Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Internet Radio πρώτα βήματα

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò bsam. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος bsam στις 13-07-2012, 11:27. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  05-04-2012, 05:35 69920

Internet Radio πρώτα βήματα

Καλησπέρα στην κοινότητα

Οπως γράφω και στον τίτλο, το θέμα του post μου είναι η υλοποίηση ενός internet radio site.

Σε αναζήτηση στο google : How to create your own internet radio, μου έβγαλε διάφορα αποτελέσματα

για εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες πάνω σε streaming Internet radio.

Θα θελα να ρωτήσω τα εξής :

1. Υπάρχουν Ελληνικοί πάροχοι οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες για internet radio (servers κλπ.) ? ή θα πρέπει κάποιος να κοιτάξει στο εξωτερικό ?

(το ρωτάω γιατί περσσότερο βρήκα Αμερικάνικες εταιρίες που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες).

2. Η επιλογή ενός home server θα ήταν σωστή επιλογή ή μήπως όχι ?

3. Θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέσω υπηρεσιών cloud ή το κόστος θα ήταν ασύμφορο για τον τελικό πελάτη ?

(ΟΚ οι παραπάνω ερωτήσεις αγγίζουν πάρα πολύ το hardware).

Απο τη μεριά του software κοίταξα στο MSDN και στο Codeplex εφαρμογές που να τρέχουν πάνω σε asp

Βρήκα components τα οποία επιτρέπουν το streaming media αρχείων. (π.χ. ASPNetVideo).

Σε περίπτωση επιλογής τέτοιον components πάνω σε μια σελίδα asp η εκτέλεση των μουσικών αρχείων

θα είναι συνεχής ή ο user θα πρέπει να πατά κάποιο button για να ακούσει το επόμενο μουσικό αρχείο

αναγκαστικά?

Αν κάποιος έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με internet radio η βοήθειά του θα μου ήταν πολύτιμη.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

•  09-04-2012, 13:31 69950 σε απάντηση της 69920

Απ: Internet Radio πρώτα βήματα

Η επιλογή Home Server δεν είναι προτεινόμενη καθώς με τα σημερινά upload speeds που ισχύουνε στην Ελλάδα μόλισ συνδεθούνε 3-4 χρήστες για να ακούσουνε το σύστημά σου θα γονατίσει και εκείνοι θα κάνουν buffering κάθε δευτερόλεπτο.

Θα σου πρότεινα το www.listen2myradio.com που έχω και εγώ χρησιμοποιήσει κατα καιρούς , με συνδυασμό Winamp.
  •  13-07-2012, 11:27 70844 σε απάντηση της 69950

Απ: Internet Radio πρώτα βήματα

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας και το χρόνο που διαθέσατε.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems