Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

contact form και ελληνικά

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò SnakeEyes. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος nikolas στις 15-05-2006, 20:30. Υπάρχουν 10 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-04-2006, 11:23 12156

contact form και ελληνικά

Καλημέρα,
    προσπαθώ να φτιάξω μια φόρμα επικοικωνίας με τον τρόπο που δείχνει ο τύπος στα How Do I Video Series και έχω το εξής πρόβλημα, η φόρμα λειτουργεί κανονικά όταν εισάγω λατινικούς χαρακτήρες, όταν όμως εισάγω ελληνικούς "ανάβουν" τα require field validators που έχω χρησιμοιποιήσει (το ResponseEncoding το έχω βάλει σε "iso-8859-7" στην αρχή της σελίδας οπότε δεν φταίει αυτό)

"...κάπου μακριά οι άνθρωποι θα νομίζουν πως είναι ακόμα ζωντανοί..."
  •  27-04-2006, 16:21 12174 σε απάντηση της 12156

Απ: contact form και ελληνικά

Δώσε καμιά γραμμή κώδικα να δούμε...
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  27-04-2006, 17:29 12176 σε απάντηση της 12156

Κι όμως, μάλλον το encoding φταίει! Όπως έχουμε ξαναπεί (κάπου 37 φορές ως τώρα) το ASP.NET δουλεύει από μόνο του σε Unicode (UTF-16), οπότε δεν τίθεται ζήτημα encoding. Κανονικά, δηλαδή, δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα ελληνικά!

Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κάποιος πειράξει το encoding, είτε στην HTML είτε μέσω κώδικα, ή ακόμα αν σώσει το αρχείο .aspx σε κάποιο συγκεκριμένο codepage αντί για unicode, π.χ. Windows 1253. Ειδικά το τελευταίο το προσέχουν ελάχιστοι, αλλά ευθύνεται για προβλήματα του στυλ "Γιατί έπαιζε στο μηχάνημα μου και δεν παίζει στο server?". Μα γιατί άλλο το codepage του text αρχείου και άλλο του server!

Αν θέλεις να ορίσεις το δικό σου encoding σε κάποιο σημείο θα πρέπει να προσέξεις να κάνεις σωστά τις μετατροπές από το ένα encoding στο άλλο.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  28-04-2006, 10:51 12193 σε απάντηση της 12176

θα μπορούσες να μου πεις πως να το κάνω αυτό?Κοιτα τι έχω θέσει στην αρχή της σελίδας:

<%@ Page Language="VB" AutoEventWireup="false" CodeFile="cart.aspx.vb" Inherits="cart" ContentType="text/html" ResponseEncoding="iso-8859-7"%>
    τι άλλο χρειάζεται?να σημειώσω ότι να ελληνικά που υπάρχουν στη σελίδα εμφανίζονται κανονικά το πρόβλημα είναι όταν πάω να γράψω, γράφω ελληνικά και μόλις πατάω να τα στείλει αδειάζουν τα textbox και τα require field validator μου εμφανίζουν ότι πρέπει να γράψω κάτι μέσα στα textbox

•  28-04-2006, 13:24 12200 σε απάντηση της 12156

Και κάτι καινούριο που πρόσεξα τώρα,αν βγάλω τα require field validator δεν εμφανίζονται να μηνύματα λάθους(όπως είνα φυσικό) αλλά πάλι δεν στέλνονται τα ελληνικά δηλ στο email έρχεται κενό ενώ τα αγγλικά έρχονται κανονικά
  •  15-05-2006, 14:36 12691 σε απάντηση της 12156

Η λύση για να γλυτώσεις τέτοια θέματα είναι να δουλεύεις ΠΑΝΤΑ με UFT-8.

Είχα παρόμοια προβλήματα με εφαρμογές μου και τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ΜΟΝΟ ένα encoding και αυτό λέγεται UTF-8.
  •  15-05-2006, 15:10 12704 σε απάντηση της 12691

nikolas wrote:

Είχα παρόμοια προβλήματα με εφαρμογές μου και τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ΜΟΝΟ ένα encoding και αυτό λέγεται UTF-8.

Μου αρέσει η απολυτότητα του μηνύματός σου, και φυσικά, συμφωνώ... απόλυτα!

Βέβαια, αρχίζουν να μας περιπλέκουν λίγο τα πράγματα με τα UTF-8,-16,-32, Unicode κλπ, αλλά θεωρώ πως το UTF-8 είναι ένα ικανοποιητικό standard προς το παρόν, με ευκολότερη τη μετάβαση προς κάτι ανώτερο!

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  15-05-2006, 15:39 12712 σε απάντηση της 12704

Mitsaras wrote:
     nikolas wrote:

Μου αρέσει η απολυτότητα του μηνύματός σου, και φυσικά, συμφωνώ... απόλυτα!

Βέβαια, αρχίζουν να μας περιπλέκουν λίγο τα πράγματα με τα UTF-8,-16,-32, Unicode κλπ, αλλά θεωρώ πως το UTF-8 είναι ένα ικανοποιητικό standard προς το παρόν, με ευκολότερη τη μετάβαση προς κάτι ανώτερο!

Προσωπικά θεωρώ το UTF-8 το νέο ASCII, όπως θεωρώ το XML το νέο CSV/Tab delimited text format

Δείτε και αυτό το blog post, σχετικό με το πρόβλημα με τα encodings. Αν και αναφέρεται περισσότερο σε PHP ο "πόνος" είναι ίδιος! :-)
  •  15-05-2006, 15:49 12716 σε απάντηση της 12156

Το retrofitting δε μπορεί να έχει το ίδιο επίπεδο ποιότητας με ένα feature που υπάρχει από την αρχή. Ευτυχώς το .net τα πήγε αρκετά καλά στο ζήτημα αυτό, στον τομέα του unicode και του XML!
    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  15-05-2006, 18:42 12733 σε απάντηση της 12716

Παιδιά, δύο απλά πραγματάκια να κάνετε και δεν θα έχετε πρόβλημα με τα ελληνικά στο .NET. Στην πραγματικότητα, ένα και μόνο. Το άλλο είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνεται:

1. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ τα encodings. Το .NET δουλεύει εσωτερικά με Unicode και κάνει τις κατάλληλες μετατροπές μόνο του. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν προσπαθούμε να "καρφώσουμε" τα διάφορα encodings, είτε του server είτε του browser είτε της εφαρμογής. Αν βάλουμε μέσα και το locale του μηχανήματος στο οποίο κάνουμε development, έχουμε 4 διαφορετικά σημεία όπου μπορεί να κάνουμε γκάφα.
    2. Σώζουμε τα αρχεία σε Unicode ή UTF8.

To #2 δυστυχώς προσκρούει στο ότι το παλιό Sourcesafe δεν καταλάβαινε από Unicode και θεωρούσε όλα τα Unicode αρχεία ως binary. Ευτυχώς, το Sourcesafe 2005 δεν έχει τέτοιο πρόβλημα πλέον, ενώ υπάρχουν άλλα πολύ καλύτερα εργαλεία Version Control, όπως το Subversion, που είναι και τσάμπα.

Αν έχουμε κολλήσει πάντως με το παλιό sourcesafe και πρέπει οπωσδήποτε να σώσουμε τα αρχεία σε κάποιο codepage, θα πρέπει να φροντίσουμε το locale του development machine και του τελικού server να είναι το ίδιο, ή να κάνουμε τις κατάλληλες μετατροπές πριν κάνουμε publish τα αρχεία. Ο λόγος είναι ότι ένα text αρχείο δεν περιέχει πουθενά πληροφορία για το codepage με το οποίο φτιάχτηκε. Αν θέλουμε να διαβαστεί το αρχείο σωστά, θα πρέπει και το μηχάνημα που το δημιούργησε, και το μηχάνημα στο οποίο θα γίνει publish, να έχουν το ίδιο codepage.

Εγώ προτιμώ την πρώτη λύση. Βασικά, δεν κάνω τίποτα και είμαι εντάξει!

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  15-05-2006, 20:30 12741 σε απάντηση της 12733

pkanavos wrote:
    1. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ τα encodings. Το .NET δουλεύει εσωτερικά με Unicode και κάνει τις κατάλληλες μετατροπές μόνο του. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν προσπαθούμε να "καρφώσουμε" τα διάφορα encodings, είτε του server είτε του browser είτε της εφαρμογής. Αν βάλουμε μέσα και το locale του μηχανήματος στο οποίο κάνουμε development, έχουμε 4 διαφορετικά σημεία όπου μπορεί να κάνουμε γκάφα.

Επειδή το θέμα είναι ενδιαφέρον και προπάντων η άποψη ενός MVP λαμβάνεται πάντα σοβαρά υπόψην (ε;! φανταστικέ σολούσιον άρσιτεκτ!) :-)

Μπορείς να το κάνεις λίγο πιο κατανοητό, το "ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ τα encodings.", γιατί εγώ κατάλαβα ότι ΔΕΝ ορίζεις ResponseEncoding;! Μάλλον δεν κατάλαβα καλά.

Και όταν έχεις θέματα με localization τί κάνεις;
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems