Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Συμβατότητα SQL 2000 και SQL 2005 express

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò thodoros. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 25-09-2007, 22:38. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  25-09-2007, 22:29 35420

Συμβατότητα SQL 2000 και SQL 2005 express

Καλησπέρα,

Έχω δημιουργήσει μία πολύ απλή εφαρμογή (με 2-3 φόρμες) η οποία "πίσω" της έχει μία βάση SQL 2005 express. Όταν προσπάθησα να την εγκαταστήσω στη δουλειά μου (για αυτό την έφτιαξα) μου είπαν ότι θα υπάρχει πρόβλημα γιατί εκεί χρησιμοποιούν SQL 2000. Υπάρχει πράγματι πρόβλημα; Αν ναι υπάρχει κάποια λύση; Σημειώνω ότι έχω μόνο 2005 Express στον υπολογιστή στο σπίτι, τον οποίο κατέβασα απο MS.

Ευχαριστώ (ελπίζω η απάντηση να είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα!!)

Live fast, die young
  •  25-09-2007, 22:38 35421 σε απάντηση της 35420

Απ: Συμβατότητα SQL 2000 και SQL 2005 express

Αν η εφαρμογή σου χρησιμοποιεί SQL Server 2005 Express, μπορείς πολύ απλά να εγκαταστήσεις και τον Express μαζί με την εφαρμογή. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, ίσως να μπορείς να δημιουργήσεις τη βάση που χρειάζεται η εφαρμογή σου δημιουργώντας το κατάλληλο script. Αν η εφαρμογή δεν απαιτεί χαρακτηριστικά τα οποία υπάρχουν μόνο στον 2005, θα δουλέψει. Να μεταφέρεις το αρχείο της ίδιας της βάσης, με attach/detach ή backup/restore δεν γίνεται.

Δεν τους λες στη δουλειά σου, ότι εδώ περιμένουμε τον SQL Server 2008? Έχουν μείνει λιγάκι πίσω ...

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems