Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Το μεγάλο δόντι

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Oldgeorge. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 01-11-2004, 18:29. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
 •  01-11-2004, 13:12 383

  Surprise [:O] Το μεγάλο δόντι

  Καλημέρα σε όλους. Τον τελευταίο καιρό έχω βρει άσχημα τον μπελά μου με μια εφαρμογή σε Windows.CE που μέσα στα διάφορα εξωφρενικά πράγματα που πρέπει να κάνει είναι να επικοινωνεί και να ανταλλάζει δεδομένα μέσω bluetooth, χωρίς να χρειάζεται input από τον χρήστη.

  Το αντίστοιχο SDK είναι λίγο Harcore [<:o)] για τον περιορισμένο χρόνο που έχει το Project να τσουλήσει (classic No), και αναρωτιέμαι αν ξέρει κανείς κάποια βιβλιοθήκη της προκοπής για να γίνει αυτή η δουλεία.

  Δοκίμασα το OpenNetCf 1.1 και 1.2 αλλά αυτά που βλέπω εγώ στο Namespace IO.NET.Bluetooth δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που περιγράφονται στο Library του site (πρακτικά βλέπω μονο το radiomode).
  Το IP.Works! δεν υποστηρίζει compact framework, και το Sax.Communication παρόλο που έχει και ωραία διαφήμιση στο MSDN Mag επί του θέματος έχει το συγκεριμένο κομμάτι "under development".

  Καμιά ιδέα κανείς;
  The people of the straight land have really got it made, a warm friendly sleep from the craddle to the grave
 •  01-11-2004, 15:32 384 σε απάντηση της 383

  Re: Το μεγάλο δόντι

  Το Bluetooth ΔΕΝ περιλαμβάνεται στο Smart Devices Framework! Tongue Tied Είναι ξεχωριστό project το οποίο θα πρέπει να δεις και να κατεβάσεις από το Source!. Θα πρέπει να βεβαιωθείς όμως ότι δουλεύει με τη συσκευή που θες. Στα comments των αρχείων λέει:
  This class currently only supports devices which use the Microsoft Bluetooth stack such as the Orange SPV E200, devices which use the WidComm stack will not work.

  Στα forums θα βρεις αρκετές συζητήσεις για bluetooth, τί προβλήματα εμφανίζονται και πως αντιμετωπίζονται.

  Θα μπορούσες πάντως να χρησιμοποιήσεις μόνο τη σειριακή θύρα. Σε κάποια ipaq όταν ανοίξεις τη θύρα ενεργοποιείται το bluetoth και σου εμφανίζει το connection manager. Όχι και πολύ ευχάριστο, αλλά κάτι γίνεται.


  Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
  Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
 •  01-11-2004, 17:09 385 σε απάντηση της 384

  Re: Το μεγάλο δόντι

  Δυστυχώς το forum του OpenNet δεν λέει και πολλά προς το παρόν :(
  Επίσης, το κόλπο με την θύρα νομίζω ότι είναι feature του Pocket PC (γιατί στο Ipaq μου το κάνει μια χαρά), αλλά όχι των CE (που είναι το target platform της εφαρμογής - don't ask me why Crying). Ευχαριστώ πάντως Smile
  The people of the straight land have really got it made, a warm friendly sleep from the craddle to the grave
 •  01-11-2004, 18:29 388 σε απάντηση της 385

  Re: Το μεγάλο δόντι

  Και όμως, και όμως. Το bluetooth forum φαίνεται να έχει αρκετά posts.
  Καταρχήν βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς το σωστό stack. Αν δεν είναι της Microsoft, δεν έχει νόημα να κοιτάζεις το OpenNet. Μάλλον θα πρέπει να το SDK του stack που χρησιμοποιείς και το καλέσεις με p/invoke. Εξάλλου νομίζω ότι αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να χρησιμοποιήσεις τα Profiles αντί για την ξερή σειριακή.
    Αν χρησιμοποιείτε CE θα πρέπει ο προμηθευτής των συσκευών ή του Bluetooth module να σας δώσει τους κατάλληλους drivers, SDK κλπ. Δεν υπάρχει κάτι standard. Ακόμα και το iPaq έχει το δικό του SDK για τα Led, IrDA κλπ.
  Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
  Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems