Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

The Mono Project

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò mrpc. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος objectref στις 29-07-2004, 17:44. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
 •  29-07-2004, 03:07 126

  The Mono Project

  Το δημοσιεύω σε λάθος ενότητα γιατί δεν επιτρέπεται η αποστολή άρθρων στο αντίστοιχο topic.

  Είναι γνωστό ότι τα τελευταία τρία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια, της οποίας ηγείται ο Miguel de Icaza (ιδρυτής του GNOME), για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας συμβατής με την πλατφόρμα .NET της Microsoft, στο Unix.

  Το project "Mono" (στα ισπανικά σημαίνει "μαϊμού") έφτασε αισίως στην πρώτη έκδοση. Αν και ακόμα δεν αποτελεί πλήρη μεταφορά του .NET στο Unix, έχουν ολοκληρωθεί πολλά κομμάτια από το γενικό σύνολο. Για παράδειγμα, υπάρχει μια αρκετά καλή υλοποίηση της C#, καθώς και ένα run-time ικανό να αναγνωρίζει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό της Common Language της Microsoft (κοινώς τον κώδικα της εικονικής μηχανής του .NET).

  Φυσικά, μπορεί να θεωρηθεί ότι το project είναι ακόμα υπό βαριά εξέλιξη και όσο το .NET θα εξελίσσεται από τη Microsoft, το Mono θα πρέπει να ακολουθεί με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς - κάτι που σπάνια συμβαίνει στο Open Source.

  το project χρηματοδοτεί η εταιρία Novell.

  Το θέμα με αυτό το Project είναι πως αν τελικά πετύχει τον σκοπό του θα μπορούμε να τρέχουμε .net εφαρμογές σε άλλα λειτουργικά συστήματα, linux, macos κλπ. Είναι κάτι λοιπόν που πρέπει να ενδιαφέρει και κόσμο που δεν ασχολείται με linux.

 •  29-07-2004, 13:19 128 σε απάντηση της 126

  Re: The Mono Project

   mrpc wrote:

  Το δημοσιεύω σε λάθος ενότητα γιατί δεν επιτρέπεται η αποστολή άρθρων στο αντίστοιχο topic.  Καλά ταιριάζει και εδώ!  Που πήγες να το κάνεις post και δεν μπορούσες?

  Patrick


  Patrick
 •  29-07-2004, 16:30 129 σε απάντηση της 128

  Re: The Mono Project

 •  29-07-2004, 17:44 131 σε απάντηση της 126

  Re: The Mono Project

  Ειναι σε αρκετα καλο βαθμο ολοκληρωσης, υπαρχουν ηδη καποια linux apps που το χρησιμοποιουν. Δεν χρηματοδοτειται απλα απο τη Novell, η Novell "αγορασε" την ximian και χρησιμοποιουν ηδη το Mono internally...
  Ειχα κουβεντιασει περυσι με τον Miquel de Icaza γιατι ενδιαφερομουν να κανω contribute στο Mono, ο τυπος πραγματικα ειναι πολυ εξυπνος και μπραβο του που εχει φτασει σε release 1.0 level.
  Σιγουρα τωρα που το εχει η Novell, θα το δουμε να εξελισεται πολυ πιο γρηγορα...


  Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems