Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Βοήθεια με Crystal Report

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Smert. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Smert στις 16-07-2008, 12:40. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  24-05-2008, 12:07 42220

Βοήθεια με Crystal Report

Καλημέρα σε όλους,

Λοιπον σε αυτή τη desktop application κετυπώνονται 2-3 crystal reports όπου έχω ορίσει αρκετές παραμέτρους στην κάθε μία (strings είναι) και στον κώδικα C# τις γεμίζω από textboxes.
    Κανένα πρόβλημα με αυτές.
    Όμως θέλω και δύο άλλες όπου :

θέλω να εκτυπώσω δυναμική λίστα αντικειμένων. Είτε να διαβάζει το datagrid της φόρμας που καλεί την CR είτε να ξανατρέξω ερώτημα στη βάση στην CR για να τη γεμίσει.
    Η μόνη δυναμική λίστα που βρήκα στην Crystal Report είναι να δώσει λίστα ΟΛΑ τα records ενός table του dataset. Όχι να τρέξει κάποιο ερώτημα.

Χρησιμοποιώ VS05 και την έκδοση Crystal Reports που έχει μέσα, και έχω δει και τις CRystal Reports 2008 όπου δεν είδα κάποια παραπάνω επιλογή.

Στο δε VS6 (πανάρχαιο) είδα εφαρμογή σε VB όπου η Crystal Report έχει κι άλλη μια επιλογή στο toolbox για SQL Fields (κάτι τέτοιο).
    Και η Report περιέχει πεδία που γεμίζουν με Query το οποίο βλέπω γραμμένο σε κώδικα VB σαν ένα string.

Καμια βοήθεια για το πώς να κάνω κάτι τέτοιο στην εφαρμογή μου?
  •  26-06-2008, 10:42 43094 σε απάντηση της 42220

Re: Βοήθεια με Crystal Report

Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω απόλυτα το ερώτημα, αλλά κοίτα μήπως στου κάνει το παρακάτω:

'έστω form με ένα CrystalReportViewer component

Private Sub Load

Dim x as CrystalDecisions.CrystalReports.Engine.Reportdocument
    Dim _ds as Dataset (ή ακόμα καλύτερα το Stongly Typed Dataset με το οποίο σχεδίασες το report στον Designer)

SuperDataAccessComponentOfEvil.RunQuery(QueryText, _ds)

x.SetDataSource(_ds)

'αν θες να περάσεις και παραμέτρους βάλε τις αντίστοιχες κλίσεις στην x.SetParameterValue(..)

myReportViewer.ReportSource=x

End Sub

Τα παραπάνω δεν είναι ακριβώς κώδικας, αλλά η λογική αυτή δουλεύει μια χαρά σε CR 8 και 9 (δεν έχω δοκιμάσει μεταγενέστερες εκδόσεις γιατί έχω ψυχολογικά με το συγκεκριμένο εργαλείο, αλλά δεν φαντάζομαι να έχει αλλάξει ιδιαίτερα η λογική).

The people of the straight land have really got it made, a warm friendly sleep from the craddle to the grave
  •  16-07-2008, 12:40 43481 σε απάντηση της 43094

Απ: Re: Βοήθεια με Crystal Report

To x.SetDataSource με έσωσε. Δε φανταζόμουν ότι χρειάζεται να τη setάρω με κώδικά αφού τη setαρά με το γραφικό interface της report. το θέμα, όπως διάβασα, ήταν ότι αυτή η source που setάρω από το γραφικό designer, είναι άδειο dataset, ενώ όταν setάρω άπό κώδικα γεμίζει με τα τρέχοντα. Αυτό ακριβώς που ήθελα, αν και δε μπορώ να γεμίσω από δύο πίνακες συνδεδεμένους με foreign key. Μικρό το κακό.

Επίσης ανακάλυψα ότι αν η datasource είναι ODBC και όχι ADO .NET, για κάποιο άγνωστο, σε μένα, λόγο,  εμφανίζεται επιλογή SQL expressions, όπου κάνω ό,τι ερώτημα θέλω. Έτσι κι αλλιώς θα τροποποιήσω την εφαρμογή σε ODBC, όποτε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα γεμίσω με τα δεδομένα που θέλω.

Thanks πολύ!  

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems