Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Web Projects ή Web Applications;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò DeClen. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος vxan στις 21-02-2007, 23:41. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-02-2007, 13:00 25050

Web Projects ή Web Applications;

Παιδιά καλημέρα,

Όπως λέει και ο τίτλος του θέματος είμαι αρκετά προβληματισμένος με το ποιός τρόπος υλοποίησης web εφαρμογών είναι καλύτερος: Το μοντέλο του ASP.NET Web Project ή το ASP.NET Web Application;

Θέλω να αναφέρω ότι εξαρχής (και εντελώς τυχαία...) όταν άρχισε η ενασχόληση μου με την ASP.NET 2.0 επικεντρώθηκα στο web applications μοντέλο. Μετά από αρκετό διάβασμα - ψάξιμο - δυσκολίες στράφηκα και στο μοντέλο του web projects. Μιλώντας πάντα επί προσωπικού το βρήκα πολύ πιο flexible στην ανάπτυξη web εφαρμογών. Εκτός αυτό τα περισσότερα παραδείγματα στο internet αναφέρονται σε αυτό το μοντέλο (βέβαια θα μου πείτε αυτό ήρθε ως default με το VS, ενώ το web applications προστέθηκε στην συνέχεια ως Add-In).

Εσείς γενικότερα πιο μοντέλο χρησιμοποιείτε;

ΘΑ με ενδιέφερε πολύ να ακούσω τις απόψεις σας.
  •  16-02-2007, 00:15 25083 σε απάντηση της 25050

Απ: Web Projects ή Web Applications;

Προσωπικά προτιμώ το "παλιό" Web Projects για δύο λόγους α) γιατί δουλεύω σε αυτό όπως δούλευα στη προηγούμενη έκδοση του .NET 1.1 β) θεωρώ ότι πράγματι είναι πιό ευέλικτο μοντέλο (προγραμματιστικά). Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι δεν δουλεύω και με το νεώτερο μοντέλο. Πάντως θα πρέπει να έχεις υπόψη ότι όλα τα νέα καλούδια που βγαίνουν όπως για παράδειγμα διάφορα factories δεν υποστηρίζουν αρχικά τα Web Projects και το κάνουν σε 2ο στάδιο (έκδοση).

Βαγγέλης Ξανθάκης
    Independent Consultant
    www.aylos.com
  •  16-02-2007, 10:04 25093 σε απάντηση της 25083

Έφτιαξα ένα Web Site Project, το οποίο το βρήκα πολύ πιο δύσχρηστο από το Web Application project.

Κατά κανόνα προτιμώ την "παραδοσιακή" λύση, για λόγους ευελιξίας, αλλά και ταχύτητας στο development (αυτό το build ρε παδί μου. Λίγο μεγάλο να γίνει το site, προλαβαίνεις να φτιάξεις καφέ κατά τη διάρκεια ενός build). Από την άλλη, το WSP έχει κάποια πλεονεκτήματα λόγω της δομής του (file-directory based inclusions, δυνατότητα εκτέλεσης source κώδικα χωρίς πολύ κόπο) τα οποία ίσως σου φανούν χρήσιμα.     

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  21-02-2007, 23:41 25308 σε απάντηση της 25050

Να προσθέσω ένα πολύ καλό url που βρήκα σχετικά με το θέμα και νομίζω ότι είναι αρκετά αναλυτικό και διαφωτιστικό ώστε να βοηθήσει κάποιον να αποφασίσει τελικά στο ποιό μοντέλο θα χρησιμοποιήσει. Να διορθώσω και τον εαυτό μου παραπάνω ότι προτιμώ το Web Application Projects μοντέλο και όχι το Web Projects (δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο VS2005 αλλά στο VS2003)

http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa730880(VS.80).aspx

Yes

Βαγγέλης Ξανθάκης
    Independent Consultant
    www.aylos.com
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems