Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

macro εντολες στην access

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò gantzinis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος manosB στις 15-10-2007, 16:53. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  13-10-2007, 23:26 36237

macro εντολες στην access

καλησπερα!
    ακουστε προβλημα που εχω:
    εχω δημιουργησει στην access μια φορμα,και πανω της εχω βαλει 4 combo box.επισης εχω δημιουργησει και 5 πινακες:ενα με πεδια: ονοματα καλλιτεχνων και κωδικος(που ειναι το κλειδι).
    ακομα, τεσσερις ακομη πινακες με ονοματα δισκων αυτων των καλλιτεχνων. το ζητουμενο ειναι οταν στο πρωτο combo box επιλεγω καποιον καλλιτεχνη να εμφανιζει την δισκογραφια του στο δευτερο.ο τροπος που το πετυχαινει αυτο ειναι να κρυβει τα combo box που δεν χρεαζονται και να εμφανιζει μονο αυτο που χρειαζεται. εγραψα λοιπον μια macro εντολη:

CONDITION:
    [Forms]![Disks]![ArtistNameComboCtrl]='EP' // ΕΡ ειναι ο κωδικος(πεδιο κλειδιου)

ACTION:
    Set value

COMMENT:
    [Forms]![Disks]![ElvisPresleyComboCtrl].[Visible]=True

στο Comment αντοιστοιχως οταν επιλεχθει καποιο αλλο combo εκτος απο του Elvis το θετω με τον ιδιο τροπο ...[Visible].=false.
    ομως πεταει μυνημα type mismatch.
    μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι?
  •  15-10-2007, 16:53 36290 σε απάντηση της 36237

Απ: macro εντολες στην access

Δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάζεσαι τόσους πίνακες για να κάνεις αυτό. Υποψιάζομαι ότι με δύο πίνακες ένα για τους καλλιτέχνες και ένα για τους δίσκους έχεις καθαρίσει.
    Τσέκαρε αυτή τη δημοσίευση που εξηγώ πως συνδέεις Combos μεταξύ τους.

Manos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems