Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Customize SaveButton

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò drikou. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 16-03-2008, 23:02. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  05-02-2008, 00:37 39860

Customize SaveButton

Χαιρετώ την κοινότητα!! Ας θέσω και εγώ το ερώτημα μου....

σε μια σελίδα που δημιούργησα από μια προ υπάρχουσα με το New from existing page έχει μέσα κανονικά τα πεδία της λίστας σαν text boxes  και 2 κουμπιά, το OK και το Cancel. Πως μπορώ να κάνω override ή customize το OK κουμπί ώστε να του προσθέσω μια μέθοδο πριν κάνει το Save? Και γενικά πώς γίνεται να εκτελέσω ότι μεθόδους θέλω στο OK κουμπί αλλά να μη χάσει την διαδικασία που αποθηκεύει τις τιμές των text Box...

Τα λέω λίγο μπερδεμένα γιατί και στο κεφάλι είναι λίγο ομελέτα!! Προσπαθώ να καταλάβω την φιλοσοφία των SharePoint και έχω χαθεί!!!

ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε για να διαβάσετε τους προβληματισμούς μου..
  •  16-03-2008, 23:02 40900 σε απάντηση της 39860

Απ: Customize SaveButton

Χμμ, δεν πρόσεξα την ερώτηση σου έγκαιρα επειδή εκείνη την περίοδο ήμουν μπλεγμένος με το deployment 2-3 έργων sharepoint!

Εξαρτάται τί θέλεις να κάνεις. Αν θέλεις να ελέγξεις, ή να τροποποιήσεις τα δεδομένα καθώς σώζονται, να δημιουργήσεις νέες εγγραφές κλπ. ο καλύτερο τρόπος είναι να φτιάξεις ένα Item event handler και να χειριστείς το ItemAdding ή ItemUpdating event. Ο event handler είναι ένα dll το οποίο εκτελείται στο server. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ένα workflow το οποίο θα εκτελείται όταν προστίθεται ή αλλάζει μία εγγραφή σε μία λίστα το οποίο θα κάνει τις αλλαγές που θέλεις.

Αν θέλεις να τροποποιήσεις το UI με κάποιο τρόπο, τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα, καθώς το Sharepoint παράγει πολύ javascript κώδικα για τον οποίο δεν υπάρχει reference. Μπορείς π.χ. να αντικαταστήσεις το javascript του OnClik με ένα δικό σου, προσθέτωντας ένα javascript block στο τέλος της σελίδας το οποίο θα αλλάζει το onclick με ένα άλλο.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems