Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Διαθέσιμη η beta του ASP.NET Ajax

  •  24-10-2006, 09:35

    Διαθέσιμη η beta του ASP.NET Ajax

    Πριν 20 μέρες δημοσιεύσαμε πληροφορίες για την αλλαγή του ονόματος του “Atlas” και για την πλήρως υποστηριζόμενη, δωρεάν διάθεση της έκδοσης 1.0, η οποία θα λειτουργεί πάνω από την ASP.NET 2.0 και το Visual Studio 2005.

    Η πρώτη επίσημη beta του Microsoft ASP.NET AJAX v1.0 είναι πλέον διαθέσιμη και μπορείτε να την κατεβάσετε από τη διεύθυνση http://ajax.asp.net. Εκεί θα βρείτε τις ακόλουθες επιλογές:

    1. Το ASP.NET AJAX v1.0 “Core”. Περιέχει τα χαρακτηριστικά που θα είναι πλήρως υποστηριζόμενα από το Microsoft Product Support και θα έχουν 10ετή υποστήριξη (24 ώρες τη μέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο). Το πακέτο περιλαμβάνει υποστήριξη για τον κορμό του AJAX type-system, πρωτόκολλα επικοινωνίας (networking stack), component model, κλάσεις επέκτασης (extender base classes) και server-side λειτουργικότητα για την σύνδεση με την ASP.NET (συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών ScriptManager, UpdatePanel και Timer controls).
    2. To ASP.NET AJAX “Value-Add” CTP. Αυτή η διανομή περιλαμβάνει χαρακτηριστικά τα οποία δεν θα είναι πλήρως υποστηριζόμενα όπως η βασική διανομή, περιλαμβανόταν όμως σε προηγούμενα CTPs του "Atlas". Αυτά τα χαρακτηριστικά θα υποστηρίζονται και θα βελτιώνονται από την κοινότητα, έχοντας ως στόχο την μετακίνησή τους στην βασική διανομή (core).
    3. To ASP.NET AJAX Control Toolkit. Περιλαμβάνει 28 δωρεάν AJAX-enabled controls τα οποία λειτουργούν πάνω από το ASP.NET AJAX 1.0 “Core”. Το προϊόν αυτό αναπτύσεται τόσο από προγραμματιστές της Microsoft όσο και από ανεξάρτητους προγραμματιστές. Μπορείτε και εσείς να συμμετέχετε ή απλά να κατεβάσετε αυτό το πακέτο από το CodePlex.

    Μερικές από τις αλλαγές σε αυτή την Beta

    • Βελτιστοποιήσεις στην απόδοση και στο μέγεθος
    • Υποστήριξη του Safari Browser
    • Σημαντικά βελτιωμένη διαδικασία αποσφαλμάτωσης (Debugging)
    • Βελτιώσεις στο UpdatePanel
    • Αρκετές βελτιώσεις στην Client Script βιβλιοθήκη
    • Καλύτερη συμβατότητα με άλλες βιβλιοθήκες AJAX
    • Άδεια τροποποίησης κώδικα

    Αναβάθμιση κώδικα
    Λόγω των αλλαγών που υπεισέρχονται από αυτή την beta έκδοση, θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε τον κώδικά σας έτσι ώστε να είναι συμβατός. Στο http://ajax.asp.net θα βρείτε πληροφορίες για αυτή την διαδικασία.

    Διαβάστε περισσότερα
    Κατεβάστε την beta
    Αλλαγές μεταξύ ASP.NET AJAX ("Atlas") CTP και v.1.0 beta


    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
    Δημοσίευση στην κατηγορία: ,
Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της Θεματική Ενότητας
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems