Το έχω κατεβάσει κι εγώ αλλά δεν έχω δει καμμία πρακτική αξία ... ακόμα. Δεν δουλεύει σε sql scripts μέσα σε database projects οπότε η αξία του είναι "κομμάτι" περιορισμένη. Αργεί πολύ και οι "βελτιώσεις" που βγάζει δεν επαληθεύονται αν τις δοκιμάσεις στον query analyzer. Άσε που αν έχεις τα sql statements καρφωτά μέσα στον κώδικα έχεις ήδη μεγαλύτερο πρόβλημα από την ταχύτητα των statements! Το μόνο που ίσως αξίζει είναι ότι μπορεί να δοκιμάσει διάφορα table hints και ίσως να σου βρει ένα συνδιασμό που είχε ξεφύγει από τον optimizer του SQL Server.
Η βασική ιδέα πίσω από το προϊόν είναι αρκετά παλιά. Αρχικά το προϊόν το είχει βγάλει η Leccotech αλλά δεν έπιασε και τόσο στον SQL Server, κυρίως γιατί ο optimizer είναι τόσο καλός που καταφέρνει και απλοποιεί σχεδόν κάθε sql statement. Αντίθετα, στην Oracle είχε κάποια επιτυχία γιατί εκεί ο optimizer δεν είναι τόσο καλός. Εδώ και δύο χρόνια η Quest αγόρασε την Leccotech και έβγαλε διάφορες παραλλαγές των προϊόντων της. Δυστυχώς, απ' ότι φαίνεται δεν έχουν ακόμη καταφέρει να πετύχουν κάποια βελτίωση.
Γράψε τους πάντως την άποψη σου στο yahoo group που έχουν φτιάξει, μήπως και δώσουν σημασία και διορθώσουν την κατάσταση.
Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos