Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Προσθήκη πολλαπλών συνημμένων αρχείων σε aspx page μη καθορισμένου αριθμού.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò manosB. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος manosB στις 15-05-2008, 15:48. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-05-2008, 09:52 41995

Προσθήκη πολλαπλών συνημμένων αρχείων σε aspx page μη καθορισμένου αριθμού.

Έχω μια φόρμα (asp.net 2.0 C#) και θέλω στον χρήστη να δώσω την δυνατότητα να προσθέσει συνημμένα αρχεία. Δεν θέλω όμως να του έχω περιορισμό στο πόσα αρχεία να προσθέσει ώστε να έχω συγκεκριμένο αριθμό  input file control στη φόρμα. Το έχω υλοποιήσει με το παρακάτω τρόπο.

Στην φόρμα έχω ένα input file control, 2 κουμπάκια ένα συν και ένα πλην και ένα listbox. Τώρα ο χρήστης αναγκάζεται
    1. να πατήσει browse πάνω στο file control να διαλέξει το αρχείο
    2. μετά να πατήσει  το συν κουμπί ώστε να προσθέσω σε session μεταβλητή το αρχείο και το όνομα στο listbox κ.λ.π (server side )

Έτσι αναγκάζω τον χρήστη να κάνει 2 κινήσεις για να διαλέξει ένα αρχείο (ένα browse και ένα συν) (Sad!@#%!#$%@#$^$!!!!!!!!)

Έχετε καμιά πρόταση για κάποιο άλλο τρόπο υλοποίησης????

Manos
  •  15-05-2008, 10:58 42003 σε απάντηση της 41995

Re: Προσθήκη πολλαπλών συνημμένων αρχείων σε aspx page μη καθορισμένου αριθμού.

Σε παρόμοιο θέμα είχα χρησιμοποιήσει το mutlifileupload από τους Metabuilders που κάνει το ίδιο πράγμα out of the box (είναι και free και stable απ'όσο έχω δει - προφανώς όχι τόσο elegant όσο καλά και ακριβά 3rd party controls που κάνουν το ίδιο πράγμα), αλλά σε γλιτώνει από τα multiple input files.  Προσωπικά δε, θα χρησιμοποιούσα κάποιο tempupload directory αντί για session μεταβλητές και μάλλον και async panels για τα upload μια και οι τελευταίες upload σελίδες που έχω φτιάξει χειριζόντουσαν αρκετά μεγάλα εως και πολύ μεγάλα αρχεία.

Τώρα το (+) κουμπί είναι θέμα γενικών UI επιλογών νομίζω.

The people of the straight land have really got it made, a warm friendly sleep from the craddle to the grave
  •  15-05-2008, 13:18 42013 σε απάντηση της 42003

Απ: Re: Προσθήκη πολλαπλών συνημμένων αρχείων σε aspx page μη καθορισμένου αριθμού.

σε ευχαριστώ για την απάnτηση σου.
    Το κατέβασα το control, το δοκίμασα και φαίνεται να δουλεύει απροβλημάτιστα.
    Έχω ένα πρόβλημα όμως και δεν μπορώ να βγάλω άκρη από το googling.
    Θέλω να αλλάξω τα λεκτικά στο control και δεν έχω βρει τρόπο. Δηλαδή το  ---Uploaded Files---  το remove κλπ
    Έχεις καμιά ιδέα του τι μπορούμε να κάνουμε?

Manos
  •  15-05-2008, 14:21 42018 σε απάντηση της 42013

Re: Απ: Re: Προσθήκη πολλαπλών συνημμένων αρχείων σε aspx page μη καθορισμένου αριθμού.

Χμ, δεν μου είχε χρειαστεί ποτέ για να πω την αλήθεια.

Ένας καλός τρόπος να μην το κάνεις είναι ο παρακάτω (extremely bad code warning :P):

foreach (Control x in MultiFileUpload1.Controls[0].Controls[1].Controls[0].Controls)
    {
    if (x.GetType().ToString() == "System.Web.UI.WebControls.ListBox")
    {
    if (x.ID == "FileSelector")
    ((ListBox) x).Items[0].Text = "Hello From Super Bad Code!";
    }
    }

Γενικά, το πως χτίζεται το control μπορείς να το δείς από το source του, και να πειράξεις σε runtime τα λεκτικά πεδία (not fun, not elegant αλλά έτοιμο χθες). Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις το localization, αλλά δεν ξέρω αν είναι υλοποιημένο bug free και δεν το έχω δοκιμάσει καθόλου - ο resource manager σωστά στημένος φαίνεται από το source πάντως. Ίσως η καλύτερη λύση είναι απλά να κατεβάσεις το source και να αλλάξεις τα resource file entries, recompile, κλπ.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως, δυστυχώς οι καπιταλιστικοί δυνάστες βρήκαν κάτι να με ταλαιπωρήσουν και δεν μπορώ να το πασπατέψω παραπάνω αυτή την στιγμή :(

The people of the straight land have really got it made, a warm friendly sleep from the craddle to the grave
  •  15-05-2008, 15:11 42019 σε απάντηση της 42018

Απ: Re: Απ: Re: Προσθήκη πολλαπλών συνημμένων αρχείων σε aspx page μη καθορισμένου αριθμού.

Σε ευχαριστώ πολύ και αν σε πετύχω σε κάποιο DNZ event θυμήσου να σε κεράσω Beer

Τώρα αντιμετωπίζω και ένα άλλο πρόβλημα με αυτό το control. Όταν προσθέτω ένα αρχείο μεγάλου μεγέθους 10ΜΒ ενώ που το ρουφάει στο control κανονικά,
    όταν πάω να κάνω upload το αρχείο μου δείχνει μου κάνει redirect σε μία άσχετη μη υπάρχουσα σελίδα. Δεν περνάει καν από το form load για να δω τι συμβαίνει.
    Μήπως θέλει κάποια ρύθμιση στο web config.

Η μπύρα ισχύει Big Smile

Manos
  •  15-05-2008, 15:48 42022 σε απάντηση της 42019

Απ: Re: Απ: Re: Προσθήκη πολλαπλών συνημμένων αρχείων σε aspx page μη καθορισμένου αριθμού.

οκ το έλυσα απλά με το κλασσικό τρόπο του
    <httpRuntime maxRequestLength="8092" ></httpRuntime> στο web.config
    σε ευχαριστώ για τυ λύση που μου έδωκες!!!!

BeerBeerBeer
    Manos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems