Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Large Dataset

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò thanad. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 02-02-2006, 15:47. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-02-2006, 09:54 9142

Large Dataset

Καλημέρα σε όλους,

Σε μια aspx page έχω ένα Grid, το οποίο γεμίζει απο ένα DataSet, με 55.000 γραμμές και 70 κολόνες.

Η εφαρμογή "σκάει", αφού γίνει το databind στο grid, στην προσπάθεια του να ολοκληρώσει το postback.

Έχει κάποιος απο τους εκλεκτούς συναδέλφους να μου προτείνει κάτι, για την αντιμετώπισή του προβλήματος;

Σημαντικό: Όταν "σκάει" το μήνυμα που πέρνω, είναι System.OutOfMemoryException.

Στον Client έχω 1GB Ram και στο Server 4GB.

Ευχαριστώ,

(thanad)
    Dimos K. Thanasoulas
    Athens
  •  02-02-2006, 09:59 9143 σε απάντηση της 9142

Απ: Large Dataset

Δες το πρακτικά. Κανένας χρήστης δεν θα μπορέσεινα εκμεταλευτεί ένα datagrid με 3.850.000 fields, ακόμα και αν το μηχάνημα τα φορτώσει. Μήπως πρέπει να βάλεις paging και να δείχνεις τα records σε μικρότερες ομάδες; Ίσως και ένα search με κριτήρια να βοηθούσε.

Τα νούμερα πάντως που αναφέρεις, πιστεύω ότι είναι πολύ έξω από τα νούμερα για τα οποία έχουν σχεδιαστεί οι συγκεκριμένες κλάσεις του framework, τα controls και ακόμα και o ΙΕ...
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  02-02-2006, 10:04 9144 σε απάντηση της 9143

Αν το θέλεις πάντως για reporting υπόθεση, δοκίμασε να το περάσεις στο reporting σύστημα (πχ, crystal reports) χωρίς να το δείξεις σε grid.
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  02-02-2006, 14:12 9156 σε απάντηση της 9144

Για το θέμα της πρακτικότητας.
    Το ξέρω, αλλά οικονομικοί γάρ... , δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
    Θέλουν να τα φλέπουν όλα.
    Προσπαθ’ω, εδ’ω και μέρες να τους πείσω πως αυτό που θέλουν δεν...
    Απλά είπα μήπως και κάτι μου έχει ξεφύγει.
    Ευχαριστώ πάντως για τον κόπο.
    (thanad)
    Dimos K. Thanasoulas
    Athens
  •  02-02-2006, 15:12 9158 σε απάντηση της 9142

Συμφωνώ με όσους απάντησαν ήδη στο θέμα ότι δεν είναι σωστή η απεικόνιση τώσων δεδομένων σε μια σελίδα χώρις κάποιας μορφής paging αλλά αφού έχεις τέτοια απαίτηση δοκίμασε να κάνεις disable το viewstate του grid και πιστεύω ότι το πρόβλημα σου θα λυθεί. 

MSc Konstantinos Pantos
    MCP Software Engineer
    http://blog.pantos.name
    http://kostas.pantos.name
  •  02-02-2006, 15:27 9159 σε απάντηση της 9156

Δεν το επικοινωνείς σωστά. Αφού είναι οικονομικοί οι άνθρωποι, μίλα στη γλώσσα τους:

"Αυτό που θέλετε εγώ μπορώ να το κάνω," (πουλάς και μούρη) ", αλλά χρειάζεται μηχανήματα με 4Gb RAM το καθένα. Να παραγγείλω αναβάθμιση όλων των clients και να ολοκληρώσω την υλοποίηση;"

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  02-02-2006, 15:32 9160 σε απάντηση της 9156

thanad wrote:
    Για το θέμα της πρακτικότητας.
    Το ξέρω, αλλά οικονομικοί γάρ... , δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
    Θέλουν να τα φλέπουν όλα.
    Προσπαθ’ω, εδ’ω και μέρες να τους πείσω πως αυτό που θέλουν δεν...
    Απλά είπα μήπως και κάτι μου έχει ξεφύγει.
    Ευχαριστώ πάντως για τον κόπο.

Προσπαθησε να τους εξηγησεις (αν και ειμαι σιγουρος οτι το εχεις ηδη κανει) οτι μπορει μεν να θελουν να τα "βλεπουν ολα" αλλα σε 55Κ x 70 fields δεν θα βλεπουν πρακτικα τιποτα...Ασε που ειναι εντελως λαθος σχεδιαστικα να δειχνει καποιος τοσα πολλα σ'ενα grid. Συνηθως αυτα παιζουν με φιλτρα ετσι ωστε ο user να μπορει να βλεπει ενα subset απο τα data, αυτα δηλ. που πραγματικα του χρειαζονται και δε νομιζω να χρειαζεται καποιος 3.850.000 fields...

Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
  •  02-02-2006, 15:47 9161 σε απάντηση της 9143

Θα πρέπει να καταλάβεις γιατί θέλουν να τα βλέπουν όλα. Δεν το ζητάνε αυτό επειδή τους αρέσει η εικόνα ή επειδή δεν καταλαβαίνουν, αλλά επειδή θέλουν να κάνουν κάτι συγκεκριμένο που είτε δεν γίνεται από την εφαρμογή όπως είναι είτε γίνεται πολύ αργά, ή επειδή έτσι έχουν συνηθίσει να δουλεύουν στο Excel, ή, ή. Θα πρέπει να δεις τί είναι αυτό που χρειάζονται και πως να τους το δώσεις.

Π.χ. ένας λόγος που μπορεί να θέλουν όλα τα δεδομένα είναι επειδή θέλουν να βρούν συγκεκριμμένα στοιχεία γρήγορα και η εφαρμογή δεν τους το επιτρέπει, ενώ με ένα απλό search στον explorer κάνουν τη δουλειά τους. Ή μπορεί η αναζήτηση να είναι αργή και γι αυτό να θέλουν να τραβάνε τα δεδομένα μια φορά και να τελειώσουν.

Ή μπορεί το δίκτυο να είναι αργό, οπότε θέλουν να περιμένουν μια φορά για όλα τα δεδομένα αντί να περιμένουν για κάθε σελίδα ξεχωριστά.

Μήπως θέλουν να τα τυπώσουν? Να δουλέψουν offline? Μήπως αυτό που ζητάνε είναι export σε excel?

Μήπως τέλος έχουν "καεί" από άλλες εφαρμογές στο παρελθόν και θέλουν να αποφύγουν πιθανά προβλήματα?
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems