Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Reading XML File

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò thanad. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος rousso στις 02-08-2005, 15:52. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-07-2005, 18:10 3615

No [N] Reading XML File

Γεια χαρά σε όλους που είναι μακριά απο τις παραλίες,

Πρόβλημα :

Δίνεται αρχείο xml το οποίο πρέπει να διαβαστεί (δεν ξέρουμε το shema) και τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό να γίνουν Import σε μια MS SQL Database.

Λύση :
    ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    (Άμα την ήξερα δεν θα ρώταγα!!!)

Ευχαριστίες :

Άπειρες, Άπειρες, Άπειρες...

(thanad)
    Dimos K. Thanasoulas
    Athens
  •  19-07-2005, 18:33 3616 σε απάντηση της 3615

Re: Reading XML File

Θεωρώντας ως δεδομένο οτι δεν ξέρεις το XML Schema, είναι ψιλο-αδύνατο αυτό που ζητάς ... αλλά ...

Αν έχεις τρόπο να διαβάσεις το schema "κάπως", και αυτό που ζητάς είναι μια μέθοδος / κλάσση / whatever η οποία να μπορεί να διαβάσει οποιοδήποτε αρχείο, και να το κάνει import σε μια οποιαδήποτε βάση, τότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι στην πραγματικότητα ένας τρόπος να περιγράφεις στο πρόγραμμά σου τα bindings μεταξύ της original xml & των tables & fields ...

Π.χ. ... crude example ...
    <binding 
    type="attribute|element"
    xml_entity_name="my_element/attribute_name_here"
    table_name="my_access_table"
    table_field="my_Access_field"
    />

Στην οποία περίπτωση ... διαβάζεις σειριακά το αρχείο, κι έχοντας "listeners" όταν συναντιέται αρχή ενός element, ή ένα attribute, ή οτιδήποτε, ψάχνεις στη λίστα με τα bindings για αυτό που αντιστοιχεί στο element σου ... απλό και μπακάλικο, απλό και ωραίο ... ... ΑΛΛΑ ...

... αν θές να το "προχωρήσεις" λίγο, θα χρειαστεί να βρωμίσεις keyboards, γιατί το ίδιο attribute p.x. μπορεί να υπάρχει μέσα σε διαφορετικά elements :(

.. και άρα οφείλει να έχει διαφορετικό binding στη βάση. Άρα, θα ήταν καλό να κάνεις nested τα bindings, έτσι ώστε να "αντιδράς" σε elements & attributes, ανάλογα με τον "μπαμπά" τους. Εκεί έγκειται και το βρώμικο απο κωδικογραφίες keyboard σου ...
    ( Να μια καλή ιδέα για το πρώτο open-source project του dotNetZone.gr ??? Wink )

Ελπίζω να είμαι μέσα στο θέμα, και να βοήθησα λίγο Smile

Angel
    O:]
  •  20-07-2005, 09:42 3623 σε απάντηση της 3616

Απ:Re: Reading XML File

Anjelinio ευχαριστώ για την απάντηση.

Το ξέρω πως αυτο που θέλω να κάνω είναι δύσκολο και ευτυχώς που το πληκτρολόγιο μου είναι ...μαύρο, οπότε δεν θα φαίνεται η βρωμιά...

Πάντως μου έδωσες μια ιδέα για το πως θα πρέπει να κινηθώ.

Όταν το τελειώσω, θα κάνω νέο post για να σας πώ πως το αντιμετώπισα.

Ευχαριστώ και πάλι.Smile [:)]

(thanad)
    Dimos K. Thanasoulas
    Athens
  •  02-08-2005, 15:52 3950 σε απάντηση της 3615

Απ:Reading XML File

Πάντως αν έχεις μόνο xml data χωρίς σχήμα μπορείς να μαντέψεις ένα κατά προσέγκιση σχήμα χρησιμοποιώντας το XMLSpy Travel [ap] της Altova ή το StylusStudio Travel [ap]. Επίσης το XMLSpy έχει και conversion tools από XML σε CSV ή database.

Εκτός αν θες ντε και καλά να το κάνεις με κώδικα οπότε ένα άλλο το θέμα.

Πες μας αν τα κατάφερες τελικά.... 

rousso
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems