Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ερώτηση για κατασκευή απλού προγράμματος

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò george1984. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος imanos στις 22-08-2007, 13:00. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  22-08-2007, 11:19 34416

Ερώτηση για κατασκευή απλού προγράμματος

Καλησπέρα σε όλους.

Κάθε μέρα, αναγκάζομαι να κάνω μια εργασία "με το χέρι" που πιστεύω πως με ένα απλό πρόγραμμα θα γινόταν πανεύκολα. Έχω μία στήλη σε ένα αρχείο excel που αναφέρει κάποιους κωδικούς (ΠΧ ABC1234, ABC2234 και CBCD1123). Μπορώ να το βάλω και σε .txt αν βολεύει περισσότερο. Ελέγχω λοιπόν τα γράμματα του κωδικού (την κατηγορία του δηλαδή) και ας πούμε ότι είναι ABC. Ψάχνω σε δύο συγκεκριμένους φακέλους και ψάχνω το ABC.txt που περιέχει κάτι γενικά στοιχεία για την κατηγορία και μόλις το βρω, το κάνω copy σε κάποιον άλλο (επίσης συγκεκριμένο) φάκελο. Αφού έκανα ήδη copy το abc δε χρειάζεται να το κάνω και δεύτερη φορά και συνεχίζω με το cbcd, που κάνω την ίδια διαδικασία.

Η λογική του προγράμματος θα είναι να διαβάζει τους χαρακτήρες από το excel ή το txt (σε ό,τι μορφή το έχω τέλος πάντων) μέχρι να συναντήσει αριθμό και μετά να ελέγχει τα αρχεία των φακέλων ώστε να βρει το ίδιο filename με τους χαρακτήρες που διάβασε. Μόλις το βρει, αντιγράφει το συγκεκριμένο αρχείο στον φάκελο που το έχω ορίσει και προχωράει στην επόμενη εγγραφή. Αν έχει ήδη διαβάσει την κατηγορία (πχ βρει δεύτερη φορά το abc) τότε το κάνει ignore και προχωράει.

Έχω ασχοληθεί πριν χρόνια με c++ και σχετικά πιο πρόσφατα με java. Πιστεύω πως είναι σχετικά απλό, οπότε μπορείτε να μου προτείνετε να το κάνω με οποιαδήποτε γλώσσα πιστεύετε πως θα ήταν καλύτερο. Προσοχή, δε ζητάω να μου το κάνει κάποιος, λίγη βοήθεια σχετικά με το τι να κάνω για να το κάνω μόνος μου ζητάω! :)

Ευχαριστώ!

ΥΓ: Τώρα που το ξαναβλέπω, μάλλον έκανα λάθος στην κατηγορία που το post-αρα.. Ας μεταφερθεί όπου πρέπει και συγνώμη από τους mods για την κούραση :p
  •  22-08-2007, 12:10 34418 σε απάντηση της 34416

Απ: Ερώτηση για κατασκευή απλού προγράμματος

ένα macro στο excel θα σου λύσει τα χέρια. Είναι απλό και προφανώς ότι χρειαστεις ρώτα
  •  22-08-2007, 12:17 34419 σε απάντηση της 34418

Συμφωνώ με το AgMario αν, όμως επιμένεις να χρησιμοποιήσεις κάποια γλώσσα προγραμματισμού,... νομίζω οτι η παρακάτω σελίδα (δώσε βάση στα examples link που έχει) ειναι αυτό που χρειάζεσαι:
    http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/system.io.file.exists(VS.71).aspx

Nothing to declare...
  •  22-08-2007, 12:18 34420 σε απάντηση της 34418

Μπορεί να γίνει όλη αυτή η διαδικασία, ακόμα και αντιγραφή αρχείων μέσω macro του excel;! Εκπλήσομαι! :p
    Ελπίζω να βρω χρόνο να ασχοληθώ αύριο και να το καταφέρω. Θα επανέλθω για ερωτήσεις αν συναντήσω κάποιο πρόβλημα. Εν τω μεταξύ αν έχετε να προτείνετε κάτι να διαβάσω για να μάθω πως δημιουργούνται τα macros του excel (εννοώ κάτι δοκιμασμένο, αλλιώς το google είναι φίλος μας!) ή κάποια άλλη λύση (αν και λογικά αυτή είναι η καλύτερη), μη διστάσετε να post-άρετε!

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. ;)

edit: Απ'ότι βλέπω ήδη πρόλαβε ο Thiseas να δώσει link πριν καν το ζητήσω. Ευχαριστώ ξανά λοιπόν! :)
  •  22-08-2007, 12:54 34423 σε απάντηση της 34420

george1984:
    ...εννοώ κάτι δοκιμασμένο, αλλιώς το google είναι φίλος μας!...

...και το google,.. δοκιμασμένο ειναι... Wink...  http://www.mcgimpsey.com/excel/textfiles.html

Nothing to declare...
  •  22-08-2007, 13:00 34426 σε απάντηση της 34416

Συνημμένα: TransferFiles.zip

Σου στέλνω ένα συνημμένο zip που περιέχει ένα excel που κάνει την δουλειά που θέλεις 

Ιωάννης Μανουσάκης
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems