Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Virtual Machineς ως κύριο περιβάλλον ανάπτυξης

  •  05-02-2011, 23:25

    Virtual Machineς ως κύριο περιβάλλον ανάπτυξης

    Καλησπέρα, 
    Τον τελευταίο καιρό άρχισα να δοκιμάζω να χρησιμοποιώ Virtual Machines για κύρια ανάπτυξη εφαρμογών χρησιμοποιώντας το VMWare Workstation.
    Έχω στήσει ένα καθαρό μηχάνημα (Windows 7 x64 Professional) για καθημερινή χρήση (browsing, multimedia...) το οποίο χρησιμοποιώ σαν Host Machine και 2 Guest με Windows 7 x64 Professional:
    1. Ένα για κύρια ανάπτυξη
    2. κι ένα για να δοκιμάζω καινούρια πράγματα χωρίς να χαλάω το κύριο περιβάλλον εργασίας
    Ο κύριος λόγος στην αρχή που το ξεκίνησα ήταν για να μπορω να το διαχειρίζομαι εύκολα, αν πάει κάτι στραβά να γυρνάω σε παλιότερο snapshot, backup και όλα τα σχετικά.

    Αυτό που έχω παρατηρήσει ότι χρειάζομαι ένα αρκετά δυνατό μηχάνημα με μπόλικη μνήμη και μιας και το χω δεν βλέπω κάποιο μεγάλο κόστος στο Performance.

    Φαντάζομαι ότι αρκετοί από σας θα έχετε παραπάνω εμπειρία σε τέτοιου είδους χρήση και ήθελα να σας ρωτήσω για περισσότερα tips ώστε να είναι πιο αποδοτική η εργασία μου. 
    Οι ερωτήσεις και οι απορίες μου θα μπορούσαν να απαριθμηθούν στις παρακάτω:
    1. Κατ' αρχήν, είναι σωστό αυτό το μοντέλο? Γενικά βλέπω κάποια παρόμοια θέματα στο StackOverflow αλλά συνήθως είναι παλιά και δεν υπάρχει και μεγάλη ανάλυση
    2. Το Guest machine το αντιμετωπίζω σαν ένα host machine? Δηλαδή φροντίζω για firewall, antivirus και άλλα καλούδια για optimizations?
    3. Υπάρχει τρόπος να διατηρώ σχετικά χαμηλό το μέγεθος του σκληρού χωρίς να κάνω συχνά Shrink?
    4. Ποια είναι η κατάλληλη αναλογία Host/Guest machine όσον αφορά στη μνήμη? Π.χ. σε μηχάνημα με 8GB Ram συνολικά, το να δίνω 4GB ή 6GB στο Guest έχει νόημα?
    5. Ειναι προτιμότερο να χρησιμοποιώ εφαρμογές παράλληλα κι άπο το Host κι από το Guest machine ή μόνο απότ ο Guest όλα? Π.χ. να παίζει η μουσική από το Host machine στο background και να μαι Fullscreen στο Guest Machine?
    6. Αλλες πηγές ή εργαλεία που ίσως θα μπορούσαν να βοηθήσουν?
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας

    http://www.ppolyzos.com
    Δημοσίευση στην κατηγορία: ,
Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της Θεματική Ενότητας
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems