Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

DataList και εμφανιση Eικονων απο βαση...!!!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò kos6101991. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Antonios Chatzipavlis στις 11-12-2012, 20:25. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-12-2012, 13:24 71711

DataList και εμφανιση Eικονων απο βαση...!!!

Kαλησπερα παιδια..!!Αντιμετωπιζω ενα προβλημα...Θελω πολυ απλα στην DataList μου μεσα σε ενα image control που θα εχει καθε item να μου εμφανιζει την εικονα που θα παιρνει απο την βαση (οποια εγγραφη εχει).Δηλωσα το field της εικονας σαν varchar. ειναι σωστο??ηΒΑΣΗ θα κραταει το path..εχω βαλει ενα path(στην τελευταια εγγραφη) και  δεν εμφανιζει τπτ ουτε χτυπαει καποιο error....Μηπως υπαρχει καποιο προβλημα με τους φακελους??πρεπει ν αποθηκευσω καπου αλλου τς εικονες..??Ας με καθοδηγησει καποιος.!!!

Ευχαριστω!!!!
  •  08-12-2012, 19:43 71712 σε απάντηση της 71711

Απ: DataList και εμφανιση Eικονων απο βαση...!!!

Η αποθήκευση εικόνων στην βάση ή σε αρχεία, έξω από την βάση δηλαδή, είναι μία συζήτηση που κρατάει καλά στα διάφορα forums όπου γίνεται η ερώτηση.
    Αν η εικόνες που θέλεις να αποθηκεύσεις είναι μικρές σε μέγεθος <1ΜΒ και οι εγγραφές με την εικόνα δεν θα μεταβάλονται συχνά τότε η πρόσβαση στην εικόνα είναι πιο γρήγορη στην βάση από ότι σε κάποιο αρχειακό σύστημα.
    Αν η εγγραφή με την εικόνα μεταβάλεται συχνά τότε το όριο κατεβαίνει στα <256Κ. Για εικόνες με μεγαλύτερο μέγεθος, από 1ΜΒ> προτίνεται το αρχειακό σύστημα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως από την αρχή δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις αρχειακό σύστημα. Προσωπικά όμως όταν έχω να κάνω με εικόνες λαμβάνω υπόψιν τα παραπάνω που έχω γράψει.
    Όσο για ποιο λόγο δεν βλέπεις την εικόνα εκεί μάλλον έχεις πρόβλημα με το πως διαβάζεις την εικόνα αλλά και πάλι χωρίς κώδικα δεν μπορώ να σου πω τι υπάρχει λάθος.
  •  08-12-2012, 20:44 71714 σε απάντηση της 71712

Η αποθήκευση στην βάση ειδικότερα στον SQL Server 2008 και μετά δεν είναι πρόβλημα καθώς έχει το filestream και το οποίο κάνει εξαιρετική δουλειά. Συμφωνώ όμως με τα λεγόμενα του Γιώργου για όλες τις άλλες εκδόσεις και databases
    Antonios Chatzipavlis

•  10-12-2012, 11:51 71720 σε απάντηση της 71714

Συμφωνώ με τον Αντώνη Wink, εκτός και αν μιλάμε για cloud (πραγματικό cloud, όχι hosting-που-το-είπαμε-cloud). Παρότι δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα να αποθηκεύσεις μία εικόνα 50MB ή 200MB στη βάση, το κόστος αποθήκευσης στη βάση είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερο από το κόστος αποθήκευσης σε Blob storage. Στο Azure π.χ η διαφορά είναι 1:20

Σε περιπτώσεις hosting ή on-premises όμως, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις την υποστήριξη της βάσης, αν υπάρχει. Οι δύο κυριότεροι λόγοι είναι ότι έτσι εκμεταλλεύεσαι τα transactions της βάσης και το backup όλων των δεδομένων από ένα μόνο σημείο.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  10-12-2012, 17:27 71727 σε απάντηση της 71720

Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας...εμαθα πραγματα που δεν ειχα καν σκεφτει..αλλα αυτο που θελω ειναι πιο πρακτικο...για παραδειγμα τι ειδους μεταβλητη πρεπει ν χρησιμοποιησω για το path της εικονας, τι ειδους μορφη πρεπει να ειναι το path και το πιο σημαντικο που πρεπει να ειναι αποθηκευμενες οι εικονες ετσι ωστε αν μεταφερω τη βαση να τις παρει μαζι...
    Οσο για το μερος του κωδικα ακομη δεν εχω γραψει τιποτα απλα εχω δωσει στο item template ενα image  control  και στο enable databindings εχω δηλωσει τη στηλη του πινακα που θελω...
  •  11-12-2012, 18:17 71735 σε απάντηση της 71727

Οι απαντήσεις σου έχουν δωθεί ήδη από τα posts αλλά μάλλον δεν το πρόσεξες.

Ξεκινάω με την ερώτησή σου που θα σωθούν οι εικόνες έτσι ώστε αν μεταφερθεί η βάση να έχεις πάρει μαζί και της εικόνες. Αν λοιπόν αποφασίσεις να σώζεις τις εικόνες μέσα στην βάση τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει για την εικόνα να χρησιμοποιήσεις ένα VARBINARY data type. Η απόφαση αυτή όμως είναι σημαντική και για την απόδοση της ίδιας της βάσης αλλά και για την απόκριση της εφαρμογής. Θα πρέπει να το σκεφτείς. Θα είναι μικρές ή μεγάλες οι εικόνες; Οι εικόνες αυτές θα αλλάζουν συχνά από τον χρήστη ή όχι; Αν η απάντηση είναι μικρές σε μέγεθος και όχι δεν θα αλλάζουν συχνά, ρίχτες μέσα στην βάση.

Αν αποφασίσεις οι εικόνες να γίνονται save έξω από την βάση, τότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι το path το που βρίσκεται η εικόνα. (Το path ενός αρχείου κάτω από τα Windows έχει συγκεκριμένη μορφή string, οπότε δεν καταλαβαίνω τι εννοείς τι μορφή θα έχει). Στην περίπτωση αυτή ένα NVARCHAR data type θα ήταν αρκετό. Φυσικά αν μεταφερθεί η βάση θα πρέπει να μεταφέρεις και τις εικόνες και ίσως στην νέα τοποθεσία που θα τις πας να πρέπει να αλλάξεις και τα paths που θα βρίσκονται αποθηκευμένα μέσα στην βάση.

O Αντώνης από την άλλη ανέφερε τα Filestreams που δεν πέρασαν από το μυαλό μου. Στην περίπτωση αυτή δεν γνωρίζω ακριβώς τι γίνεται.

Αυτό που θέλω να σου πω πως καθαρή απάντηση στην ερώτησή σου δεν υπάρχει, αλλά απλά προϋποθέσεις και όροι για το πως να οδηγηθείς στην καλύτερη λύση. Με βάση αυτά που σου είπαμε χρειάζεται ίσως λίγο παραπάνω διάβασμα για να μάθεις π.χ τα Filestreams αλλά θα πρέπει πρώτα να αποφασίσεις αν οι εικόνες θα είναι εντός ή εκτός από την βάση. Και μετά αφού επιλέξεις μπορούμε να δώσουμε καλύτερες λύσεις και πιο συγκεκριμένες, ακόμα όμως δεν ξέρουμε που θα τις βάλεις.

•  11-12-2012, 20:16 71736 σε απάντηση της 71735

Ναι αδερφε χαρηκα Κωστας...το θεμα μου ειναι πως βαζω σε μια λιστα image conrol προκεμενου να μου εμφανισει τις εικονες απο την βαση...εχω κανει και τα 2 και με  varchar και varbinary  αλλα οι εικονες δεν εμφανιζονται...!!για αυτο ρωταω για το path  μηπως δεν το αναγνωριζει και παιζει ρολο για παραδειγμα το '\'....

Αυτο που κανω και δεν λειτουργει ειναι πως εχω βαλει 3-4 εικονες στν βαση και δεν τις εμφανιζει το image control...βγαζει μονο Syste.Byte[]....το προβλημα ειναι οτι δεν εμφανιζει τις εικονες οχι πως θα τς φορτωσω...!!!
  •  11-12-2012, 20:25 71737 σε απάντηση της 71736

Η απάντηση σε αυτό που ψάχνει είναι σε αυτό http://blogs.msdn.com/b/kaevans/archive/2009/03/12/asp-net-dynamic-data-and-displaying-images-with-a-custom-field-template.aspx

Antonios Chatzipavlis

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems