Ξεκινώντας από το τελος... Ναι, τα iframes ειναι συμβατά με την html 4.01
Εχω ψάξει και εχω πειραματιστεί πάρα πολύ με attributes και με css class και δεν εχω καταφερει τίποτα... Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η λύση δεν είναι εκεί όσο και αν θα μάρεσε γιατί θα γλυτωνα τα scripts κλπ..
Δεν είπα δουλευουν καλα στον ie! Ειπα ότι δουλεύουν καλα στον firefox αλλα όχι στον ie!
Το ερωτημα για το attribute δεν ειναι πως να το κανω να το δεχτει ο validator προφανώς, αλλά πως να έχω το αποτέλεσμα που θέλω ΧΩΡΙΣ να το χρισιμοποιήσω.
Δεν μπορώ να δεχτώ δλδ ότι αν θες να ακολουθήσεις τα προτυπα του w3 δεν μπορεις να εχεις transparency. Μου ακουγεται κάπως..!
Τελικα όμως με βοήθησες!!
Επειδή μου την είπες ότι κάνω αλχημίες και κατηγόρησες τον κώδικα μου, ξαναπέρασα τη σελίδα από τον validator έχωντας το tag </iframe>, για να σου δείξω ότι το w3 μου έλεγε να βάλω \ αντι για /. Ιδού:
A common error (and the most common source of erroneous bug reports for the WDG HTML Validator) occurs when writing HTML tags within a
SCRIPT element:
<script type="text/javascript">
<!--
// This is an error!
document.write("</P>");
// -->
</script>
As mentioned in the
HTML 4 Recommendation's note about
specifying
non-HTML data in element content, end tags are recognized within
SCRIPT elements, but other kinds of
markup--such as start tags and comments--are not.
This is an unintuitive quirk of
SGML
for elements defined to have CDATA content.
Authors should avoid using strings such as "</P>" in their embedded
scripts. In JavaScript, authors may use a backslash to prevent the string
from being parsed as markup:
<script type="text/javascript">
<!--
document.write("<\/P>");
// -->
</script>
το παραπάνω είναι λοιπον από το help του w3. οποτε ναι, υπάρχουν tags που ξεκινάνε με \, και χρησιμοποιούνται μέσα στα scripts.
Κάνοντας όμως όλο αυτό για να σου δείξω ότι έχεις άδικο παρατήρησα ότι θέλει εκτός απο \,
και / πραγμα που χθες δεν το είχα παρατηρήσει.
Βάζοντας λοιπόν και τις δύο καθέτους τώρα όλα λειτουργούν ok και ξεπεράστηκε το πρόβλημα που δε φαινόταν τίποτα κάτω από το <\iframe> tag.
αυτό που ακόμα όμως θέλω να ρωτήσω είναι χωρίς τη χρήση scripts δεν μπορώ να έχω transparency στα πρότυπα του w3??
μήπως επισης θα μπορύσα να αλλάξω doctype (χωρις να χρειαστει να κάνω τραγικές αλλαγες στον κώδικα) σε καποιο που να δέχεται το attribute allowtransparency??
ps Παναγιώτη χθες είχα λιώσει στο google και στα ξενα forums όπου τη στιγμή λίγο πριν παω να κοιμηθώ όταν έκανα το post της απελπιστικής εκκλησης για βοήθεια, απλά δεν μπορούσα να μιλήσω ελληνικά! θα το διορθώσω σύντομα..