Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Datagrid ερωτήσεις

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò evagelos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος evagelos στις 21-10-2012, 14:31. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  13-09-2012, 14:52 71231

Datagrid ερωτήσεις

γεια σας παιδιά,

Εχω 2 ερωτήσεις:

1) έχω σε μια φόρμα (φορμα1), ένα datagrid που το έχω συνδέσει σε μια βάση και διαβάζω τιμές.

σε κάποια φάση ο χρήστης μπορεί με διπλό κλικ στην γραμμή του grid και να ανοίξει την εγγραφή και να την δει αναλυτικά σε μια άλλη φόρμα (φορμα2). Σε αυτή την φόρμα μπορεί να κάνει και αλλαγές και να αποθηκέυσει τα δεδομένα. μετά κλείνω την φόρμα και ξαναγυρίζω στην φόρμα1

πως μπορώ να ξανακάνω refresh τα δεδομένα ώστε να δείξει και τις αλλαγές;

2) Σε κάποιο κελί θέλω να καταχωρει ο χειριστής ΜΟΝΟ νούμερα. πως μπορώ να αποκλείσω τα γράμματα αλλά και το κομμα (,) ωστε να είναι double "ελληνικού" τύπου και όχι πχ αμερικάνικου που έχουν τα δεκαδικά με τελεία;

ευχαριστώ

•  17-09-2012, 17:51 71256 σε απάντηση της 71231

Απ: Datagrid ερωτήσεις

Γεια Εβάγγελε,

για το 1ο) ρίξε μια ματιά εδώ : http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.datagridview_methods(v=vs.100).aspx
    Νομίζω ότι σου κάνει και το refresh
    και για το 2ο) ρίξε άλλη μια ματιά εδω: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/az24scfc.aspx Με τα regularExpressions μπορείς να κάνεις πααααααρα πολλά πράγματα όσον αφορά την επεξεργασία κειμένου. Σε συνδυασμό μ' ένα event για το datagrid σου μπορείς ν' αποκλείσεις τις τιμές που θες.
  •  17-09-2012, 17:57 71257 σε απάντηση της 71231

Γεια σου Ευάγγελε,

για το 1ο) ρίξε μια ματιά εδώ νομίζω πως η refresh σου κάνει και όσο για το 2ο) μπορείς να δεις εδώ και να κάνεις παααααααρα πολλά χρησιμοποιώντας τα regularExpressions όσον αφορά την επεξεργασία κειμένου.
    Σε συνδυασμό λοιπόν με συγκεκριμένο event  νομίζω οτι θα μπορέσεις να κάνεις αυτό που θέλεις.

Καλή επιτυχία!!
  •  21-10-2012, 14:31 71447 σε απάντηση της 71257

ok, σε ευχαριστώ
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems