Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Format (Γραμμογράφηση) αρχείου για φορολογικο μηχανισμό Τυπου Α

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò RnD. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος RnD στις 18-01-2008, 23:58. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  16-01-2008, 22:06 39259

Format (Γραμμογράφηση) αρχείου για φορολογικο μηχανισμό Τυπου Α

Θα ηθελα να μαθω ποιο ειναι το φορματ/specs του αρχειου που χρησιμοποιουν οι φορολ. μηχανισμοι τυπου Α. Αυτα που ξερω μεχρι στιγμης ειναι οτι σε καποιο folder το οποιο οριζετε στον driver του μηχανισμου θα πρεπει να γινεται export απο την εφαρμογη μου αυτο το αρχειο. Οποιεσδηποτε εσχετικες πληροφοριες φυσικα καλοδεχουμενες.

Ευχαριστω εκ των προτερων
  •  17-01-2008, 08:57 39271 σε απάντηση της 39259

Απ: Format (Γραμμογράφηση) αρχείου για φορολογικο μηχανισμό Τυπου Α

Ο φορολογικός μηχανισμός τύπου Α λειτουργεί ως εικονικός εκτυπωτής. Αυτός με τη σειρά του είναι συνδεδεμένος με τον κανονικό σου εκτυπωτή. (λειτουργεί ως γέφυρα) Εσύ απλά οδηγείς την εκτύπωση σου σε αυτό τον εκτυπωτή. Αυτός εκτυπώνει την σήμανση και παράγει 2 φορολογικά αρχεία text  που το ένα περιέχει την υπογραφή και το άλλο την εικόνα του παραστατικού σε text μορφή. Τώρα για την μορφή του παραστατικού πρέπει να διαβάσεις το νόμο για να είσαι σίγουρος τι εκτυπώνεις πάνω στο παραστατικό ή να συμβουλευτείς λογιστή.
    Το καλό με τον τύπου Α φορολογικό είναι ότι δεν χρειάζεσαι ειδική άδεια για το λογισμικό σου σε αντίθεση με τον τύπου Β. Το κακό είναι ότι επειδή τον βλέπεις σαν εκτυπωτή δεν έχεις κανένα έλεγχο πανω στον φορολογικό και απλώς δίνεις μια εκτύπωση στα τυφλά.
    Για νομικά και φορολογικά θέματα θα σε συμβούλευα να πας στο taxheaven.gr και να διαβάσεις πρώτα από όλα τους νόμους.

Manos
  •  17-01-2008, 10:27 39273 σε απάντηση της 39271

Woody πρωτα απο ολα thanks για την απαντηση.

Επειδη εχω μπερδευτει λιγο, το σεναριο που εχω καταλαβει, δηλαδη οτι η εφαρμογη μου κανει export ενα αρχειο σε ενα folder και μετα το "τσιμπαει" ο φορολογικος,  βαζει την σημανση και το στελνει στον εκτυπωτη ειναι λαθος  ???
  •  17-01-2008, 10:57 39274 σε απάντηση της 39273

Στην ουσία το text αρχείο που έχεις φτιάξει δεν θα το βάζεις σε folder αλλά θα το στέλνεις στον εικονικό εκτυπωτή του φορολογικού και αυτός θα τον στέλνει για εκτύπωση.
    Θα δεις μόλις εγκαταστήσεις το λογισμικό του φορολογικού τύπου Α θα σου δημιουργήσει έναν εικονικό εκτυπωτή.
    Και εγώ από την εφαρμογή μου αυτό έκανα πριν πάω σε τύπου Β

Manos
  •  17-01-2008, 14:13 39282 σε απάντηση της 39274

Απο κάποιο Help Guide του φορολογικο μηχανισμου εχω τα ακολουθα

"Ο χρήστης θα πρέπει μετά την υλοποίηση του text αρχείου με το οποίο θέλει να οδηγήσει τη φορολογική συσκευή, να σώσει αυτό το αρχείο σε μια προκαθορισμένη διαδρομή στον υπολογιστή του, την οποία θα χρησιμοποιήσει ο CAPDRIVER ώστε να αναγνώσει το περιεχόμενο του αρχείου και με βάση αυτο (δηλαδή τις εντολές που περιέχει) να οδηγήσει τη φορολογική συσκευή"

....
  •  17-01-2008, 15:47 39289 σε απάντηση της 39282

χμ στη δική μου περίπτωση δεν είχα folder, εσύ βλέπω ότι έχεις. Τι να πω. Καλύτερα να μιλήσεις κατευθείαν με την εταιρία που σου προμηθεύει το μηχανισμό. Πάντως σε κάθε περίπτωση η φιλοσοφία είναι ίδια. Ρώτησε τους αν έχουν να σου εγκαταστήσουν ένα demo driver για δοκιμές για να κάνεις τη δουλειά σου.

Manos
  •  17-01-2008, 15:49 39290 σε απάντηση της 39289

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη γραμμογράφηση που πρέπει να ακολουθήσεις απλώς είναι απαραίτητο πάνω στο παραστατικό να φαίνονται κάποια στοιχεία.
    Προϊόντα, Εκδότης, ημερομηνία έκδοσης κλπ.

Manos
  •  17-01-2008, 16:29 39291 σε απάντηση της 39290

Μάλλον την εχω πατησει οικτρα ασχημα. Νομιζα οτι γενικα ολοι οι μηχανισμοι τυπου Α χρησιμοποιουν την ιδια λογικη (folder, export κλπ..) αλλα απο αυτα που καταλαβαινω μαλλον ο καθενας εχει και το κουστουμι του οποτε το να εχω μια generic υλοποιηση μαλλον δεν ειναι εφικτο. Βασικα ελεγα οτι η εφαρμογη μου θα ηταν συμβατη με ολους τους τους μηχανισμους ασχετα απο κατασκευαστη.

Τhanks και παλι manosB για την αμεση βοηθεια
  •  18-01-2008, 11:59 39324 σε απάντηση της 39291

RnD:
    Νομιζα οτι γενικα ολοι οι μηχανισμοι τυπου Α χρησιμοποιουν την ιδια λογικη (folder, export κλπ..) αλλα απο αυτα που καταλαβαινω μαλλον ο καθενας εχει και το κουστουμι του οπότε το να έχω μια generic υλοποίηση μάλλον δεν είναι εφικτό. Βασικά έλεγα οτι η εφαρμογη μου θα ηταν συμβατη με ολους τους τους μηχανισμους ασχετα απο κατασκευαστη.

Κοίτα καταρχήν όλοι οι φορολογικοί μηχανισμοί τύπου Α μπορούν να δώσουν υπογραφή στο αρχείο text που θα βγάλει η εφαρμογή σου. Κοινώς αν δίνει σήμανση ο ένας θα δώσουν και όλοι οι άλλοι. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, αλλά αν δεν γράφεις τρελά πράγματα στο text αρχείο δεν υπάρχει πρόβλημα. (μην σε μπερδεύω με λεπτομέρειες, αν θέλεις σε άλλο post)

Κατά τα άλλα αν στο αρχείο παραμέτρων σου κρατάς πως θέλει το import ο φορολογικός (feed στο εικονικό εκτυπωτή ή σε folder) τότε δεν έχεις πρόβλημα αφού το μόνο που θα αλλάξει είναι ο χειρισμός του text αρχείου που θα περιέχει το παραστατικό σου.

α και κάτι τελευταίο που νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει. Δεν χρειάζεται να δίνεις στον φορολογικό αρχείο με συγκεκριμένη γραμμογράφηση, απλώς να υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες. Για αυτό σου είπα να διαβάσεις το νόμο πρώτα για να δεις τι παίζει.

Εν κατακλείδι ναι. Μπορείς να φτιάξεις μια εφαρμογή που μπορεί να παίζει με όλους τους φορολογικούς τύπου Α της αγοράς.

Manos
  •  18-01-2008, 23:58 39343 σε απάντηση της 39324

Θα κανω μια ερευνα στους νομους για να καταληξω στο "επισημο" περιεχομενο των προς αποστολη στον φορολ. παραστατικων (αποδειξεις, δελτια αποστ. κλπ). Μετα με καποιο design pattern θα ενσωματωσω στην εφαρμογη την αποστολη στον φορολογικο μηχανισμο ετσι ωστε να εχει τη μορφη engine η οποια δυναμικα να μπορει να χρησιμοποιει διαφορετικους φορολ. μηχανισμους (κατι σαν λογικη plugin σκεφτομαι). Θα δειξει...

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems