Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εκτύπωση DataGridView πάνω απο 1 σελίδες?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò AlKiS. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Libra Storm στις 13-09-2012, 22:43. Υπάρχουν 19 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (20 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  28-07-2012, 14:50 70986

Εκτύπωση DataGridView πάνω απο 1 σελίδες?

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω μια φόρμα που το μόνο που έχει μέσα είναι ένα DataGridView το οποίο όμως εκτείνεται πάνω απο όσο μπορεί να δείξει μια φόρμα ακόμα και σε ανάλυση Full HD (1920χ1080).

*1* Εντάξει, ψέματα είπα, η φόρμα έχει μέσα και ένα menu και ένα Status Strip αλλά κατά την εκτύπωση αυτά τα πατάω .visible = false και αφαιρώ το height τους από τη φόρμα ώστε να είναι σαν να μην υπάρχουν

*2* Okay, το 1920 μου φτάνει και μου παραφτάνει.. βασικά κατά την εκτύπωση περιορίζω το width σε 615 ώστε να το παίρνει μια σελίδα Α4. Το πρόβλημα είναι ότι το Height που φτάνει το DataGridView είναι για πολλές σελίδες, όχι για 1, και τις θέλω όλες εκτυπωμένες

Το θέμα μου είναι ότι με το PrinForm του/των "PowerPacks" μου εκτυπώνει μόνο 1 σελίδα με όσα βλέπει κανείς στη φόρμα προτού κάνει ScrollDown ακόμα κι αν έχω βάλει στα PrintOptions τη ρύθμιση Scrollable

1

pfSheet.Print(Me, PowerPacks.Printing.PrintForm.PrintOption.Scrollable)

Εγώ ο άνθρωπος δεν θέλω ούτε η φόρμα να εκτυπώνεται, ούτε τίποτα άλλο πάνω σε αυτή παρά μόνο ένα πράγμα! Το DataGridView όσο μεγάλο κι αν είναι αυτό (χωρισμένο σε σελίδες φυσικά, με όσα χωράει η κάθε σελίδα).

Μπορώ να το κάνω αυτό? Κι αν ναι πως??

P.S. Ξέρω ότι η Visual Studio σου δίνει μόνη της τα PrintDialog, PrintDocument, PrintPreviewControl και PrintPreviewDialog αλλά είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρω να εκτυπώσει χρησιμοποιώντας αυτά...

Παιδευόμουν επί ώρες με αυτά στην αρχή, και μετά κατέφυγα στο Power Tools.

Ίσως η μόνη λύση να είναι αυτά, αλλά θα χρειαστώ βοήθεια για να τα χρησιμοποιήσω..

•  31-07-2012, 19:51 71000 σε απάντηση της 70986

Απ: Εκτύπωση DataGridView πάνω απο 1 σελίδες?

Η printform δεν τυπώνει πάνω από μία σελίδα. οπότε έφαγες άκυρο.

export σε excel σκέφτηκες;  νομίζω θα είναι πιο γρήγορο απ' το να παλεύεις με την PrintDocument.

•  31-07-2012, 20:34 71001 σε απάντηση της 71000

To σκέφτηκα, αλλά δεν γίνεται διότι δεν μπορώ να υποχρεώσω τους χρήστες να αγοράσουν τα office.

Πρέπει όπως βγαίνει η φόρμα και τα βλέπουν, να μπορούν να τα εκτυπώνουν κιόλας..

Και το χειρότερο είναι ότι αυτό το πράγμα είναι το τελευταίο που έχω να κάνω για να ολοκληρώσω το πρόγραμμα και να το δώσω...

Μόλις βρω πώς να κάνω και εκτύπωση πάω για release....

•  02-08-2012, 13:41 71017 σε απάντηση της 71001

Αυτό είναι πραγματικά μεγάλο πρόβλημα.. δεν μπορώ να προχωρήσω χωρίς τη λύση αυτού του προβλήματος

Πραγματικά ελπίζω να μπορέσουμε να βρούμε κάτι

•  02-08-2012, 14:40 71018 σε απάντηση της 71017

Θες να εκτυπώσεις printscreen της φόρμας και του DGV για κάθε scroll ή  μόνο της εγγραφές του DGV?

Δοκίμασε κάτι τέτοιο ,αν έχεις 1000 εγγραφές και τυπώνεις 60 ανά σελίδα (1000/60 +1 σελίδες).
    Σε κάθε σελίδα γίνεται scroll το DGV 
    Δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλή η ποιότητα στο χαρτί. Η εκτυπωτές έχουν μεγαλύτερη ανάλυση από την οθόνη.
            int totalRows = 1000;
            int rowsPerPage = 60;
            int pageNr = 0;
            private void printDocument1_PrintPage(object sender, System.Drawing.Printing.PrintPageEventArgs e)
            {
                e.Graphics.ScaleTransform(0.5f, 0.2f); //kane kapoio scaling an de xoraei sto xarti

dataGridView1.FirstDisplayedScrollingRowIndex = pageNr * rowsPerPage; //scroll stin eggrafi pou thes
                Bitmap bitmap = new Bitmap(100, 100);
                dataGridView1.DrawToBitmap(bitmap, new Rectangle(0, 0, 100, 100));  //printscreen to DGV
                e.Graphics.DrawImage(bitmap, 0, 0); //Print

pageNr++;
                if(pageNr < totalRows / rowsPerPage)  //
                    e.HasMorePages = true;
                else
                    e.HasMorePages = true;
            }

•  02-08-2012, 15:12 71019 σε απάντηση της 71018

Αυτό που θέλω να εκτυπώσω είναι: οτιδήποτε υπάρχει μέσα στο DataGridView.

Δεν χρειάζομαι να εκτυπωθεί η φόρμα, ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει πάνω στην φόρμα (ωστόσο δεν με πειράζει αν ο μόνος τρόπος να το πετύχω συμπεριλαμβάνει και τη φόρμα ολόκληρη. Σε αυτή την περίπτωση θα πατήσω .visible = False στα πάντα εκτός του DataGridView και θα αφαιρέσω τα heigh τους)

Το πρόβλημά μου είναι συγκεκριμένο όμως. Κοίτα:

Μπορώ να: Εκτυπώσω τη φόρμα βάση του printform toy PowerPackTools, και αυτό γίνεται σωστά -αν και μόνο αν- τα περιεχόμενα του DataGridView δεν πιάνουν πάνω από 1 σελίδες.

Θέλω να: Εκτυπώνω τα περιεχόμενα του DataGridView όσα κι αν είναι αυτά, όσες σελίδες κι αν χρειάζονται. (αυτό είναι που δεν μπορώ να κάνω ακόμα και χρειάζομαι βοήθεια σε)

Edit:

Είδα έβαλες και κώδικα, ευχαριστώ! Θα το δοκιμάσω και θα σου πω τι έγινε

•  03-08-2012, 15:31 71025 σε απάντηση της 71019

Καλύτερα τότε να φτιάξεις μία εκτύπωση είτε σε Crystal είτε χρησιμοποιώντας το report engine της microsoft. Η διαδικασία είναι απλή και δεν χρειάζεται να ψάχνεις τρόπους γιά να κάνεις εσύ εκτύπωση της φόρμας.
    Αυτό που σκέφτηκες είναι στην ουσία η δημιουργία δικού σου report engine το οποίο μπορεί να σου λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά μπορούν να σου ζητήσουν πράγματα τα οποία δεν γίνονται εύκολα, όπως πχ το να δείχνεις εγγραφές με άλλα fonts ή χρώματα υπό συνθήκες, ή ακόμα χειρότερα γραφήματα και στατιστικές. Επειδή όμως η όλη διαδικασία είναι 20% κώδικας και 80% design δεν μπορώ να στην περιγράψω με κώδικα.

Το report engine της microsoft δεν χρεάζεται δικό του setup και μπορείς να φτιάξεις εκτυπώσεις γρήγορα με logo, charts και ότι άλλο σου ζητήσουν. Αν το datasource του grid σου είναι datatable τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά, αλλά και ακόμα αν γεμίζει με λούπα μπορείς να περάσεις τις εγγραφές σε μία λίστα και να τις πέράσεις σαν datasource στην εκτύπωσή σου.

Αν νομίζεις ότι σε καλύπτει η λύση που σου προτείνω μπορώ να σου στείλω ένα μικρό app γιά να δεις πως γίνεται.

•  03-08-2012, 16:44 71027 σε απάντηση της 71025

Πιστεύω ότι η λύση σου με καλύπτει. Οι εγγραφές στο dgv μπαίνουν με loop και είναι αναλόγως το τι πράγμα θα διαλέξει ο άλλος (π.χ. πάντα μπαίνουν οι πληροφορίες του χρήστη πάνω πάνω, και μετά αν διάλεξε Product-Report θα βγούν πληροφορίες ανά προιόν, αν διάλεξε και το Order-Report θα βγούν πληροφορίες και ανα παραγγελία.. κτλ κτλ)

Δεν έχω δει ποτέ crystal ή microsoft report, οπότε σίγουρα θα χρειαστώ το app που αναφέρεις.

όπως επίσης και πληροφορία για το αν οι End-Users θα χρειάζεται να έχουν κάποιο redistributable για να δουλέψουν αυτά τα engines.
  •  03-08-2012, 21:46 71031 σε απάντηση της 71027

Γιά τα Crystal χρειάζεται redistributable to οποίο το κατεβάζεις απ' την SAP και το κανονικό framework όχι το client profile. Γιά τα report της microsoft τίποτα. Και στις δύο περιπτώσεις το grouping και οτιδήποτε αλγόριθμo (πχ standard deviation κλπ) μπορείς να το κάνεις από τς εκτυπώσεις παραμετρικά χρησιμοποιώντας την embedded γλώσσα που έχουν. Μπορώ να σου φτιάξω παράδειγμα σε όποιο από τα δύο θέλεις. Αλλά πριν δες αυτό το link γιά το mre.

Using a Business Object Data Source with the ReportViewer Windows Forms Control in Local Processing Mode

•  03-08-2012, 22:13 71032 σε απάντηση της 71031

Μάλλον το Crystal θα χρησιμοποιήσω, μου ακούγεται πιο ωραίο (ξέρω, δεν είναι λόγος αυτός αλλά... :Ρ)

Θα δω το λινκ, αλλά αύριο, διότι από της 10 η ώρα το πρωί ως και τώρα προγραμματίζω, και αυτό συμβαίνει κάθε μέρα για πάνω από ένα μήνα (είμαι overdue δυστυχώς) και νιώθω τόσο εξαντλημένος.

Πάω να την πέσω προς το παρόν.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια :)

•  31-08-2012, 18:04 71174 σε απάντηση της 71032

Ολοκλήρωσα το λίνκ:

Τα βήματα για το Report είναι όλα κατανοητά, δεν το συζητώ, όμως δεν καταλαβαίνω στην κλάση αυτά με τα get/return

λέει get, αλλά δεν έχει δίπλα να πάρει κάτι, και μέσα στο get έχει return..... ούτε τη σημασία του δεν μπορώ να καταλάβω.

όπως επίσης δεν μπορώ να καταλάβω και το νόημα του:

1
    2
    3
    4
    5

Private m_products As List(Of Product)

Public Function GetProducts() As List(Of Product)
            Return m_products
        End Function

Αυτό που κάνω εγώ σε τέτοια περίπτωση (μάλλον λάθος, but i didn't know any better) είναι στον κώδικα της φόρμας μου πάνω να γράψω "Dim Products as new List(Of Product)" και ξεμπέρδεψα.

Edit:

Δοκιμάζω να καταλάβω το Crystal Report, αλλά δεν το νιώθω..

έβαλα την λίστα από products στο crystal report:

αλλά πως το εμφανίζω? Το ReportViewer που αναφερόταν στο λίνκ σου δεν το βλέπει και οι επιλογές που έχει είναι άχρηστες

•  04-09-2012, 01:23 71187 σε απάντηση της 70986

Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες γιά την εμφάνιση Crystal Reports από το .NET  χρησιμοποιώντας Datasets.

1. Κατέβασέ τα από αυτό το link:
    http://downloads.businessobjects.com/akdlm/cr4vs2010/CRforVS_13_0_4.exe

2. Φτιάξε ένα VB windows Forms application.

3. Κάνε open το My Project του Solution Explorer και επέλεξε το tab Compile.

4. Click στο [Advanced Compile Options] Command Button και άλλαξε το Target Framework του Combo Box από [.NET Framework 4.0 Client Profile] σε [.NET Framework 4.0]
    (σε παλαιότερα versions του Framework < 3.5 δεν χρειάζεται να γίνει αυτή η διαδικασία).

5. Πήγαινε στο Design Mode της Φόρμας, βάλε 
    a. ένα command button και 
    b. κάνε expand το Reporting Tab και βάλε ένα Crystal Report Viewer Control.

6. [Add new Item] από το Project και βάλε ένα Crystal Report Document,
    Δώσε ένα όνομα και επέλεξε [As a Blank Report] κάνωντας Click στο Αντίστοιχο Radio Button.

7. [Show All Files] από τον Solution explorer και κάνε expand το Report που δημιουργήθηκε και
    θα δεις ένα .vb αρχείο το οποίο έχει το ίδιο όνομα με to rpt. Right Click και Delete.

8. Πήγαινε στα properties του rpt και επέλεξε Build Action None, μετά κάνε το rpt exclude από το project.

9. μετακίνησε το rpt από το project folder σε κάποιο άλλο σημείο ή network path που θέλεις π.χ. στο "\Visual Studio 2010\Projects\[Όνομα Project]\bin\Debug" γιά ευκολία.

Όλη αυτή η ιστορία γίνεται γιά 2 κυρίως λόγους:
    a. Όταν χρειάζονται αλλαγές στο rpt δεν θα χρειάζεται να κάνεις build, εκτός των
    περιπτώσεων που αλλάζει το Datasource του rpt.
    b. Μπορεί και ο χρήστης να κάνει αλλαγές στην εκτύπωση και στο datasource και έτσι
    δεν είναι απαραίτητο να κρατάς εσύ 800 versions του ίδιου report.

10. Γράψε τον παρακάτω κώδικα στο button Click event γιά να φτιάξουμε ένα Master-Detail Datasource γιά εκτύπωση:

1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    32
    33
    34
    35
    36
    37
    38
    39
    40
    41
    42
    43
    44
    45
    46
    47
    48
    49
    50
    51
    52
    53
    54
    55
    56
    57
    58
    59

Option Strict On
    Option Infer Off

Public Class Form1

Private Sub Button1_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
            Dim dtOrder As New DataTable("Order Master")
            Dim r As DataRow

dtOrder.Columns.Add("ID", GetType(Integer))
            dtOrder.Columns.Add("Code", GetType(String))
            dtOrder.Columns.Add("Customer", GetType(String))
            dtOrder.Columns.Add("Dispatch Date", GetType(Date))

For i As Integer = 1 To 20
                r = dtOrder.NewRow()

r.Item("ID") = i
                r.Item("Code") = "ORD_" & i.ToString()
                r.Item("Customer") = "Nikos"

dtOrder.Rows.Add(r)
            Next i

' Order Items
            Dim dtOrderItems As New DataTable("Order Detail")

dtOrderItems.Columns.Add("ID", GetType(Integer))
            dtOrderItems.Columns.Add("Order_ID", GetType(Integer))
            dtOrderItems.Columns.Add("Product", GetType(String))
            dtOrderItems.Columns.Add("Quantity", GetType(Integer))

Dim iOrderID As Integer = 1

For i As Integer = 1 To 200
                r = dtOrderItems.NewRow()

r.Item("ID") = i
                r.Item("Order_ID") = iOrderID

If i Mod 10 = 0 Then
                    iOrderID += 1
                End If

r.Item("Product") = "Product" & i.ToString()
                r.Item("Quantity") = 1

dtOrderItems.Rows.Add(r)
            Next

dtOrderItems.AcceptChanges()

Dim dsOrders As New DataSet("Orders")

dsOrders.Tables.AddRange({dtOrder, dtOrderItems})

dsOrders.WriteXmlSchema(Application.StartupPath & "\Orders.xsd")
        End Sub
    End Class

Η γραμμή dsOrders.WriteXmlSchema(Application.StartupPath & "\Orders.xsd") θα εκτελεστεί μόνο μία φορά γιά να γράψουμε απλά το xsd (σχήμα) με το οποίο θα κάνουμε "bind" το datasource από τον κώδικα με το rpt, μετά απλά κάνε την σχόλια.

Παρατήρησε ότι δεν κάναμε Data relations από τον κώδικα (δηλαδή να πούμε ότι η κάθε παραγγελία συνδέεται με τα είδη της μέσω της σχέσης [Order Master].ID με [Order Detail].Order_ID) αυτό θα γίνει από το rpt.

11. Κάνε Drag & Drop το rpt από το folder που το έσωσες στο Visual Studio. 

12. Στον Field Explorer κάνε δεξί click στο Database Fields και Uncheck το Verify On every Print.

13. Στον Field Explorer κάνε δεξί click στο Database Fields και Click στο Database expert menu item.

14. Κάνε expand το [Create New Connection] Node και μετά expand το [ADO.NET (XML)] Node.

15. Βρες το xsd που σώσαμε πριν και πάτα [OK].
    (Παρατήρησε ότι σου έχει φτιάξει ένα Orders Connection (Το Dataset στην ουσία) και μέσα σε αυτό 2 Datatables.)

16. Βάλε τα DataTables στο rpt χρησιμοποιώντας τα βέλη.

Όταν τα datatables είναι παραπάνω από ένα όπως στην δική μας περίπτωση θα σου δείξει και ένα καινούργιο Links Tab. Πήγαινε σε αυτό και βγάλε τα Joins by name (ID με ID) και φτιάξε το σωστό (Order_Master.ID --> Order_Detail.Order_ID).
    Γιά λεπτομέρεις που αφορούν τον τύπο του join και τα enforce joins πάτα το κουμπί [Link Options] και δες το help.

17. Συμπλήρωσε τον παρακάτω κώδικα στο Event του Button:

1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8

' Crystal
            Dim report As New CrystalDecisions.CrystalReports.Engine.ReportDocument

report.Load(Application.StartupPath & "\" & "Orders.rpt")

report.SetDataSource(dsOrders)

Me.CrystalReportViewer1.ReportSource = report

18. Βάλε αυτό στο config (γιά Framework 4 μόνο):

<startup useLegacyV2RuntimeActivationPolicy="true">
        <supportedRuntime version="v4.0" sku=".NETFramework,Version=v4.0" />
    </startup>

19. Design και τέλος...

Αυτό το mixed mode δεν μου αρέσει αλλά έχω καιρό να το ψάξω το θέμα, επίσης δεν γνωρίζω το τι θα γίνει με το VS 2012,
    οπότε να σιγουρευτείς πριν επιλέξεις ανάμεσα σε Crystal ή κάτι άλλο. Το σίγουρο είναι ότι οποιαδήποτε μετατροπή εκτυπώσεων από το ένα "Format" στο άλλο είναι δύσκολη
    παρόλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει παλαιότερα (τελερικ κλπ), τουλάχιστον σε ότι αφορά εκτυπώσεις π.χ με κώδικα γιά barcodes κλπ.

•  04-09-2012, 12:22 71188 σε απάντηση της 71187

#7) Δεν μου το δείχνει στο solution explorer. Άνοιξα και Solution Navigator αλλά τίποτα. Όμως πήγα με windows Explorer στη θέση του αρχείου, και είδα ένα .vb με το ίδιο όνομα με το .rpt, οπότε το διέγραψα (καλά έκανα, ή πατάτα?).

#16) Το Link Options είναι disabled, δεν πατιέται για κάποιο λόγο. Επίσης ή κάτι δεν κατάλαβα καλά, ή πρέπει να ήταν ήδη φτιαγμένα τα IDs. Είχε τα 2 πρώτα ενωμένα (Order_Master.ID --> Order_Detail.ID). Αφού δεν υπάρχει "Order_Detail.Order_ID" υποθέτω ότι τυπογραφικό είναι, σωστά?

#17) Αχ, όταν είχα δοκιμάσει πρώτη φορά τα crystal report και δεν ήξερα να το βάλω, μου είχαν δημιουργηθεί 50 Errors και Warnings όταν το είχα τρέξει. Εν τω μεταξύ τρόμαξα κιόλλας διότι ήταν πάνω στην αρχική φόρμα του προγράμματος.. λογικά απο αυτό θα ήταν.

Έκανα όλα όσα γράφεις (με τις διαφορές που γράφω στις 3 παραπάνω γραμμές), αλλά όταν πατάω F5 να τρέξει, πριν καν φορτωθεί η φόρμα που λέει: "An error occurred creating the form. See Exception.InnerException for details. The error is: The type initializer for 'CrystalDecisions.Shared.SharedUtils' threw an exception."

Και δεν έχω και ιδέα που είναι αυτό το InnerException για να δω κάτι παραπάνω.. η πληροφορία που μου δίνει δεν μου λέει τίποτα δυστυχώς.

•  04-09-2012, 16:42 71190 σε απάντηση της 71188

Δοκίμασε να αλλάξεις το Target Platform της εφαρμογής (από 64 σε 86 ή αντίθετα) και δοκίμασε ξανά. 

Αν συνεχίζει να μην δουλεύει κάνε uninstall τα crystal και ξανά setup επιλέγοντας να βάλει και 64 bit runtime αν τα windows σου είναι 64 bit.
  •  06-09-2012, 13:24 71203 σε απάντηση της 71190

Έκανα απεγκατάσταση, και το ξαναφορτώνω.

Πρόσεξα ότι κατά την εγκατάσταση, δεν μου δίνεται η επιλογή του τι θέλω να φορτωθεί, οπότε δεν μπορώ να επιλέξω να βάλει 64bit runtime (τα windows μου είναι 64bit).

Το χειρότερο είναι ότι κατά την εγκατάσταση, γέμισε η μπάρα μια φορά, και στη δεύτερη μου έβγαλε αυτό το μήνυμα: "agent.exe.6ED28686_7B19_420C_B255_5B6C1BD2C705" is not marked for installation."

το οποίο είχε συμβεί και την πρώτη φορά που το εγκατέστησα. μετά απο το error μου λεεί ότι εγκαταστάθηκε με προβλήματα...

περίεργο δεν είναι?

Edit: έκανα λίγο digging και βρήκα ότι τελικά το πρόβλημα αυτό είναι του installshield και όχι του υπολογιστή μου ή του crystal report.

ακολουθώ τώρα τα βήματα επίλυσής του.

Edit2: Τελείωσα με το διορθωτικό, και έγινε σωστά η εγκατάσταση. Στο τέλος με ρώτησε για να φορτώσει τα x64, και είχα επιλεγμένο το κουτάκι. τέλειωσε και αυτό και άνοιξα το VB project και πάτησα debug.

πάλι πρόβλημα μου βγάζει "An error occurred creating the form. See Exception.InnerException for details. The error is: The type initializer for 'CrystalDecisions.Shared.SharedUtils' threw an exception."

άλλαξα από x86 se x64, και πάλι τα ίδια.

Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται..

Σελίδα 1 από 2 (20 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems