Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αναζητηση ιων σε σκληρω δισκο με την χρηση VB6

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Homosapiens. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 24-01-2015, 12:59. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-01-2015, 19:17 76393

    Αναζητηση ιων σε σκληρω δισκο με την χρηση VB6

    Καλησπερα σας θα ηθελα να ρωτησω ποιος ειναι ο πιο ευκολος τροπος να πραγματαποιηθει ενα τετοια προγραμμα.Ειμαι σε αρχαριο επιπεδο και οτι ξερω ειναι καταβαση απο το ιντερνετ.

     

    Εχω δει οτι γινετε με χρηση των API αλλα και με MD5επησης εχω καποια παραδειγματα κωδικα και για τα 2 αλλα μονο το API ειναι σε VB6 ενω το MD. ειναι σε VB.NET!

     

    Με την χρηση των API η διαδικασια ειναι μεγαλη απο οσο βλεπω και πολυπλοκη ενω με το MD5 φαινεται πιο απλη.

     

    Βεβαια ο κωδικας αυτος λογο οτι ειναι σε VB.NET χρεισημοποιει τα imports SystemIO το οποιο ειναι κατι που η VB6 δεν το εχει.

     

    Ειμαι σε απογνωση γιατι αυτο ειναι για μια εργασια που εχω και δεν βγαζω ακρη με τιποτα.

     

    Αν υπαρχει καποιος που μπορει να βοηθησει παρακαλω αν μπορει να επικοινωσει μαζι μου!

     

    Ευχαριστω!!!! 

    Δημοσίευση στην κατηγορία: , ,
  •  24-01-2015, 12:59 76395 σε απάντηση της 76393

    Απ: Αναζητηση ιων σε σκληρω δισκο με την χρηση VB6

    Η VB6 είναι ουσιαστικά μία νεκρή γλώσσα. Έχουν περάσει 18 χρόνια από τότε που βγήκε και 12 από τότε που αντικαταστάθηκε από τη VB.NET. Θα τη βρεις μόνο σε εργασίες ακαδημαϊκών ιδρυμάτων που δεν χρειάζεται να δικαιλογήσουν το κόστος λειτουργίας τους (και οι καθηγητές τους μισθούς τους), και απαρχαιωμένες εφαρμογές οι οποίες δεν αξίζουν αρκετά για να αναβαθμιστούν. Υπάρχει μεγαλύτερη δραστηριότητα σε COBOL παρά σε VB6. Ακ'ομα και στο .NET όμως η VB.NET χρησιμοποιείται σε πολύ μικρότερο ποσοστό από την C#, χωρίς κανένα open-source project να είναι γραμμένο σε VB.NET.

     Δεν καταλαβαίνω τί λες για API και MD5 - υπάρχουν διάφορες βιβλιοθήκες και APIs οι οποίες περιλαμβάνουν διάφορους αλγόριθμους για hashing, μεταξύ των οποίων και του MD5. Στο .NET το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γράψεις HashAlgorithm.Create και το όνομα του αλγόριθμου που θες  - από MD5 μέχρι SHA512. Ο MD5 ΚΑΙ ο SHA1 θεωρούνται πλέον ανασφαλείς και δεν χρησιμοποιούντα ούτε για εντοπισμό αλλαγών όπως πχ. από ιό. Άσε που οι νέοι επεξεργαστές έχουν εντολές ειδικά για κρυπτογράφηση, με αποτέλεσμα οι SHA256+ να είναι και πιο γρήγοροι.

    Ένα από τα παλαιότερα API είναι το CAPI,  το οποίο υπάρχει από τον καιρό των Windows NT 4. Μέχρι και στα Vista κυκλοφορούσε το CAPICOM, μία βιβλιοθήκη που μπορούσες να χρησιμοποιήσεις σε VB6 για να δημιουργήσεις υπογραφές και να κρυπτογραφήσεις δεδομένα. Ουσιαστικά αυτό είναι που θέλεις και με τα αρχεία, να δημιουργήσεις υπογραφή του περιεχομένου τους. Το CAPICOM καταργήθηκε με τα Windows 7 αν και μπορείς ακόμα να το κατεβάσεις ξεχωριστά

     Στον πραγματικό κόσμο, υπάρχουν πολύ ευκολότεροι τρόποι να δημιουργήσεις hashes.  Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εντολή Get-FileHash στο Powershell για να δημιουργήσεις hashes αρχείων. Σε συνδυασμό με ένα dir, μπορείς να δημιουργήσεις υπογραφές για όσα αρχεία θέλεις σε μία γραμμή.

     

    Αλλαγή εκπαιδευτικού ιδρύματος δεν μπορώ να προτείνω, καθώς μόνο συγκεκριμένα δημόσια ιδρύματα ασχολούνται πλέον με VB6. Υποθέτω ότι αν μπορούσες να φύγεις στο εξωτερικό, θα το είχες ήδη κάνεις. Αν όμως κανείς τολμήσει να σου πει για ισοτιμία πτυχίων, ακόμα και με τα 3ετή αγγλικά πτυχία, στείλτον από δω να τα πούμε. 

    Για καριέρα στον προγραμματισμό όμως να ξέρεις ότι θα βασιστείς μόνο στη δική σου αναζήτηση, με το πτυχίο που θα πάρεις να είναι εμπόδιο, όχι προσόν. Κοίτα να μάθεις γλώσσες όπως η C#, Java, Ruby, Python, μην πω και Objective-C και Swift. Αυτές ζητούνται τώρα και για τα επόμενα χρόνια, και είναι στο top 10 των αποδοχών.

    Για να βρεις τη VB6 θα πρέπει να πάς στο Top 100 


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems