Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εγγραφές σε Access database μέσω VB2010 που χάνονται!!!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò getsa. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος getsa στις 18-05-2012, 20:27. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-05-2012, 19:27 70251

Εγγραφές σε Access database μέσω VB2010 που χάνονται!!!

Καλησπέρα,

προσπαθώ να φτιάξω μια εφαρμογή σε Visual Basic 2010 που να διαχειρίζεται μια βάση δεδομένων από MS Access 2003. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής:

Κατά τις δοκιμαστικές εκτελέσεις της εφαρμογής (δεν έχει ολοληρωθεί η εφαρμογή) κάνω εγγραφές οι οποίες αργότερα 'χάνονται' και η βάση επιστρέφει στην κατάσταση που ήταν όταν την εισήγαγα στην εφαρμογή.

Ποιος είναι ο λόγος και τι μπορώ να κάνω;   

Ευχαριστώ!!!

•  16-05-2012, 10:23 70255 σε απάντηση της 70251

Απ: Εγγραφές σε Access database μέσω VB2010 που χάνονται!!!

Πού αποθηκεύεις τη βάση και ποιός τη δημιουργεί?

Αν το πρόγραμμα σου δημιουργεί τη βάση προφανώς τα δεδομένα της διαγράφονται κάθε φορά που ξεκινάει η εφαρμογή. Το ίδιο θα συμβεί αν έχεις προσθέσει την βάση στα αρχεία του project και έχεις βάλει στο "Copy to Output Directory" το "Copy Always".

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  16-05-2012, 18:19 70260 σε απάντηση της 70255

Παναγιώτης Καναβός:

Πού αποθηκεύεις τη βάση και ποιός τη δημιουργεί?

Αν το πρόγραμμα σου δημιουργεί τη βάση προφανώς τα δεδομένα της διαγράφονται κάθε φορά που ξεκινάει η εφαρμογή. Το ίδιο θα συμβεί αν έχεις προσθέσει την βάση στα αρχεία του project και έχεις βάλει στο "Copy to Output Directory" το "Copy Always".

Τη βάση την έχω δημιουργήσει στην Access 2003.

Έχω δοκιμάσει να την αποθηκεύσω αρχικά στο φάκελλο που βρίσκεται και το .sln, στο φάκελλο με το όνομα της εφαρμογής καθώς και στο My Project. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο.

Αυτό που λες πρέπει να φταίει αλλά δεν έχω καταλάβει τη λογική του και δεν ξέρω τι να επιλέξω.

Σε ποιο φάκελλο προτείνεις να αποθηκεύσω τη βάση (αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό) και τι να επιλέξω στην ερώτηση για αντιγραφή της βάσης;

•  18-05-2012, 20:27 70271 σε απάντηση της 70260

Η εξήγηση είναι η παρακάτω:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms246989.aspx

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems