Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ερώτηση για service σε VB.NET

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò VbNetDummy. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος VbNetDummy στις 20-01-2014, 10:34. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  16-01-2014, 18:21 74900

    Ερώτηση για service σε VB.NET

    Καλησπέρα σε όλους,

    Έχω μια βάση δεδομένων MySql σε ένα Windows pc. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος (υποθέτω μέσω κάποιου service) οπου θα μπορώ να δώσω συγκεκριμένα δεδομένα απο τη βάση σε μια εξωτερική εφαρμογή, χωρίς να της παρέχω σύνδεση στη βάση.

  •  17-01-2014, 02:13 74901 σε απάντηση της 74900

    Απ: Ερώτηση για service σε VB.NET

    Υποθέτω ότι μιλάς για αποστολή δεδομένων στο Internet.

    Μπορείς να χρησιμοποιήσεις WCF ή Web API. 

  •  17-01-2014, 09:45 74902 σε απάντηση της 74900

    Απ: Ερώτηση για service σε VB.NET

    Καταρχήν, υπάρχει έτοιμη λύση μέσω των WCF Data Services τα οποία ευτυχώς, δεν έχουν να κάνουν με WCF. Τα WCF Data Services σου παρέχουν ένα REST API (απλό HTTP δηλαδή) για να κάνεις queries και να διαβάσεις δεδομένα από ένα Entity Framework μοντέλο. Τα δεδομένα είναι σε μορφή Atom ή Json και υπάρχουν client libraries για .NET, Java και Javascript, αν δεν θέλεις να παίζεις με URLs. Από τη στιγμή που υπάρχει MySQL driver για το Entity Framework, η δουλειά σου δεν θα είναι και πολύ δύσκολη. Με τα WCF Data Services έχεις τα πλεονεκτήματα του HTTP (απλότητα στο στήσιμο και ρυθμίσεις, CACHING!) χωρίς το βαρύ configuration που απαιτεί το WCF.

     Πιο σημαντικό όμως είναι να σκεφτείς τι και γιατί θέλεις να δώσεις προς τα έξω. Τι μορφή θα έχουν τα δεδομένα, τι permissions θα πρέπει να δώσεις, πως θα γίνεται το authentication (OAuth κανείς?). Σε κάποια σενάρια, ίσως θα ήταν καλύτερα να φτιάξεις μία καθαρά REST εφαρμογή (π.χ μέσω ενός Web API project) που θα δίνει στους άλλους πολύ συγκεκριμένα πράγματα και δεν θα τους επιτρέπει να κάνουν "περίεργα" queries. Επιπλέον, η μορφή των δεδομένων θα πρέπει να είναι απλοποιημένη σε σχέση με το σχήμα της βάσης, το οποίο σημαίνει ότι το μοντέλο σου δεν θα πρέπει να είναι αντίγραφο της βάσης. Μπορεί μία παραγγελία να είναι σπασμένη σε 3-4 πίνακες, ο άλλος όμως περιμένει να την πάρει με μία κλήση, όχι 3-4, και σίγουρα δεν θέλει να δει πράγματα που λέγονται Order_Table, Order_Detail_Table κλπ.

     

     


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  20-01-2014, 10:34 74910 σε απάντηση της 74902

    Απ: Ερώτηση για service σε VB.NET

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και των 2 και με συγχωρείτε για τη καθυστέρηση. 

    Τουλάχιστον ξέρω απο που να ξεκινήσω, πιστεύω οτι θα βρώ την άκρη σιγά σιγά. Αν έχετε κανένα link με τίποτα παραπάνω παραδείγματα είναι ευπρόσδεκτο.

    Ευχαριστώ και πάλι.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems