Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Error Adding Web Reference

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò geoneo. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος kkara στις 08-08-2006, 16:25. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-07-2006, 16:37 15270

Error Adding Web Reference

Καλημέρα..

Προσπαθώ να προσθέσω ένα web Reference για ένα secure web service που πρέπει να δουλέψω.

Το σίγουρο είναι

1 έχω εγκαταστήσει σωστά τα certificate

2 δίνω σωστό user name και password

όμως παίρνω το παρακάτω μύνυμα λάθους

There was an error downloading 'https://weburl/servicefile.asmx'.

The request failed with HTTP status 403: Forbidden.

Ταυτόχρονα βλέπω στο παράθυρο τις μεθόδους του service αλά απενεργοποιημένο το button "Add Reference"

Στον Internet Explorer το 'https://weburl/servicefile.asmx' Mου εμφανίζει τις μεθόδους του Web Service.

Aυτό το User Name Password ζητείται απο το Web Service και όπως και το certificate μου έχουν δοθεί και με διαβεβαιώνουν οτι δουλέυουν

Eνας Test client σε windows που έχει εγκατασαθεί στην ίδια μηχανή βλέπει κανονικά τα web Services  χρησιμοποιώντας τα ίδια Cetificate και UserName Password.
    Ο νούς μου πηγαίνει μήπως ο asp client που χρησιμοποιεί το VS δεν έχει δικαιώματα στο Certificate ...
    αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει ..

Ευχαριστώ...

•  29-07-2006, 00:06 15294 σε απάντηση της 15270

Right Hug [}] Απ: Error Adding Web Reference

geoneo wrote:

2 δίνω σωστό user name και password

όμως παίρνω το παρακάτω μύνυμα λάθους

There was an error downloading 'https://weburl/servicefile.asmx'.

The request failed with HTTP status 403: Forbidden.

... όταν λες δίνεις σωστό user name και password τι εννοείς;

Χρησιμοποίησες την NetworkCredentials;

Βαγγέλης Ξανθάκης
    Independent Consultant
    www.aylos.com
  •  29-07-2006, 10:02 15296 σε απάντηση της 15270

Απ: Error Adding Web Reference

το site ζητά επιπλέον της εγκατάστασης του Certificate και User Name -Password.
  •  31-07-2006, 10:37 15331 σε απάντηση της 15296

Paradise [ip] Απ: Error Adding Web Reference

geoneo wrote:
    το site ζητά επιπλέον της εγκατάστασης του Certificate και User Name -Password.

Για να δημιουργήσεις το reference σαφώς πρέπει να γνωρίζεις τα credentials (username, password)

Στη συνέχεια ο κώδικάς σου πρέπει να χρησιμοποιεί τις παρακάτω εντολές για να συνδέεται στο web service

Dim srv As XXXService = New XXXService
               If Not XXXUrl() Is Nothing Then
                    srv.Url = XXXUrl() '' Μία μέθοδος που σου επιστρέφει το URL από το config ή το Registry ή από που αλλού νομίζεις
               End If
               srv.Credentials = New System.Net.NetworkCredential("XXXUsername", "XXXPassword", "XXXDomain")
               srv.ΧΧΧSomeCall(...)

Ελπίζω να βοηθάει αυτό

Βαγγέλης Ξανθάκης
    Independent Consultant
    www.aylos.com
  •  08-08-2006, 16:25 15588 σε απάντηση της 15270

Απ: Error Adding Web Reference

Αν κατάλαβα καλά, το πρόβλημα σου είναι ότι δεν μπορείς να συνδεθείς και να κατεβάσεις το WSDL. Σε αυτό μπορεί να ευθύνονται οι ρυθμίσεις στον Web Server, ιδίως εφόσον λες ότι είναι secure (τουλάχιστον εγώ στους δικούς μου Web Server την "κόβω" αυτή τη δυνατότητα). Το καλύτερο που θα είχες να κάνεις θα ήταν να ζητήσεις απ' ευθείας το WSDL από τους υπεύθυνους του Web Service.

Τώρα που το σκέφτομαι (επειδή αναφέρεις certificate) νομίζω ότι το VS2003 είχε πρόβλημα στο να περάσει το Certificate προς τον Web Server και ίσως για αυτό να σου βγάζει Forbidden. Μάλιστα νομίζω ότι ήταν bug (δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά). Δοκίμασε να κατεβάσεις το WSDL με το χέρι (π.χ. δίνοντας https://weburl/servicefile.asmx?WSDL) και κατόπιν να το τοποθετήσεις κάπου τοπικά και να κάνεις από εκεί την προσθήκη του Web Service.

P.S. Sorry που απαντώ τελείως ετεροχρονισμένα αλλά μεσολάβησαν κάτι διακοπές :)
    Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα...
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems