Ναι ρε γαμώτο, μιλάμε για πολύ μεγάλες βάσεις δεδομένων τώρα...
Σκέψου ότι μιλάμε για προιόντα και σε μεγάλα μαγαζιά - βλέπω ότι φεύγουν μέσω όρο 2500 προιόντα την ημέρα.
αυτό σημαίνει 75000 προιόντα το μήνα (άρα 75000 γραμμές), και αν σκεφτείς ότι θέλουμε και περίπου 20 στήλες μιλάμε για 75Κ*20=1.500.000 ενάμιση εκατομμύριο πεδία το μήνα.
Αν κρατάει αρχείο για 3-4 μήνες μιλάμε για 300000 γραμμές, ή 6000000 πεδία.
Το να ανεβάζω τα προιόντα στη βάση δεδομένων δεν πρέπει είναι πρόβλημα - αλλά κάτι μου λέει ότι το να τραβάω τα προιόντα που θέλω από κει και να κάνω πράγματα πάνω σε αυτά (να που κολλάει η LINQ που θέλω να μάθω) θα είναι πρόβλημα.
Πιστεύω ότι αν αντί να τα ανεβάζω σε Access DB τα ανεβάζω σε SQL τότε το πρόγραμμα θα δουλεύει καλύτερα. Και το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να μάθω τέλεια SQL για να μπορώ απλώς να αποθηκεύω και να τραβάω σειρές από αυτή.
Αλλά είχα φορτώσει παλιά κάποιες SQL (τη δωρεάν της Microsoft και τη MySQL), και είχα βάλει κωδικούς που ξέχασα.. και τώρα γίνεται χαμός.
Έγραψα την MySQL και μου βγάζει προβλήματα.. (κρίμα και ήταν αρκετά εύκολο να κάνεις βάση δεδομένων εκεί. πήγαινες στο πρώτο splitcontainer, πατούσες new, και μετά έκανες tables και έβαζες τι θες μέσα. Και ένα μωρό θα μπορούσε να το κάνει. Αλλά δε μου δουλεύει πια)
Κατέβασα και την Microsoft SQL 2012 Developer Edition (δωρεάν επειδή είμαι φοιτητής) αλλά γίνεται της τρελής εκεί μέσα! αντί να έχει ένα απλό New και να γράφεις όπως στο MySQL, Στο Menu File έχει Connect Object Explorer, Και στο New->Project μου έχει "SQL Server Scripts, Analysis Services Scripts, και Blank Solution" τα οποία δεν μου λένε τίποτα.
Άσε που τα πάτησα και τα 3 και δεν είδα τίποτα.
Χαώδες μου φαίνεται... στο Object Exporer έχει "Databases, Security, Server Objects, Replication, Management, οπότε πατάω Databases ο άνθρωπος... και βλέπω μέσα System Databases, DBVAT, DBCATAST,DBCATSERVICE, DBCATUSER, όπου το καθένα έχει απο 50 άλλα μέσα..
Άντε βρε πως δημιουργείς ένα tables να βάλεις μερικές στήλες :S
In a nutshell, με βλέπω να μένω σε Access προς το παρόν.. αν και το πλήθος των δεδομένων που θέλω να βάλω μέσα είναι απαγορευτικό. Παρόλαυτα όμως, κατέβασα το video που μου είπες να το δω αύριο κίολλας, και θα μπω στο blog σου να κοιτάξω καμία ASP.net εφαρμογή.
Thanks για τις εξηγήσεις και τη βοήθειά σου :)