Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

windows form application με c# πολλαπλές ερωτήσεις

 •  07-07-2013, 18:37

  windows form application με c# πολλαπλές ερωτήσεις

  Καλησπέρα παιδιά,

  Είμαι νέος στον προγραμματισμό σε .net και προσπαθώ να καταλάβω την όλη διαδικασία. Μέχρι τώρα έχω ασχοληθεί με php - mysql (mysql workbench για δημιουργία βάσης) - apache εφαρμογές.

  Θέλω να δημιουργήσω μια windows form stand alone εφαρμογή. Κατέβασα το VS2012 Express και άρχισα να πειραματίζομαι με c# (όλα μέχρι εδώ καλά μιας και γνωρίζω c/c++ και ολίγον από java οπότε δεν είχα κάποιο πρόβλημα).

  Μπήκα σε διάφορα site να δω ποιες databases μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση μιας τέτοιας εφαρμογής και κατέληξα στην sqlite και στον SQL server compact edition.

  Ερώτηση 1: Γενικά η database  θα είναι μεγάλη μπορεί κάποια από τις παραπάνω λύσεις να με καλύψει ;

  Ερώτηση 2 : Για δοκιμή κατέβασα την sqlite command line shell και άρχισα να "παίζω" με την sqlite και δημιούργησα μια βάση. Πως μπορώ να συνδέσω την βάση αυτή με το VS2012 Express (αν μπορώ) ? Γενικά έχω τελείως μπερδευτεί σε αυτό το σημείο.

  Από video που έχω δει χρησιμοποιούν κάποια extensions για βιβλιοθήκες μέσω τις επιλογής στο VS2012 αλλά τέτοιες επεκτάσεις στο online search για VS2012 EXPRESS εγώ δεν βρίσκω. Έχω βρει βέβαια αυτό http://system.data.sqlite.org/index.html/doc/trunk/www/downloads.wiki αλλά κάπου το χάνω το τι πρέπει να κάνω.

  Ερώτηση 3: Αν τελικά (ελπίζω) βγάζω άκρη με το πως φτιάχνω και συνδέω την βάση μου και τελικά φτιάξω την εφαρμογή μπορώ αυτή να την δώσω σε τρίτους (επί πληρωμή  ή μη ) ;

  Αυτά για αρχή , ξέρω ότι όλα αυτά μπορεί να σας φαίνονται απλά αλλά στο μυαλό μου επικρατεί χάος . 

    

  Δημοσίευση στην κατηγορία: , ,
Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της Θεματική Ενότητας
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems