Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

DotNetNuke Search - σε αναζήτηση τρόπου indexing των module titles

  •  21-09-2007, 23:56

    DotNetNuke Search - σε αναζήτηση τρόπου indexing των module titles

    Ελλείψει καλύτερης θεματικής περιοχής το δημοσιεύω εδώ (Γιώργο πότε θα ανοίξουμε dotnetnuke περιοχή);

    Το πρόβλημα του DNN Search είναι (σε όσους ασχολούνται με αυτό) γνωστό: Δεν κάνει index τους τίτλους των modules, ενώ παλιότερα δεν έκανε index ούτε καν το search summary. Στην έκδοση 4.5.3 και άνω κάνει index το search summary, εξακολουθεί όμως να μην κάνει index τους τίτλους των modules. Ετσι, αν έχουμε πολλά text/html modules μεσα στις σελίδες μας και αυτά έχουν τίτλους, δεν μπορούμε να ψάξουμε με βάση το περιεχόμενο αυτών.

    Εψαξα αρκετά για διάφορες εναλλακτικές λύσεις και βρήκα μόνο μια (δεν θυμάμαι τώρα τον τίτλο της) η οποία όμως δεν λειτουργούσε (κοιτώντας τον εσωτερικό event viewer του dnn είδα οτι πέταγε exceptions). Ετσι, θα ήθελα να ακούσω όποιο συνάδελφο τυχόν έχει προβληματιστεί για αυτό και να μάθω τι λύση βρήκε.

    Η μόνη λύση που σκέφτηκα μέχρι στιγμής είναι να μπει κάτι σαν trigger στην database ωστε να μεταφέρει τον τίτλο αυτούσιο στο search summary. Δυστυχώς όμως εκτός από το οτι στην ουσία αχρηστεύει το search summary για τους content editors, το DNN έχει την κακή συνήθεια να εμφανίζει στα search results το περιεχόμενο του search summary και όχι τον τίτλο της σελίδας όταν γίνει hit εκεί. Βεβαια, υποψιάζομαι οτι υπάρχει τρόπος να λυθεί αυτό, ειναι όμως ένα δεύτερο θέμα.

    Αντε, περιμένω και άλλους εκτός από τον Αγγελο :)

     

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
    Δημοσίευση στην κατηγορία: , , ,
Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της Θεματική Ενότητας
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems