Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Refresh DataGrid from another Form

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò juniorCoder. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος akakos στις 03-09-2008, 15:52. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-07-2008, 21:12 43365

Refresh DataGrid from another Form

Γεια σας!!! Είμαι νέος στη C# και φτιάχνω μια μικροεφαρμογή απλα για να μάθω.
      Έχω κάνει μια φόρμα όπου φέρνω κάποια δεδομένα σε ένα DataGrid με (SQL Server παίζω)
    Ο χρήστης κάνοντας click σε ένα button  εμφανίζεται μια άλλη φόρμα  (την προηγούμενη την κάνω hide) και έχει τη δυνατότητα να κάνει update / Insert στα data πάλι πατώντας ένα πλήκτρο save (γίνεται hide η Φόρμα 2) και show η δέυτερη. Το πρόβλημα μου είναι ότι τελικά δεν γίνονται post τα Data μου στη βάση μόλις πατήσω save.(Είναι όλα τα SQLDataAdapter,dataSets public) Αυτό που κάνω είναι το παρακάτω

ufGetcmp up_cmp = new ufGetcmp(this);   //Απο τη φόρμα 1 στο click

public ufGetcmp(ufshowcmp gets) //Στη φόρμα 2
    {
                this.get_cmp = gets;
                InitializeComponent();
    }

Στο button Save γράφω τα παρακάτω μέσα σε ένα try
                    get_cmp.CMP_Adapter.Update(get_cmp.dsDataSet, "CMP");   //CMP_Adapter = SQLDataAdapter ,dsDataset = DataSet
                    get_cmp.dsDataSet.AcceptChanges();
    Ενώ το Grid μου ενημερώνεται μόλις κλείσω την εφαρμογή και ξαναμπώ βλέπω οτι τελικά δεν έγινε update
    Επίσης για δοκιμή έβαλα το button Save στη Φορμα 1 και έκανα απο εκει update ακριβώς με τις ίδιες γραμμες κώδικα και βλέπω ότι εκεί μπορώ να κάνω κανονικά update στα Data μου.
      Οποιοδήποτε σχόλιο και βοήθεια ευπρόσδεκτη! Embarrassed
    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  03-09-2008, 15:52 44458 σε απάντηση της 43365

Απ: Refresh DataGrid from another Form

O SQLDataAdapter έχει ένα UpdateCommand για να κάνει update και ένα InsertCommand για insert. Το SelectCommand υποθέτω ότι δουλεύει αφού βλέπεις data. Είναι ok αυτό. Ρίξε μια ματιά εδώ. http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.data.sqlclient.sqldataadapter.updatecommand.aspx
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems