Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

αλφαβητική ταξινόμηση

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Bill . Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Bill στις 26-10-2007, 01:28. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-10-2007, 09:39 36187

αλφαβητική ταξινόμηση

Προσπαθώ να κάνω αλαφαβητική ταξινόμηση ένα πίνακα με το κλασικό Order by  emp.name ASC αλλά δεν δουλέυει πάντα

select DATEDIFF(dd,GetDate(),'20140731') AS EΠΟΜΕΝΕΣ_ΔΙΑΚΟΠΕΣ
  •  12-10-2007, 10:01 36188 σε απάντηση της 36187

Απ: αλφαβητική ταξινόμηση

Καταρχάς πώς πάς να κάνεις ταξινόμηση μέσα από την εφαρμογή σου ή στον Query Analyzer.

Από Query Analyzer δεν υπάρχει περίπτωση να μην δουλεύει (τουλάχιστον εγώ δέν το έχω συναντήσει)

Από την εφαρμογή όταν εκτελείς ένα SQL Statement πρέπει να κάνεις Refill το Dataset σου αν δέν το κάνεις μάλλον για αυτό και δέν σου δουλεύει.

Ιωάννης Μανουσάκης
  •  14-10-2007, 21:46 36261 σε απάντηση της 36188

Στον Query Analyzer το Query (η ταξινόμηση δουλεύει τέλεια) στην εφαρμογή μου δεν δουλεύει παρόλο που έχω κάνει και Refill στο dataset...και εγω δεν ξέρω τι αλλο να ψάξω. Έχω δοκιμάσει να αλλάξω το Query και να παίξω με Order by binary ASC /utf8 k.aaa
    αλλά τίποτε!!

•  14-10-2007, 22:26 36265 σε απάντηση της 36261

Τί εννοείς δεν δουλεύει? Το dataset δεν περιέχει τα δεδομένα που θέλεις ή δεν είναι με τη σειρά που περιμένεις? Θα πρέπει να έχεις υπόψη ότι η σειρά με την οποία τραβάς δεδομένα από τη βάση δεν είναι απαραίτητα και η σειρά με την οποία θα αποθηκευθούν στο dataset. Η σειρά επηρεάζεται π.χ. από την ύπαρξη primary keys και indexes. Μπορείς να ταξινομήσεις τα περιεχόμενα ενός οποιουδήποτε datatable ανεξάρτητα από το τη σειρά με την οποία φορτώθηκαν τα δεδομένα, με δύο τρόπους. Ο πρώτος, είναι να χρησιμοποιήσεις ένα bindingsource στο οποίο θα θέσεις στο Sort Property τη στήλη που θέλεις να χρησιμοποιήσεις για την ταξινόμηση.  Η άλλη είναι να χρησίμοποιήσεις την εντολή Select η οποία επιστρέφει ένα πίνακα από DataRows ταξινομημένα βάση των κριτηρίων που θα δώσεις.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  26-10-2007, 01:28 36616 σε απάντηση της 36265

Τελικά όντως έπρεπε να κάνω bindingsource στο Sort Property ..... όπως και σωστά είπες. Ευχαρηστώ!!Big Smile

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems