Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Μεθοδολογία εργασίας

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Kostis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Kostis στις 21-01-2012, 00:20. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-01-2012, 11:51 68958

Μεθοδολογία εργασίας

Κατ' αρχας Καλή σας ημέρα.

Για να μάθω την visual basic, προσπαθώ ο άμυρος να φτιάξω μια εφαρμογή data Driven και έχω πελαγώσει λιγάκι.

Μια εφαρμογή απλή πελάτης - Ραντεβού (Visual Basic - sql Express)

Διάβασα διάφορα για τα γραφικά εργαλεία τα οποία δεν μου ταίριαζαν διότι δεν έχω καταλάβει ακόμα πως να έχω τον απόλυτο έλεγχο.

Το Dragging and Dropping δημιουργεί ένα κάρο κώδικα τον οποίο αφ΄ένος μεν δεν καταλαβαίνω ολοκληρωτικά αφ' ετέρου δεν μπορώ προς το παρόν να χειριστώ όπως εγώ θέλω. 

Κατόπιν αναζήτησα πληροφορίες ώστε να δημιουργώ τα ΠΑΝΤΑ εκ του μηδενός (ουφ) proggrammatically.

Εδώ αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Φτιάχνω κάνα δυο datatables με το relation και τα συνδέω με τα αντίστοιχα DataGridViews.

Το θέμα είναι πως να κάνω ΕΥΚΟΛΑ το τελικό design  (πως θα εμφανίζονται τα controls, τι διαστάσεις να έχουν μπλα μπλα)  αφού τα αντικείμενα με τα οποία παίζω δε υπάρχουν at design time. Υποθέτω πως υπάρχουν properties για να προκαθορίσω at design time αλλά χρειάζεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δουλειά. Συνεπώς μάλλον δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να εργαστώ.

Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα με λίγα λόγια.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει την ρότα εργασίας? 

Για WinForms ποια είναι καλύτερη controls teleric, DevExpress?

•  18-01-2012, 17:44 68961 σε απάντηση της 68958

Απ: Μεθοδολογία εργασίας

Κώστα βιβλίο υπάρχει; Αν δεν υπάρχει βιβλίο τι να πούμε.

Πάρε πρώτα ένα-δύο βιβλία εισαγωγής σε αυτό που θες να κάνεις και μετά ρώτα ότι θέλεις.

Το βιβλίο θα σου δώσει μία εισαγωγή, μεθοδολογία, θα σου εξηγήσει τα πρώτα βασικά και μετά ξεκινάς την δική σου αναζήτηση αφού πρώτα έχεις καταλάβει το βιβλίο.

Όσο για Telerik/DevExpress και οι δύο εταιρείες είναι καλές στον χώρο. Δεν είναι τυχαίο.

Η προσωρινή ρότα που σου δίνω είναι πάρε βιβλίο και ξεκίνα διάβασμα.

•  19-01-2012, 00:03 68965 σε απάντηση της 68961

Βιβλία διάβασα αλλά έχω μπερδευτεί.

Όταν φτιάχνεις μια εφαρμογεί πως ξεκινάς;

Ξεκινάς from scratch, γράφεις τα πάντα, κάνεις όλες τις διεργασίες programmatically΄

ή δουλεύεις με wizards

η φτιάχνεις κάποιες δομές με wizards τις οπίες χειρίζεσαι αργότερα programmatically?

•  19-01-2012, 09:23 68966 σε απάντηση της 68965

Τα περισσότερα εισαγωγικά βιβλία χρησιμοποιούν από λίγο έως πολύ τους διάφορους Wizards που βρίσκονται μέσα στο VS για να δημιουργήσουν την σύνδεση με την βάση ή να φτιάξουν το Binding μεταξύ των controls και των δεδομένων.

Οι Wizards αυτοί δεν είναι απαραίτητα κακοί σε όλες τις περιπτώσεις εφόσων πολύ γρήγορα σου επιτρέπουν να φτιάξεις μία εφαρμογή που να συνδέεται με την βάση και να εμφανίζει δεδομένα στην οθόνη. Το πρόβλημα είναι να καταλάβεις τι κάνουν και μάλλον στο σημείο αυτό διακρίνω την ανασφάλειά σου και τον προβληματισμό σου.

Ένα καλό βιβλίο θα σε βοηθούσε πάρα πολύ να ξεπεράσεις αυτό τον σκόπελο. Από την άλλη είναι τόσα που θα πρέπει να γράψουμε αν το πάμε γραπτώς που πρακτικά είναι αδύνατο να γίνει. Για αυτό άλλωστε υπάρχουν τα βιβλία.

Αν θέλεις να δουλέψεις με Dataset/Datatables θα ξεκινούσα με Wizard για να πάρω την δομή των Datatables από την βάση. Στην συνέχεια θα σχεδίαζα τις φόρμες όπως θέλω να εμφανίζονται. Και τέλος με Binding θα προσπαθούσα να συνδέσω τα datatables με τα controls στις φόρμες. Δες αν τα βιβλία σου έχουν κεφάλαια που να περιγράφουν τις συγκεκριμένες διαδικασίες.

Ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσεις στο τελευταίο βήμα είναι πως το ή τα controls που σου δίνει ο Wizard για να κάνεις Binding να μην είναι αυτό που θέλεις. Για παράδειγμα για ένα datatable θα σου βγάλει το Datagrid ενώ εσύ μπορεί να θέλεις ένα ListBox ή ένα TreeView.

Από όσο θυμάμαι, αν θυμάμαι καλά το ListBox της Microsoft δεν υποστηρίζει Binding (αν μπορεί να το επιβεβαιώση κάποιος αυτό) με αποτέλεσμα να πρέπει με κώδικα να το γεμίσεις με εγγραφές. Διαφορετικά αγοράζεις μία σουίτα Τelerik/DevExpress ή ότι άλλο θέλεις.

Τα βασικά σημεία που θα πρέπει να εξαντλήσεις στο διάβασμα είτε από βιβλία είτε από Internet είναι Binding & Database connectivity. Είναι θέματα συγκεκριμένα που χρησιμοποιούν συγκεκριμένο κώδικα και δεν πλατιάζουν πολύ με τις δυνατότητες τις γλώσσας. Είναι η καλύτερη αρχή που σου προτείνω.

•  21-01-2012, 00:20 68970 σε απάντηση της 68966

Ευχαριστώ πολύ

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems