Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Data.Common.DbSchema

  •  14-04-2009, 09:52

    Data.Common.DbSchema

    Το Data.Common.DbSchema είναι μια managed βιβλιοθήκη που έγινε διαθέσιμη μέσω του CodePlex με σκοπό να βοηθήσει όσους έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της εύκολης και γρήγορης εύρεσης του σχήματος μιας βάσης για την παραπέρα αυτοματοποίηση δημιουργίας κώδικα, που τους δίνει πρόσβαση στην βάση δεδομένων.

    Σκοπός τη βιβλιοθήκης είναι να βρίσκει το schema μιας βάσης: Λέγοντας schema, εννοώ ότι μπορεί να ανακαλύψει τα Tables, Views της βάσης, και τα Columns που τα αποτελούν, τα Store Procedures και τα Parameters τους, και τέλος τις σχέσεις που έχουν μεταξύ τους, One-to-Many, Many-to-One, Many-to-Many.

    Η βιβλιοθήκη της από μόνη της δεν αποτελεί ένα επίτευγμα - ο συνδυασμός της με άλλα frameworks, πχ ORM Mappers, μπορεί να αυτοματοποιήσει την δημιουργία κώδικα DAL. Μέσα στον πηγαίο κώδικα της βιβλιοθήκης περιέχεται και ένα παράδειγμα στην δημιουργία ενός Data Layer με την χρήση του NHibernate.

    Η βιβλιοθήκη, αυτή τη στιγμή υποστηρίζει τις βάσεις, SQL Server, SQL Server Compact, MySQL, PostgreSQL και είναι πολύ εύκολο να επεκταθεί ώστε να υποστηρίξει και άλλες βάσεις. Δεν έχει hard references στα managed assemblies των data providers, για να μπορεί να γίνει εύκολο compile σε οποιοδήποτε περιβάλλον - χρησιμοποιεί τα αντικείμενα του DbProviderFactory για την πρόσβασή της στις βάσεις.

     

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
    Δημοσίευση στην κατηγορία:
Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της Θεματική Ενότητας
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems