Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

To Repeater χάνει μερικά RepeaterItems στο Postback

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò michali. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος michali στις 30-07-2008, 20:07. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  30-07-2008, 14:48 43813

To Repeater χάνει μερικά RepeaterItems στο Postback

Γεια χαρά,

Έχω ένα Repeater το οποίο εμφανίζει μια σειρά από Radio button lists. Ο χρήστης εισάγει τις απαντήσεις του στα Radio button lists και μετά κάνει κλικ για να μπουν στη βάση δεδομένων που τρέχει από πίσω.

Αυτή τη σελίδα εμφανίζει ένα πρόβλημα σε άτακτα χρονικά διαστήματα. Στο postback, το Repeater έχει λιγότερα Repeater Items απ΄ ότι το Datasource του. Αυτό συμβαίνει λιγότερο συχνά τώρα που έβαλα debug κώδικα (το μόνο που κάνει ο debug κώδικας είναι να επισυνάπτει debug πληροφορίες σ' ένα text αρχείο).

Στο postback, το Repeater γίνεται populate από τα postback data κι όχι από datasource ξανά.

Λέτε να είναι κάποιο bug στο .NET Framework 2.0; το γεγονός ότι συμβαίνει λιγότερο συχνά τώρα που υπάρχει ο debug κώδικας υποδηλώνει ότι υπάρχει πρόβλημα με το thread. Δεν ξέρω καν αν είμαι ο μόνος που έχει αυτό το πρόβλημα μιας και το Google δεν επέστρεψε τίποτε διαφωτιστικό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

•  30-07-2008, 15:37 43814 σε απάντηση της 43813

Απ: To Repeater χάνει μερικά RepeaterItems στο Postback

Μπορείς να μας δώσεις τον κώδικα που σου δημιουργεί το πρόβλημα ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε;

Δημοσθένης Στελλάκης

•  30-07-2008, 20:07 43817 σε απάντηση της 43814

Απ: To Repeater χάνει μερικά RepeaterItems στο Postback

Δεν έχει νόημα μιας και είναι μερικές εκατοντάδες γραμμές - έχει nested repeaters μέσα - και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο λάθος στον κώδικα. Στο 99% των περιπτώσεων δουλεύει και ανάμεσα στο 1% των περιπτώσεων που δε δουλεύει δεν βρήκαμε κανένα συσχετισμό. Απλώς τυχαία ο Repeater δείχνει να έχει λιγότερα items απ' ότι θα έπρεπε. Πάντως ο κώδικας έχει την εξής δομή:

Το Databind του Repeater γίνεται στο Page_Load κι όχι στο Page_Init.

Οι διεργασίες των Repeaters γίνονται κατά τη διάρκεια του databind (OnItemDataBound)

Ο event handler που κάνει το postback, όπου και το πρόβλημα είναι ορατό, κάνει loop στο loop και βάζει τις επιλογές των χρηστών σε nested datatables.

Δεν ξέρω αν βοήθησα, δε φαίνεται να έχει συμβεί σε άλλον κάτι τέτοιο, ενώ στο .NET 1.1 όλα λειτουργούν ομαλά.

Μιχάλης

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems