Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πως να ξεκινήσω ???

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò DimDam79. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος DimDam79 στις 25-11-2011, 10:15. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  24-11-2011, 17:16 68330

Πως να ξεκινήσω ???

Καλησπέρα σε όλους.
    Έχω μπερδευτεί αρκετά και θα ήθελα κάποιος από εσάς αν μπορεί να με βοηθήσει.
    Θέλω να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό, αλλά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω !!!
    Έχω φτιάξει κατά καιρούς κάποιες εύκολες (και χωρίς κώδικα) βάσεις στην Access και είπα να ασχοληθώ με κάτι ποιο σοβαρό όπως την SQL και το Visual Studio ...
    Κατέβασα κάποια σχετικά βιβλία, αλλά μόλις ξεκινάω να διαβάζω απογοητεύομαι και σταματάω. Ο λόγος είναι ότι ναι μεν σου μαθαίνουν κάποια πράγματα, αλλά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ή τουλάχιστον με αυτό που θέλω να κάνω εγώ...
    Θα μου πείτε, ΟΚ και τι θέλεις να κάνεις???
    Αυτό που θέλω είναι να φτιάξω κάποιες εφαρμογές που να χρησιμοποιούν SQL (προφανώς για Database εφαρμογές μιλάω). Έχω διαβάσει κάποια tutorials για το πως θα "δέσεις" κάποια φόρμα στην VB με κάποια βάση, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως θα φτιάξω δικά μου ερωτήματα και τα αποτελέσματα αυτά να εμφανίζονται σε κάποια άλλη φόρμα - reports? πως θα πω στην εκάστοτε γλώσσα (VB, C# ή κάποια άλλη ) ποιες εγγραφές θα εμφανίζει κτλ κτλ ...
    Επίσης όταν διαβάζω παραδείγματα κώδικα από εφαρμογές άλλων σε Visual Studio γλώσσες δεν καταλαβαίνω την "σύγχρονη" νοοτροπία των γλωσσών αυτών ...
    Το λέω αυτό γιατί ποιο παλιά διάβαζα κάποιον κώδικα σε απλή basic και τουλάχιστον καταλάβαινα τι περίπου ήθελε να κάνει ο προγραμματιστής.
    Ακόμη και σε assembly με λίγο κόπο κάτι καταλαβαίνω στο περίπου!
    Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο αυτό, αλλά είναι όντως αλήθεια !!!
    Όπως καταλαβαίνετε έχω θέμα σοβαρό.
    Αυτό που θα ήθελα είναι κάποιος από εσάς να μου προτείνει κάποιον "μπούσουλα", πως να ξεκινήσω από το 0, ώστε να αρχίσω σιγά - σιγά να συνειδητοποιώ πως δουλεύει η όλη κατάσταση!
    Αν θα είναι οι πηγές αυτές στα Ελληνικά θα το προτιμούσα, αν όχι no problem.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και sorry αν σας μπέρδεψα!!!
    Με εκτίμηση
    Δημήτρης

•  24-11-2011, 17:49 68331 σε απάντηση της 68330

Απ: Πως να ξεκινήσω ???

Προσωπικά θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο βιβλίο του στυλ "Begining c#" που να έχει λίγο από όλα, πχ της wrox:

Θα μάθεις κάποια βασικά περί αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού, γράψε σβήσε σε βάσεις, sql, xml, κλπ

Γενικότερα θέλεις κάτι παραπλήσιο σε οδηγό παρά σε εγχειρίδιο 

Από την άλλη το φόρουμ διαθέτει και ειδικό section με βιβλία, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια πρόταση εκεί.

"When the darkness rises up from inside - that is normal.
    It's when you reach down to pull it up - that the noxious warnings sound."
    Tuzak, Farscape
  •  24-11-2011, 20:44 68334 σε απάντηση της 68330

βρες ατομο να ξερεο vb.net τοτε, που καταλαβαινεις καπως, να σου διξει κ ισως αργοτερα βιβλισ!
    θες κ εσυ να πας στο 5 πηδοντας το 1,2,3,4 στα γρηγορα, χωρις να ξερεις καν το visual studio σαν εργαλειο αναπτυξης κ τα πολυ βασικα ενως project!

αμ δεν εχεισ κ την υπομονη τα βιβλια δεν βοηθαν, μπορει να ξενερωσεις μεχρη να φτασεις εκει που θες!

βρες φιλο γνωστη για μερικες ωρες διδασκαλιας. κατα την γνωμη μου.

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  24-11-2011, 21:20 68335 σε απάντηση της 68331

Πολύ καλό για αρχή είναι το Head First C# του O'Reilly, το οποίο έχει ένα πολύ ευχάριστο στυλ, ΔΕΝ ακολουθεί το ξερό στυλ πολλών βιβλίων και ΔΕΝ πλατυάζει όπως πολλά εισαγωγικά βιβλία. Πραγματικά αξίζει τα λεφτά του, όπως και κάθε βιβλίο της σειράς Head First.

Μάλιστα, υπάρχει ακόμα και Head First Programming ειδικά για να εισάγει στον προγραμματισμό όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία. Ως γλώσσα χρησιμοποιεί την Python αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθώς τα βασικά είναι τα ίδια ανεξαρτήτως γλώσσας. Επιπλέον, όσο περισσότερες γλώσσες ξέρεις τόσο καλύτερος προγραμματιστής γίνεσαι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι χωρίς υπομονή δεν πρόκειται να μάθεις. Δεν υπάρχει "σύντομος δρόμος" όπου "κάποιος θα σου δείξει στα γρήγορα". Ο προγραμματισμός δεν είναι καθόλου εύκολος και απαιτεί πολύ διάβασμα και αρκετό πονοκεφάλιασμα. Εξάλλου, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτός ο "κάποιος" θα ξέρει πραγματικά προγραμματισμό.

Όσο για γλώσσες, η VB.NET θα έλεγα ότι δεν είναι καλή επιλογή: από τη μία έχει φθίνουσα πορεία, ειδικά στο εξωτερικό μεταξύ άλλων και επειδή όσοι προγραμματιστές ξέρουν μόνο VB.NET αμείβονται λιγότερο τουλάχιστον κατά 10%. Επιπλέον, το σύνολο σχεδόν των open source project σε .NET είναι σε C#, τα πιο αξιόλογα βιβλία χρησιμοποιούν C#.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  25-11-2011, 10:15 68339 σε απάντηση της 68335

Καλημέρα.
    Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
    Εντυπωσιάστηκα γιατί με "πιάσατε" όλοι !!! Όντως αυτό που μου λείπει είναι η υπομονή. Αυτό μου με εκνευρίζει αφάνταστα είναι αυτό το "πλάτειασμα" όπως πολύ σωστά αναφέρατε!
    Τέλος πάντων για να μην μακρηγορώ θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας!
    Ευχαριστώ και πάλι!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems