Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Decorator pattern σε base controller

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Q-apprentice. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 07-07-2020, 14:41. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-07-2020, 12:37 78514

    Decorator pattern σε base controller

    Καλημμέρα σε όλους. Θέλω να χρησιμοποιήσω το decorator pattern στον Base Controller μιας .net Core 3.1 εφαρμογης με angular. Χρησιμοποιώ το scrutor nuget για να κάνω το decoration στο DI container, αλλά δεν έιχα τύχη μέχρι στιγμής.

    Έχω βάλει και μια σχετική ανάρτηση στο stack overflow για το συγκεκριμένο θέμα. Το έχει κάνει κάνεις γιατι κοντεύω να κάψω φλάτζα ;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.


    Αντώνης Ε. Κόλλιας
  •  07-07-2020, 14:41 78515 σε απάντηση της 78514

    Απ: Decorator pattern σε base controller

    Όπως θα είδες και από την απάντηση στο StackOverflow, πρέπει να ρωτάς για το *πραγματικό* πρόβλημα που έχεις, όχι τον πιθανό τρόπο λύσης. Και επειδή δεν το έκανες αυτό, ίσως και να πήρες λάθος απάντηση. Η απάντηση που πήρες σου λέει πως να κάνεις log τα action requests, όχι τα ίδια τα data operations. 

    Εδώ, το πρόβλημα είναι πως να κάνεις audit τα data operations. Αυτό παρέχεται ήδη από το EF Core ή όποιο άλλο ORM χρησιμοποιείς. Κατά πάσα πιθανότητα η χρήση του "Generic" Repository anti-pattern κάνει δυσκολότερο το logging. Καταρχήν, το DbSet<T> *είναι* ήδη ένα repository, το DbContext ήδη υλοποιεί το Unit-Of-Work. Βάζοντας το "generic" repository από πάνω τα χαλάς, και μπορεί να καταλήξεις να κάνεις και 10 DELETE μαζί με κάθε INSERT.



    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems