Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

grCoder

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò grCoder. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος grCoder στις 22-01-2008, 02:11. Υπάρχουν 0 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  22-01-2008, 02:11 39450

    grCoder

    Γεια σας φίλοι και φίλες,

    Να πω και εγώ με τη σειρά μου ένα γεια στα μέλη αυτού του site!

    Είμαι 33 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη και ασχολούμαι με τον προγραμματισμό από τα 13 μου από τις παλιές καλές εποχές που ήταν στις δόξες τους τα 8μπιτα και συγκεκριμένα ο Amstrad CPC 6128 - ο πρώτος μου υπολογιστής! Ξεκίνησα τα πρώτα προγραμματιστικά μου βήματα στη Basic του Amstrad και στη συνέχεια ασχολήθηκα αρκετά με Assembly στον Ζ80 μιας και με ενθουσίασαν οι δυνατότητες προγραμματισμού που σου πρόσφερε (διαχείριση των interrupts, funny disc formats και γενικά πλήρη έλεγχο του μηχανήματος). Εποχές του Discology και του Pyradev (κάθε παλιός Amstradakias που διαβάζει αυτές τις γραμμές καταλαβαίνει) και το ενδιαφέρον μου για Assembly με οδήγησαν στην τότε μανία της εποχής - ποιά; μα φυσικά το σπορ της εύρεσης των διευθύσεων μνήμης για τροποποίηση με σκοπό την απόκτηση άπειρων ζωών, ενέργειας, κτλ στα computer games! Δεν μιλάω φυσικά για πειρατεία (είμαι από αυτούς που προτιμούν τα πρωτότυπα), αλλά για ευκολία παιχνιδιού μέσω "peeks & pokes" και κυρίως για την ικανοποίηση που σου έδινε η τελική επίτευξη του στόχου. Μιλάω για εποχές του Pixel και της Ελληνικής Πλευράς του Amstrad, αλλά και πολλών αξιόλογων Αγγλικών περιοδικών στο χώρο.

    Και φτάνουμε στο story of my life - England! Οφείλω να ομολογήσω πως η Αγγλία αποτελεί μια δεύτερη πατρίδα για'μένα, μιας και σχεδόν τη μισή μου ζωή ως τώρα (13 από τα 33 χρόνια μου) την πέρασα εκεί. Στα 19 μου πήγα στην Αγγλία να σπουδάσω Software Engineering, μία ειδικότητα που δεν υπήρχε τότε στα Ελληνικά πανεπιστήμια (και απ'ό,τι ξέρω δεν υπάρχει ακόμα;), αλλά είχα διαβάσει για αυτήν και με ενδιέφερε η ειδίκευση που έδινε σε θέματα που δεν καλύπτονταν σε βάθος από το κλασσικό Computer Science πτυχίο. Στη διάρκεια του πτυχίου μου απέκτησα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα software architecture, analysis, testing, metrics. Η πτυχιακή μου εργασία ήταν η κατασκευή ενός προγράμματος υπολογισμού ενός πολύ γνωστού metric και τεχνικής εύρεσης των ελάχιστων test data για την κάλυψη όλων των λογικών branches σε ένα πρόγραμμα - το McCabe's Cyclomatic Complexity γνωστό στον τομέα του white-box path testing. Το πρόγραμμα αυτό και η πτυχιακή μου γενικότερα βοήθησαν στην απόκτηση υποτροφίας στο μεταπτυχιακό που έκανα στο York (MSc Safety-Critical Systems Engineering). Στο μεταπτυχιακό μου ασχολήθηκα με θέματα ασφάλειας συστημάτων λογισμικού, προβλήματα των οποίων έχουν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ή την απώλεια ανθρώπινων ζωών (για τις οποίες, δυστυχώς, δεν έχουμε βρει κάποιο τρόπο να τις κάνουμε άπειρες...ακόμα...). Συγκεκριμένα, ασχολήθηκα με systems engineering από safety μεριά (ανάλυση συστημάτων χρησιμοποιώντας τεχνικές ασφαλείας όπως HAZOPs, FMEA, FMECAs, Event Trees), formal specifications (Z, predicate logic, etc), Ada and Modula-2 programming, algorithm correctness and code proofs, etc. Τα case-studies που εξετάσαμε ήταν nuclear power plants, medical software, industrial automation, railway signalling systems και γενικά συστήματα λογισμικού που θεωρούνται safety-critical. Η μεταπτυχιακή μου εργασία αφορούσε το σχεδιασμό τεχνικών και αλγορίθμων για την αυτόματη παραγωγή test data από δύο γνωστές formal software specifications languages : την RSML (που χρησιμοποιήθηκε για το σχεδιασμό του TCAS στα επιβατικά αεροπλάνα) και την SCR (που χρησιμοποιήθηκε για το σχεδιασμό πυρηνικών αντιδραστήρων). Ένα case-study σχεδιασμού πυρηνικού αντιδραστήρα με SCR χρησιμοποιήθηκε στην εργασία μου σαν παράδειγμα εφαρμογής των τεχνικών μου για την αυτόματη παραγωγή test data για το τελικό software σύστημα βασισμένο σ'αυτό το design.

    Ύστερα από 5 χρόνια σπουδών (3 χρόνια BSc και 2 MSc), ήταν καιρός να αρχίσω να εργάζομαι. Η μεταπτυχιακή μου εργασία βαθμολογήθηκε με distinction και αυτό αναγνωρίστηκε από το επιστημονικό τμήμα των επιθεωρητών ασφάλειας του Υπουργείου Υγείας και Ασφάλειας της Βρετανίας που μου πρόσφερε τη θέση του Systems Safety Analyst. Εκεί, ασχολήθηκα με επιστημονική έρευνα σε θέματα ασφάλειας, ανάλυσης, κατασκευής και δοκιμών προγραμμάτων για safety-critical συστήματα. Ασχολήθηκα με προγραμματισμό σε Ada, Modula-2, C, C++, VB και γλώσσες/πλατφόρμες για μετρήσεις ηλεκτρονικών οργάνων και αυτοματισμών (National Instruments LabView/LabWindows). Μου δόθηκε, έτσι, η ευκαιρία να ασχοληθώ τόσο με high-level programming όσο και με low-level programming (system-level, device drivers και instrumentation control για ηλεκτρονικά όργανα μέτρησης). Επίσης ασχολήθηκα με έρευνα βιομηχανικών ατυχημάτων και ήμουν μέλος αποστολών διερεύνησης ατυχημάτων.

    Ύστερα από 2 χρόνια παραμονής στην παραπάνω θέση, αποφάσισα να αλλάξω τομέα και να ασχοληθώ με τηλεπικοινωνίες. Εργάστηκα στη Motorola ως Software Engineer όπου και ασχολήθηκα με ανάλυση και ανάπτυξη προγραμμάτων για ηλεκτρονικά όργανα με σκοπό τη λήψη και επεξεργασία αυτοματοποιημένων μετρήσεων σε GSM, GPRS και EDGE πλακέτες και base-stations τηλεπικοινωνιακών συστημάτων. Οι γλώσσες προγραμματισμού ήταν οι C, Visual C/C++ με ειδικές βιβλιοθήκες προγραμματισμού για όργανα μετρήσεων, SCADA, industrial automation κτλ. Αποτέλεσα ένα από τα βασικά μέλη μιας μικρής ομάδας προγραμματιστών που σχεδίασε και ανέπτυξε το αυτοματοποιημένο σύστημα μετρήσεων της Motorola για GSM και 3G base-stations telecom infrastructure testing. Το σύστημα ξεκίνησε πιλοτικά στο εργοστάσιο που εργαζόμουν στην Αγγλία, αλλά σύντομα εξαπλώθηκε στα εργοστάσια της Motorola στη Βραζιλία και στην Κίνα. Αποτέλεσμα της επιτυχίας του συστήματος ήταν η προαγωγή μου σε Senior Software Engineer και η πρώτη επαφή μου με το Visual Studio .NET 2003 και την Visual C#.NET με την πρώτη beta του .ΝΕΤ. Στη συνέχεια για τα υπόλοιπα από τα συνολικά 6.5 χρόνια της καριέρας μου στη Motorola, ασχολήθηκα με Visual C#.NET programming με χρήση ADO.NET και SQL Server (και λίγο Oracle). Έγινα team leader μιας μικρής ομάδας που ανέπτυξε ένα real-time multithreaded .NET πρόγραμμα σε C# ανάλυσης βλαβών στο testing στη γραμμή παραγωγής με σκοπό την πρόταση βημάτων-διαδικασιών για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονταν. Το 2004 απέκτησα τις πιστοποιήσεις Microsoft Certified Professional (MCP) και Microsoft Certified Applications Developer (MCAD.NET) in .NET using C#.NET. Επίσης έγινα certified software tester από το British Computer Society και αργότερα Certified IT Professional (CITP MBCS), ορκωτό μέλος του συλλόγου.

    Το καλοκαίρι του 2006 και ύστερα από 13 χρόνια στην Αγγλία, επέστρεψα στην Ελλάδα. Εργάζομαι σαν Senior Software Engineer / ΙΤ Consultant ως εξωτερικός συνεργάτης (freelance) μεγάλης Α.Ε. εμπορολογιστικών εφαρμογών σε .ΝΕΤ και C# με SQL Server 2000 και 2005. Παράλληλα, είμαι διαθέσιμος για ανάπτυξη λογισμικού, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα σχεδιασμού, ανάπτυξης, testing λογισμικού ή και παράδοσης μαθημάτων/σεμηναρίων. Έχω τη δυνατότητα έκδοσης απόδειξης παροχής υπηρεσιών ως ελεύθερος επαγγελματίας.

    Τέλος, να ζητήσω χίλια συγνώμη από τους διαχειριστές του dotnetzone για το εκτενές παραπάνω κείμενο. Η αλήθεια είναι πως σε κάποια φάση έχασα τον έλεγχο και παρασύρθηκα από μια νοσταλγία για τις επαγγελματικές στιγμές που πέρασα στο εξωτερικό. Παρακαλώ επεξεργαστείτε το παραπάνω κείμενο ανάλογα, σε περίπτωση που χρειάζεται να γίνουν περικοπές.

    Χαιρετισμούς σε όλους τους συνάδελφους και μη - όποιος ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί μου για οτιδήποτε (έστω και ένα απλό γεια) ας μου στείλει pm.

    grCoder


    Senior Software Engineer
    BSc(Hons), MSc, MCP, MCAD, CITP MBCS
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems