός" πίνακας, καθώς μπορείς άνετα να βρεθείς με διπλές εγγραφές.
Αλήθεια, γατί επιμένεις να μην μετατρέψεις το παλιό αρχείο σε καινούριο? Θα το χρησιμοποιήσει κανείς άλλος μετά? Ή μήπως πρόκειται για άσκηση μαθήματος με αρχική βάση σε Access 2000? Αν το χρησιμοποιεί και άλλη εφαρμογή που βασίζεται στην έλλειψη κλειδιού, ίσως αντιμετωπίσεις προβλήματα.
Καταλαβαίνω, αλλά αυτό που είπα στο παραπάνω πόστ είναι οτι ΘΕΛΩ να κάνω ένα σωστό inser/update spa statement. όμως όλες οί σειρές κώδικα που έγραψε ο Αντώνης μου βγάζουν λάθος.
(Αυτές) [code]OleDbCommand command = new OleDbCommand();
command.Connection = conn;
command.CommandText= "INSERT INTO myTable (col1, col2) VALUES (@p_col1, @p_col2)";
command.Parameters.Add ("@p_col1", OleDbType.String).Value = textBox1.Text;
...
command.ExecuteNonQUery();[/code]
Και γιαυτό του ζήτησα αν μπορεί να μου κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στον κώδικα έτσι ώστε να δουλεύει σωστά έστω για ένα μόνο πεδίο.
Σχετικά με αυτό που ανέφερες για το Primary Key, το έβαλα αλλά και πάλι δεν δούλεψε.
Σημείωση: Στον πίνακα αυτό θα υπάρχουν πολλές διπλές εγγραφές. Για την ακρίβεια θέλω να μπορούν να υπάρχουν και 100 εγγραφές ολόιδιες, όχι μόνο 2πλες.
Το Access αυτό έχει γραφτεί με Microsoft Access 1997, ούτε καν το 2000 δεν μπορεί να το επεξεργαστεί !
Το να κάνω convert το αρχείο αυτό δεν είναι επιλογή. Το αρχείο του πελάτη πρέπει να μείνει ως έχει γιατί μέσα του έχει πολλά macros και βλακίες όπου μπορεί να δει αυτός πόσες αγορές έγιναν κτλ κτλ κτλ. Και η επιχείρησή του ΔΕΝ θα πάρει πιο καινούργιο Access.
Άρα το μπαλάκι πέφτει σε εμένα
Και τέλος, έκανα έναν νέο table στην βάση δεδομένων που το ονόμασα "POS" έβαλα εκεί τα ίδια πεδία με τον άλλο πίνακα
και ενώ στον άλλο πίνακα ΔΕΝ δουλεύει στον καινούργιο πίνακα δουλεύει!! Στο ίδιο αρχείο μιλάμε τώρα!
Τώρα απλώς ελπίζω ότι κάποιος θα μπορέσει να μου κάνει τις απαραίτητες μετατροπές που μου λέτε εσύ και ο Αντώνης έτσι ώστε το πρόγραμμα να δουλεύει και στο table που το θέλω (table:Journal)
Ευχαριστώ πολύ για την συνεχή βοήθειά σας. Χωρίς αυτή θα είχα μείνει πολύ πίσω (μιλάω γενικά, και για προηγούμενες φορές που με βοηθήσατε. Σας είμαι ευγνώμων)