Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Deploying SQL Databse with Desktop programme installation

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò AlKiS. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Antonios Chatzipavlis στις 07-09-2016, 15:50. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-09-2016, 23:01 77801

    Deploying SQL Databse with Desktop programme installation

    Καλησπέρα!!

     

    Θέλω να φύγω επιτέλους από το να διαβάζω αρχεία text και να αρχίσω να αποθηκεύω τα δεδομένα μου σε βάση δεδομένων.

    Το να το κάνω αυτό για εμένα στον υπολογιστή μου είναι είναι πανεύκολο - το πρόβλημα είναι πώς μπορώ να βάλω σε installshield το built πρόγραμμα, να πατήσει install κάποιος στον υπολογιστή του (ο οποίος δεν έχει ιδέα από βάσεις δεδομένων, ούτε ξέρει αν υπάρχει ή δεν υπάρχει έκδοση του SQL Server στον υπολογιστή του) και να δουλέψει?

     

    Προσοχή: Το πρόβλημα δεν είναι να γραφτεί έκδοση του SQL Server στον άλλο υπολογιστή - αυτό είναι 1 tick στο tab "Redistributables" στο Installshield Project.

    Το πρόβλημα είναι πώς όταν τελειώσει η εγκατάσταση του προγράμματος για πρώτη φορά, να δημιουργηθεί η βάση δεδομένων στον υπολογιστή και ταυτόχρονα αν γίνεται upgrade η έκδοση του προγράμματος να μην πάει και μου διαγράψει τα υπάρχοντα δεδομένα.

    Ουσιαστικά θέλω να μπαίνει το schema μόνο - με την έννοια ότι δεν θέλω να γίνονται populate τα tables, παρά μόνο να υπάρχουν και να είναι έτοιμα να τα επεξεργαστεί το πρόγραμμα. 

     

     Έχω Microsoft SQL Server Data Tools που κάνει integrate στα 2 παρακάτω και δίνει δυνατότητα δημιουργίας BACPAC και Dacpac

    Έχω Microsoft SQL Server Management Tool που μου επιτρέπει να δω και να χειριστώ τις βάσεις δεδομένων μου καθώς και να βγάλω SQL Scripts για τη δημιουργία της βάσης δεδομένων

    Έχω Visual Studio 2015 Enterprise update 3 με SQL Server Object Explorer που μου επιτρέπει να δω και να χειριστώ τις βάσεις δεδομένων μου

     

    Έχω δει τόσα video στο youtube, διάβασα αρκετές σελίδες από google και ενώ βρήκα πώς να κάνω αυτό και άλλα πράγματα (versioning π.χ.) σε ASP, Azure κτλ, πώς να το κάνω αυτό σε ένα απλό Desktop programme δεν το βρήκα.

    Μπορεί να με βοηθήσει κανείς?

     


    Δημοσίευση στην κατηγορία: , ,
  •  07-09-2016, 13:34 77802 σε απάντηση της 77801

    Απ: Deploying SQL Databse with Desktop programme installation

    Unattended installation with configuration file included in setup 

    https://msdn.microsoft.com/en-us/library/dd239405.aspx

     


    Antonios Chatzipavlis

  •  07-09-2016, 14:13 77803 σε απάντηση της 77802

    Απ: Deploying SQL Databse with Desktop programme installation

    Ευχαριστώ για την απάντηση.

    Δεν είμαι σίγουρος αν αυτή είναι η λύση που χρειάζομαι - φαίνεται ότι για να ακολουθήσω αυτό πρέπει ο κάθε χρήστης να κατεβάζει τo installer του SQL Server στον υπολογιστή του κτλ

    Δεν θέλω να μπλέξω άτομα που μετά βίας ξέρουν να ανοίγουν τον υπολογιστή τους με κάτι τέτοιο.

    Έχω επιλέξει στο Installer του προγράμματός μου (μέσω installshield) ως prerequisite το localdb 2014 και έτσι αυτό θα γράφεται στον end user αν δεν το έχει ήδη.

    Το θέμα είναι ότι ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικό authentication στο SQL Server...

    * άλλος δεν θα είχε καθόλου SQL Server και θα του γραφτεί το localdb οπότε θα έχει connection string τύπου "Server = (localdb)\MSSQLLocalDB; Database = YelpRestaurants; Integrated Security = True;"

    * άλλος θα είχε εγκατεστημένη κάποια έκδοση του SQL Server και θα έχει connection string τύπου "Server = GIANNISM-PC; Database = YelpRestaurants; Integrated Security=True;"

    * άλλος θα είχε εγκατεστημένη κάποια έκδοση του SQL Server, έχοντας βάλει SQL Authentication και θα έχει connection string τύπου "Server = GIANNISM-PC; Database = YelpRestaurants; User ID = UserName ;Password = SomePassword;" 

    και αυτό είναι δεδομένου ότι έχει δημιουργηθεί η συγκεκριμένη databse στον τελικό χρήστη - κάτι που ακόμα δεν είμαι σίγουρος πώς να το κάνω αυτόματα

    Ο κακός χαμός!

     

    Αν ήταν Access τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα - βάζεις το .accdb αρχείο στον φάκελο του προγράμματος (κανονικά), το link στο connection string, διαλέγεις ένα OLEDB και τέλος.

    Εδώ πώς το κάνω?


  •  07-09-2016, 15:50 77805 σε απάντηση της 77803

    Απ: Deploying SQL Databse with Desktop programme installation

    Μπορείς τα binaries του sql server setup να το έχεις στο δικό σου setup ή να το κατεβάζεις μέσα από το setup σου
    Antonios Chatzipavlis

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems