Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Από ΑccessDB σε ODBC ή SQL

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò panus. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος panus στις 17-03-2008, 16:02. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  17-03-2008, 11:04 40914

Από ΑccessDB σε ODBC ή SQL

Και ιδού ο πρώτος μου συλλογισμος/απορία...

Έχω κάνει ένα πρόγραμμα, ας το πούμε πελατολόγιο, το οποίο διαβάζει τα data από ένα .mdb αρχείο του δίσκου.
    Υπάρχει πλέον η ανάγκη να μοιραστεί σε τρείς υπολογιστές η βάση όποτε σκέφτομαι δύο τρόπους (όπου δεν ξέρω ακόμα ποιός θα ακολουθηθεί) για να γίνει αυτό.
    1) Μέσω ODBC.
    2) Mέσω κάποιας βάσης δεδομένων. MS-SQL ή SyBase.

Tα ερωτήματα μου είναι τα εξής:
    1) ODBC
    a) Σε ποιό port "ακούνε" οι ODBC servers
    b) Πρέπει να στηθεί σε Server edition ή αυτή την δουλειά μπορεί  να την κάνει και ένα μηχανάκι XP HOME ή Pro;

2) SyBase
    H VB 2008 Express μπορεί να υποστηρίξει connections από SyBase χωρίς την προσθήκη κάποιου control;

3)
    Γενικά
    Η αλλαγή στον κώδικα που πρέπει να γίνει είναι στoν τρόπο που γίνεται το connection με την βάση,  αν όλα τα string έχουν περαστεί σε variables, είναι εύκολη ή πρέπει να ξαναγραφτεί από την αρχή;
    Δηλαδή, η διαχείρηση και οι procedures που γίνονται οι υπολογισμοί μέσα στα grid και στις φόρμες πρέπει να γίνουν ξανά;

Ευχαριστώ.

Visual Basic 2008 Express edition (και βλέπουμε)
  •  17-03-2008, 11:51 40915 σε απάντηση της 40914

Απ: Από ΑccessDB σε ODBC ή SQL

1) ODBC
    Σε αυτή τη περίπτωση το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τη βάση σε ένα κοινόχρηστο χώρο στο δίκτυο. (Μπορεί να είναι και ένας κοινόχρηστος φάκελος ενός xp pro μηχανήματος) Επίσης να δώσεις τα κατάλληλα δικαιωμάτα.
    Το μεγάλο πρόβλημα σε αυτό είναι ότι η Access δεν είναι κατάλληλη για multiuser εφαρμογή άρα να ξέρεις ότι και θα αργεί και τα Locks θα είναι στην ημερήσια διάταξη. Βέβαια αν μιλάμε μόνο για 2-3 χρήστες χωρίς εντατική καταχώριση ίσως και να μην έχεις πρόβλημα.

2) sybase
    Καταρχήν μπορείς να χρησιμοποιήσεις oledb για να δεις την sybase αφού έχεις φτιάξει τους Odbc στους client. Βέβαια η Sybase εσωκλείνει δικό της .net provider που μπορείς και ενδείκνυται να χρησιμοποιήσεις (υπάρχει μεγάλη διαφορά στο performance). σαν βάση είναι μια χαρά και ακολουθεί τη λογική του SQL Server σε πολλά πράγματα.

Η δική μου πρόταση όμως είναι να χρησιμοποιήσεις SQL Server και ειδικά αν σε καλύπτει ο SQL server express που είναι και δωρεάν τόσο το καλύτερο. Ο κύριος λόγος είναι ότι υπάρχει άφθονα documetation, how to , work around, tips and tricks στο internet και σχεδόν σίγουρα θα βρεις άμεσα απάντηση σε ότι απορία έχεις. H Sybase είναι πολύ λιγότερη διαδεδομένη και δεν υπάρχει τόσο πολύ documentation. Επίσης το γεγονός ότι ο sql server δένει τέλεια με το visual studio είναι ένα ισχυρό plus.

3)Εξαρτάται πως έχεις γράψει τον κωδικά σου. Αν έχεις γράψει κάπου κεντρικά τη σύνδεση με τη βάση τότε αλλάζεις μόνο αυτό το κομμάτι και καθάρισες. Πάντως και οι τρεις provider (oledb, sqldb,sybasedb) υλοποιούν πάνω κάτω το ίδιο inteface οπότε λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Να ξέρεις βέβαια ότι όπου έχεις γράψει SQL μάλλον θα πρέπει να την αλλάξεις αν φύγεις από την Access μιας και δεν υποστηρίζονται οι functions της access (αντί για IIF Πχ Case σε SQL και Sybase).

Manos
  •  17-03-2008, 16:02 40931 σε απάντηση της 40915

Απ: Από ΑccessDB σε ODBC ή SQL

To έπιασα.
    Ευχαριστώ για την αμεσότητα.

Visual Basic 2008 Express edition (και βλέπουμε)
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems