Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò vtops. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 18-02-2009, 16:05. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  17-02-2009, 15:08 48499

ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω στα χέρια μου κάποια αρχεία Paradox (δεν ξέρω ποια έκδοση). Τα συγκεκριμένα αρχεία τα διαχειρίζοταν μια παλιά εφαρμογή και εγώ έχω αναλάβει να κατασκευάσω μια νέα μεταφέροντας φυσικά όλα τα δεδομένα. Ξεκίνησα λοιπόν από την Access να κάνω link ταβλες τα db αρχεία της paradox, προκειμένου να τα διαχειριστώ με κάποιο τρόπο. (Η νέα βάση που θα είναι η εφαρμογή μου θα είναι σε Sql server). Κάνοντας λοιπόν προσπάθειες από ένα μηχάνημα δεν μπόρεσα με τίποτα να κάνω το Link, λαμβάνοντας κάθε φορά το μήνυμα "External table is not in the expected format". Το μηχάνημα αυτό έχει XP PRO SP3 και Office 2003. Αφού δεν γινόταν κάτι με το συγκεκριμένο μηχάνημα, προσπάθησα από ένα άλλο, όπου και το link έγινε μια χαρά. Όμως τους ελληνικούς χαρακτήρες δεν τους βλέπει τα βλέπει κάπως έτσι:  Äèäæ Äê äìäÆÇæäêæ ïÇàê.

Δυο λοιπόν είναι τα ερωτήματα μου:

Γιατί έχω αυτό το πρόβλημα στο μηχάνημα που δεν μου κάνει το Link των πινάκων;

Μπορώ με κάποιο τρόπο έστω και από το άλλο μηχάνημα να δω τα Ελληνικά;

Αν υποθέσουμε πως δεν χρησιμοποιώ Access για αυτή την δουλειά, τι άλλο μπορώ να χρησιμοποιήσω για να δω τα αρχεία σωστά;

Ευχαριστώ πάρα πολύ

Best Regards
  •  17-02-2009, 16:04 48500 σε απάντηση της 48499

Απ: ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Στη διεύθυνση http://www.connectionstrings.com/paradox έχει παραδείγματα για connection String με αυτή τη βάση. Ενδιαφέρον παράμετρος είναι η: CollatingSequence=ASCII;
    Manos
  •  18-02-2009, 16:05 48536 σε απάντηση της 48499

Απ: ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Το πρόβλημα οφείλεται στο ότι το κείμενο στη βάση έχει αποθηκευτεί ως ASCII σε διαφορετικό codepage από αυτό που χρησιμοποιεί το μηχάνημα σου. Όταν η Access (και οποιοδήποτε πρόγραμμα) διαβάζει ASCII δεδομένα θα τα παρουσιάσει χρησιμοποιώντας το codepage του συστήματος. Αυτό αλλάζει από το Control Panel > Regional and Language Options > Advanced και αναφέρεται ως "Language for non-Unicode programs". Ένας τρόπος να μεταφέρεις τα δεδομένα είναι να αλλάξεις το system locale σε κάποιο το οποίο εμφανίζει σωστά τα δεδομένα της Paradox και μετά να τα αντιγράψεις σε πίνακες με nvarchar πεδία.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems