Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εργασία με τον SQL και το Visual WEB DEVELOPER (express) ταυτόχρονα

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò anthou. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος anthou στις 22-11-2012, 23:30. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-11-2012, 20:32 71598

Εργασία με τον SQL και το Visual WEB DEVELOPER (express) ταυτόχρονα

Χρησιμοποιώ το Visual Web developer (express) για την ανάπτυξη ενός project και στο ιδιο μηχάνημα έχω το και τον sql server express (2008) για την υποστήρηξη των δεδομένων
    Το πρόβλημα που αντιμέτωπιζω είναι οτι αρκετές φορές θέλω να ελεγξω τις εγγραφές στον πίνακα της βάσης που έχουν γίνει κατά την καταχώρηση του data entry από σελίδα aspx
    Οταν δοκιμάζω να ανοίξω τον πίνακα απο τον sql και έχω ταυτόχρονα ανοίκτο το  visual web, η βάση δεν μου  επιτρέπει να ανοίξω τον πίνακα για να δώ τις εγγραφές και αναγκάζομαι να κλείσω το VW 
    Μπορώ να έχω ταυτόχρονα και τον πίνακα (να δημιουργό query), να βλέπω τις εγγραφές  και να δουλεύω ταυτόχρονα στο VW

Τι μπορώ να κάνω

•  22-11-2012, 11:21 71599 σε απάντηση της 71598

Απ: Εργασία με τον SQL και το Visual WEB DEVELOPER (express) ταυτόχρονα

Μπορείς να μας γράψεις το connetion string με το οποίο συνδέεσαι στην βάση; Κάπου πάει το μυαλό μου αλλά θα ήθελα πρώτα να το δω για να σου πω.

•  22-11-2012, 17:37 71601 σε απάντηση της 71599

<add name="ApplicationServices" connectionString="data source=.\SQLEXPRESS;Integrated Security=SSPI;AttachDBFilename=|DataDirectory|\db_xxx.mdf;User Instance=true" providerName="System.Data.SqlClient"/>
  •  22-11-2012, 22:14 71602 σε απάντηση της 71601

Όπως το φαντάστηκα.

Το connection string ανοίγει την βάση σε single user mode. Θα πρέπει να διαγράψεις το AttachDbFileName και ότι ακολουθεί μέχρι το providerName και να γράψεις στην θέση του το InitialCatalog=<DatabaseName> αφού πρώτα κάνεις την βάση attach μέσα στον SQL Server.

Έτσι θα μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις.

•  22-11-2012, 23:30 71603 σε απάντηση της 71602

Φίλε μου
    Μόλις έγραψες για connection string, μου  έδωσες το σημείο για την επίλυση του προβλήματος και το δοκίμασα
    Τελικά αφαίρεσα μόνο το User Instance=true και δείχνει οτι ο sql και VW developer  λειτουργούν και τα δύο ταυτόχρονα
    Αύριο θα κάνω περισσότερες δοκιμές
    Σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems