Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Προγράμματα σε C

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò DimTsa. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος omen1971 στις 13-09-2007, 14:38. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-09-2006, 13:56 16465

Προγράμματα σε C

Χαίρετε,

Είμαι νέος στο forum και στον προγραμματσμό έχω λίγες γνώσεις σε C.  θέλω να τρέξω  κάποια προγράμματα γραμμένα  σε C (console apllications) μέσα από το περιβάλλον του VS2005. Τι πρέπει να κάνω;

Ευχαριστώ

•  08-09-2006, 15:11 16468 σε απάντηση της 16465

Απ: Προγράμματα σε C

To VS2005 δεν έχει C, αλλά C++ - που θεωρητικά είναι υπερσύνολο της C.
    Ότι κάνει η C το κάνει η C++, αλλά όχι το αντίστροφο.
    Το μόνο που πρέπει να προσέξεις το σημείο στο οποίο δηλώνεις τις μεταβλητές σου.
    Ανοίγεις ένα project, και επιλέγεις
    από τα Project Types: Visual C++ και Win32
    από τα Templates: Win 32 Console Application
    δίνεις Name: otinanai

Σου φτιάχνει ένα project με τρία αρχεία, εκ των οποίων το otinanai.cpp έχει την main.
    Προσθέτεις
    printf("Hello world!"); getchar();
    ...και πατάς F5 για debug.

// otinanai.cpp : Defines the entry point for the console application.

//

#include "stdafx.h"

int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])

{
    printf("Hello world!");
    getchar();

return 0;
    }

Βαγγέλης Λαμπρινίδης.
  •  11-09-2006, 08:44 16531 σε απάντηση της 16465

ΟΚ. Ευχαριστώ. Τρέχω τα προγράμματα αλλά το παράθυρο του DOS κλείνει αμέσως μόνο του. Για να παραμείνει ανοικτό προσθέτω στο τέλος κάθε φορά την scanf. Υπάρχει κάποια ρύθμιση για το πρόβλημα αυτό;
  •  11-09-2006, 13:25 16556 σε απάντηση της 16531

Προσθεσε την getchar() στι τελος του προγραμματος σου, οπως γραφει και ο φιλος Βαγγελης πιο πανω.
    Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
  •  11-09-2006, 14:41 16560 σε απάντηση της 16531

Και πάλι ευχαριστώ !
  •  13-09-2007, 14:38 34991 σε απάντηση της 16560

Γειά σε όλους, παρακαλώ λύστε μου μία απορεία σχετικά με την Visual C++ Express της MS, την κατεβάζω την εγκαθιστώ την τρέχω και όταν πάω να δημιουργήσω Project(οποιασδήποτε μορφής) τρέχω τον Wizard γίνονται όλα τα βήματα κανονικά ονομάζω το Project πατάω OK αλλά δεν μου δημιουργεί τίποτα. Αντίστοιχα στις Microsoft Visual Basic 2005 Express Edition και Microsoft Visual Web Developer 2005 Express Edition που η διαδικασία δημιουργίας Project είναι η ίδια όλα γίνονται κανονικά. Παρακαλώ όποιος μπόρει ας με διαφωτίσει.
    Πληροφοριακά αναφέρω ότι το λειτουργικό είναι Windows Vista Ultimate x64 GR και έχω κάνει όλα τα update του Visual Studio 2005.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems