Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

CoderDojo comes to Athens

  •  14-05-2012, 19:29

    CoderDojo comes to Athens

    coderdojo Athens, teaching kids programming in Athens, Greece

    Έχετε παιδιά; Είναι 8 έως 12 ετών; Θέλετε να τα μάθετε να χρησιμοποιούν υπολογιστές με ένα δημιουργικό, ευχάριστο και καινοτόμο εργαστήριο το οποίο θα τα μάθει να γράφουν κώδικα, να δημιουργούν ιστοσελίδες, εφαρμογές για κινητά και tablets, προγράμματα, παιχνίδια και άλλα πολλά;

    Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για το νέο σεμινάριο για παιδιά, αλλά και γονείς, το CoderDojo!

    To CoderDojo είναι ένα διεθνές κίνημα με στόχο την οργάνωση και υποστήριξη, μη κερδοσκοπικών ομίλων προγραμματισμού για νέους και παιδιά σε τακτά χρονικά διαστήματα.

    Σε ένα CoderDojo νέοι και παιδιά μαθαίνουν πώς να γράφουν κώδικα, να δημιουργούν ιστοσελίδες, εφαρμογές, προγράμματα, παιχνίδια και άλλα πολλά. Τα Dojos διοργανώνονται, υλοποιούνται και διδάσκονται από εθελοντές. Επίσης τα Dojos διοργανώνουν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εταιρίες πληροφορικής και τεχνολογίας, προσκαλούν ομιλητές να μιλήσουν για την καριέρα τους και το καθημερινό πρόγραμμα στη δουλειά τους. Εκτός από την εκμάθηση κώδικα, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν ανθρώπους με παρόμοιο τρόπο σκέψης και να μιλήσουν για τα έργα που υλοποιούν. Το CoderDojo κάνει την εκμάθηση κώδικα μια ευχάριστη και κοινωνική εμπειρία. Τέλος το CoderDojo δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε νοοτροπίες ελεύθερου και δωρεάν λογισμικού και έχει ένα ισχυρό διεθνές δίκτυο από μέλη και εθελοντές. Περίσσότερες πληροφορίες σχετικά με το  CoderDojo εδώ, η διαβάστε το FAQ μας εδώ

    Το μόνο που χρειάζετε να κάνετε για να γίνετε μέλος είναι να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα με το όνομά σας, το όνομα του παιδιού σας, ένα email, και μερικές ακόμα πληροφορίες. Εμείς με την σειρά μας θα σας ενημερώσουμε σύντομα για τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του πρώτου CoderDojo. Στο εργαστήριο θα χρειαστεί να συνοδέψετε το παιδί σας, να έχετε μαζί σας ένα laptop, φαγητό για το διάλειμμα και πολύ θετική ενέργεια. Εμείς θα σας παράσχουμε όλα τα υπόλοιπα! Τον δάσκαλο, το ίντερνετ, καφέ για τους γονείς, χυμό για τα παιδιά και ένα θετικό περιβάλλον για μάθηση, συνεργασία και δημιουργία! Τα CoderDojo’s θα λαμβάνουν χώρα κάθε πρώτο και τρίτο Σαββατοκύριακο του μήνα στο colab Athens στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Ο εθελοντής εισηγητής θα κατευθύνει τους νεαρούς προγραμματιστές και στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές θα έχουν δημιουργήσει ένα πρόγραμμα το οποίο και θα παρουσιάσουν μπροστά σε γονείς και εισηγητές.

    Εγγραφείτε τώρα, οι θέσεις είναι περιορισμένες!

    FAQ

    Τι είναι το CoderDojo και πως ξεκίνησε;

    To CoderDojo είναι ένα διεθνές κίνημα με στόχο την οργάνωση και υποστήριξη, μη κερδοσκοπικών ομίλων προγραμματισμού για νέους και παιδιά σε τακτά χρονικά διαστήματα.

    Σε ένα CoderDojo νέοι και παιδιά μαθαίνουν πώς να γράφουν κώδικα, να δημιουργούν ιστοσελίδες, εφαρμογές για κινητά και tablets, προγράμματα, παιχνίδια και άλλα πολλά. Τα Dojos διοργανώνονται, υλοποιούνται και διδάσκονται από εθελοντές. Επίσης τα Dojos διοργανώνουν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εταιρίες πληροφορικής και τεχνολογίας, προσκαλούν ομιλητές να μιλήσουν για την καριέρα τους και το καθημερινό πρόγραμμα στη δουλειά τους. Εκτός από την εκμάθηση κώδικα, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν ανθρώπους με παρόμοιο τρόπο σκέψης και να μιλήσουν για τα έργα που υλοποιούν. Το CoderDojo κάνει την εκμάθηση κώδικα μια ευχάριστη και κοινωνική εμπειρία. Τέλος το CoderDojo δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε νοοτροπίες ελεύθερου και δωρεάν λογισμικού και έχει ένα ισχυρό διεθνές δίκτυο από μέλη και εθελοντές.

    Ιδρύθηκε από τους James Whelton (μαθητή από το Cork της Ιρλανδίας) και Bill Liao στις αρχές του 2011, όταν ο James έγινε δημοφιλής ως χάκερ του iPod Nano και ορισμένοι νεώτεροι συμμαθητές του εξέφρασαν το ενδιαφέρον να μάθουν και εκείνοι πως να γράφουν κώδικα. Έτσι δημιούργησε μια λέσχη προγραμματισμού στο σχολείο του όπου και άρχισε να διδάσκει δωρεάν HTML και CSS. Στη συνέχεια γνώρισε τον Bill Liao, επιχειρηματία και φιλάνθρωπο, ο οποίος ήθελε να δώσει στο έργο του James δυναμική πέρα από μια λέσχη εκμάθησης μετά από το σχολείο. Έτσι τον Ιούνιο του 2011 έγινε το πρώτο CoderDojo με τεράστια επιτυχία. Σε αυτά τα πρώτα CoderDojo ήταν πολλοί εκείνοι που ταξίδευαν από το Δουβλίνο για να συμμετάσχουν (250χλμ περίπου), έτσι πολύ σύντομα οργανώθηκε το πρώτο CoderDojo στο Δουβλίνο, στα κεντρικά γραφεία της Google, και από εκεί σε ολόκληρη την Ιρλανδία και το κόσμο.

    Ποιός θα εκπαιδεύσει το παιδί μου;
    Ο εθελοντής εισηγητής με εμπειρία στη διδασκαλία παιδιών με την βοήθεια και υποστήριξη του υπεύθυνου γονέα.

    8 έως 12 ετών, τι γίνετε εάν το παιδί μου είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο;
    Αυτό είναι το πρώτο αθηναϊκό CoderDojo, και επιλέξαμε τις ηλικίες αυτές. Σύντομα θα διοργανώσουμε εργαστήρια για μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά

    Τι θα μάθουν τα παιδιά μου;
    Στα εργαστήρια θα καλύψουμε τις βασικές αρχές του προγραμματισμού χρησιμοποιώντας ως εργαλείο εκμάθησης την γλώσσα προγραμματισμού Scratch του MIT και το περιβάλλον Kodu της Microsoft. Επίσης θα τα διδάξουμε για την ασφαλή και υπεύθυνη πλοήγηση στο διαδίκτυο, τις καλύτερες πρακτικές στον προγραμματισμό και τους υπολογιστές. Τον αποτελεσματικότερο τρόπο αναζήτησης στο διαδίκτυο (μπορείς να βρεις τα πάντα στο Google αρκεί να ξέρεις πως) και πολλά άλλα χρήσιμα και ενδιαφέροντα!
    Μην εκπλαγείτε εάν διαπιστώσετε πως τα παιδιά σας γνωρίζουν πολύ περισσότερα από όσο νομίζατε!

    Ποια η διάρκεια του εργαστηρίου;
    8 εβδομάδες ξεκινώντας στα τέλη Μαΐου 2012. Κάθε μάθημα θα έχει διάρκεια 3 ώρες και σας υποσχόμαστε πως τα παιδιά θα θέλουν να κάνουν τις εργασίες που θα τους δώσουμε για το σπίτι.

    Υπάρχει έπαθλο;
    Εάν σκεφτείτε κάποιο και το φέρετε τότε θα έχουμε!

    Ποιός πληρώνει;
    Κανείς, αλλά όλοι πρέπει να δείξουν θέληση για μάθηση.

    Τότε ποιος ο λόγος να το κάνετε;
    Γιατί ως παιδιά ήμασταν οι ίδιοι μέλη αντίστοιχων ομίλων και αυτό άλλαξε τις ζωές μας προς το καλύτερο. Τώρα έχουμε οι ίδιοι παιδιά και θέλουμε να προσφέρουμε και εμείς τις ίδιες ευκαιρίες στη νέα γενιά.

     


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
    Δημοσίευση στην κατηγορία: , ,
Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της Θεματική Ενότητας
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems