Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Copy-Paste από EXCEL σε datagridview

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò gmlogic. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος gmlogic στις 28-09-2007, 14:06. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-09-2007, 13:49 35503

Copy-Paste από EXCEL σε datagridview

Θέλω να κάνω Copy-Paste από EXCEL σε ένα DatagridView.
    Μία πρώτη σκέψη είναι κάνωντας Paste πάνω σε ένα κελί του DatagridView  διαβάζοντας
    το ClipBoard καί με Loops αναγνωρίζοντας το Tab και το LFCR να γεμίσω τα κελία του DatagridView.
    Δεν ξέρω αν υπάρχη καλύτερη λύση;

Ευχαριστώ

George Matzouranis
  •  28-09-2007, 01:07 35540 σε απάντηση της 35503

Απ: Copy-Paste από EXCEL σε datagridview

Θα μπορούσες να έχεις δύο DataGrid στην Φόρμα σου όπου το DataSource του ενός θα γεμίζει από τό Excel που θα του δηλώσεις και κατόπιν να εκμεταλευτείς τά  DragDrop events του DataGrid για να κάνεις αυτό που θέλεις .

Ιωάννης Μανουσάκης
  •  28-09-2007, 11:08 35546 σε απάντηση της 35540

Νομίζω ότι το δεύτερο Datagriview είναι πλεονασμός.
    Θέλω έχωντας ανοιχτό το φύλλο του excel να επιλέγω τα κελιά καί να τα κάνω copy απ΄ευθείας στο Datagriview κάνωντας replace τα ήδη υπάρχοντα κελιά
    Μάλιστα αν οι  γραμμές που υπάρχουν στο Datagriview είναι λιγότερες  απο αυτές του Excel να κάνη και append
    Μπορώ να το κάνω ελέγχοντας το clipboard.
    Θέλω να κάνω κάτι όπως ή ειδική επικόληση του excel απο ένα φύλλο σε άλλο(με επιλογή πχ  Μόνο Τιμές)
    Πριν ξεκινήσω να γράφω κώδικα, ζητάω γνώμη πως θα μπορούσα να το κάνω καλύτερα.

Ευχαριστώ

George Matzouranis
  •  28-09-2007, 12:15 35553 σε απάντηση της 35503

Έχεις δίκιο, δεν χρειάζεται να ξαναφορτώσεις το ήδη φορτωμένο Excel. Απλά πρέπει να διαβάσεις με κάποιο εύκολο τρόπο τα περιεχόμενα του Clipboard. Τα δεδομένα δεν βρίσκονται στο Clipboard με μορφή Text απαραίτητα, αλλά σε πολλά διαφορετικά format. Όταν εσύ ζητάς τα περιεχόμενα του Clipboard, το Excel σου στέλνει τα δεδομένα στο format που ζήτησες. Όταν τα ζητας ως Text, το Excel θα φορμάρει τα δεδομένα σε μορφή Text και θα στα δώσει. Το Excel υποστηρίζει μεταξύ άλλων XML, HTML και CSV. Ρίξε μια ματιά και στο http://www.mschaef.com/blog/tech/excel/what_is_in_your_clipboard.txt

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ένας εύκολος τρόπος (π.χ. με ένα και μοναδικό function) να κάνεις paste τα δεδομένα του Clipboard στο DataGridView. Νομίζω ότι αν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να πάρεις τις τιμές των πεδίων, η ευκολότερη λύση θα είναι να κάνεις parse το απλό string. Το αντίστροφο πάντως μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα καλώντας την GetClipboardContent. Τουλάχιστον γλυτώνεις αυτό το κομμάτι.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  28-09-2007, 14:06 35568 σε απάντηση της 35553

Σας ευχαριστώ
    Και εσένα Παναγιώτη

George Matzouranis
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems