Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Απ: Γνώσεις νέων προγραμματιστών

  •  09-09-2007, 17:24

    Απ: Γνώσεις νέων προγραμματιστών

    Καλησπέρα σε όλους!

    Λόγω του ότι είμαι κοντά στην αποφοίτηση από τη σχολή μου (τμήμα Πληροφορικής) κι επειδή θα ήθελα να έχω μια καλή ιδέα του τι παίζει στην ελληνική αγορά, θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος γνώστης της αγοράς έκανε μια αναφορά στις τεχνολογίες/γλώσσες/apps τα οποία ζητούνται αρκετά.

    Μια βόλτα που έκανα από το skywalker με μπέρδεψε περισσότερο καθώς πολλές εταιρίες ζητούν χύμα προσόντα (10 διαφορετικά skills και μάλιστα με εμπειρία 2-3 χρόνων τουλάχιστον σε αυτά).

    Θα έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο το επόμενο διάστημα και σκοπεύω να καταπιαστώ με hot τεχνολογίες. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ξέρω ποιος είναι ένας καλός συνδυασμός skills. Π.χ. κολλάει Java με SQL Server;
    Δεν είναι προτιμότερο να μάθω καλά τη C# σε περιβάλλον VS και παράλληλα να εξοικιωθώ με τον SQL Server και να τελειοποιήσω τις γνώσεις μου στην SQL (Τ-SQL δηλαδή επί του προκείμενου).

    Για να σας δώσω μια ιδέα της ασάφειας αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου, να σας αναφέρω ότι έχω πρόχειρα σχεδιάσει τα εξής εναλλακτικά μονοπάτια για την πορεία εκμάθησης που σκοπεύω να ακολουθήσω:

    1) SQL/PL-SQL (τελειοποίηση γνώσεων), Oracle Database 10g (γνωριμία και εμβάθυνση σιγά σιγά), Java (εξοικίωση με τον προγραμματισμό σε Java, όχι mastering) και Python (μου αρέσει πολύ).

    2) SQL/T-SQL, SQL Server 2005, Visual C# και ΑSP.NET 2.0.

    Ποια είναι η άποψη σας;
    Δημοσίευση στην κατηγορία: , , , , ,
Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της Θεματική Ενότητας
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems